Hava Durumu

Aktaş Ankara'da tecrübelerini paylaşacak...

Yazının Giriş Tarihi: 28.10.2020 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.10.2020 08:07

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı bu sıralar Bursa ile Ankara arasında mekik dokuyor. Amaç Bursa'nın yatırımlarını takip etmek. Bu noktada zaman zaman da bir taşla iki kuş vuruyor. Hem zamandan tasarruf yapıyor, hem de diğer görevlerini de ihmal etmiyor. Aktaş'ın aynı zamanda Türkiye Belediyeler Birliği'nde (TBB) görevi var. Bu bağlamda TBB hem dün hem bugün önemli toplantılara ev sahipliği yapacak.

O toplantılardan birinde de Başkan Aktaş konuşma yapacak. Konuşmanın konusu Belediyelerde sıfır atık uygulaması. Aktaş Bursa Büyükşehir Belediye başkanı sıfatı ile tecrübelerini ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'ndeki uygulamaları paylaşacak.

Bugün saat 10:00-11:20 arasında İTÜ'den Pof. Dr Filiz Karaosmanoğlu'nun moderatörlüğündeki toplantıya Başkan Alinur Aktaş'la beraber, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırımcı, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Karata Belediye Başkanı Hasan Kılca katılacak.

Meraklıları konferansı https://www.youtube.com/watch?v=qK59-VObmVQ adresinden canlı olarak izleyebilir.

AK PARTİ'DE DÖRT İLÇEDE BAŞKANLAR DEĞİŞTİ

AK Parti'de kongre sürecinin devam ettiğini daha önce bu köşeden duyurmuştuk. Ana kademe kongrelerinin ardından ilçe kongrelerine başlayan iktidar partisinde sıra kadın kolları kongresine geliyor. Bu bağlamda aday arayışları için çalışmalarına devam eden AK Parti Kadın Kolları Genel Merkez yöneticileri dört ilçenin kadın kolları başkanlığında değişikliğe gitti.

Onlardan ilki Keles, mevcut kadın kolları başkanı Seyhan Polat'ın yerine Öznur Koçdemir'in Nilüfer'de ise Ecem Yıldırım'ın yerine, Anzelha Nazlı Tan, Gürsu'da Serpil Demirci'nin yerine Zehra Aslan, Yıldırım'da Emine Arıcı'nın yerine Fatma Zehra Yekeler atandı.

Atanan isimler muhtemelen önümüzdeki günlerde gerçekleşecek kongrelerde atanmışlıktan seçilmişliğe terfi edecekler.

Bizler de hayırlı olsun dileklerimizi iletelim.

AK PARTİ OSMANGAZİ'DE YÜRÜTME TAMAM

Kongresini ekim ayının başında bitiren AK Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı'nda yeni yürütme kurulunun nasıl oluşacağı merak konusu idi.

Seçildikten sonra üç hafta toplantıları Ördekli Kültür Merkezi'nde gerçekleştiren AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez dün akşam gerçekleşen yönetim kurulu toplantısında yürütme kurulunu açıkladı.

Cömez'in açıkladığı yürütme kurulunda Oktay Alpsoy, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı, Zakir Öztaş Teşkilat Başkanı, Ömer İşleyen Seçim İşleri Başkanı ,Semih Peksert Medya Tanıtım, Filiz Yılmaz Sosyal Politikalar, Mehmet Fatih Koç Yerel Yönetimler, Ömer Kocakuşak Ekonomik İşler, Kenan Gür, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler, Mücahit Erkeş Mali ve İdari İşler , Metin Kor Sekreterlik Birim Başkanı olarak görev yapacak.

TÜRKYILMAZ'IN ELİNİ GÜÇLENDİREN TRANSFER

uzun zamandır bir partiden diğer partiye transfer haberi yazmadık. Ama dünkü transfer oldukça bizi şaşırttı. Daha önce AK Parti Mudanya İlçe Kadın Kolları Başkanlığı görevinde bulunan ardından belediye meclis üyesi seçilen Neslihan İşbilen Erdeniz sürpriz kararla AK Parti'den istifa etti.

İstifanın sebebi Erdeniz'in ilçe yönetimi ile fikir ayrılığına düşmesinden kaynaklandığı kulislerde iddia ediliyor.

İstifanın ardından da CHP'ye geçti. Bu geçişi Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz sosyal medyasından şu şekilde duyurdu:

Daha önce AKP Mudanya Kadın Kolları Başkanlığı yapan ve partinin çeşitli kademelerinde görev alan AKP Mudanya Belediyesi Meclis Üyesi Neslihan Erdeniz, partisinden istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisine geçti.

CHP Bursa İl Başkanımız İsmet Karaca ve CHP'li meclis üyelerimiz ile Belediyemizde bir araya geldiğimiz görüşmede, Neslihan Erdeniz'e parti rozeti Parti Meclisi Üyemiz Hakkı Süha Okay tarafından takıldı.

Siyasete Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında devam edecek olan Meclis Üyemiz Neslihan Erdeniz ile birlikte Mudanyamız için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bu gönül birlikteliğimizin, partimize, Mudanyamıza ve tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.

Bu transfer Türkyılmaz'ın elini biraz daha kuvvetlendirmiş oldu...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.