Hava Durumu

Aktaş, bürokratlarıyla buluştu, ilk buluşmadan akılda kalanlar...

Yazının Giriş Tarihi: 07.11.2017 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.11.2017 07:53

Dün haftanın ilk mesai gününde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, daire müdürleri, kısım amirleri ve şirket müdürleri ile ilk toplantısını sabah saat 9.00'da gerçekleştirdi.
Saat 12.00'ye kadar devam eden, tanışma toplantısı şeklinde geçen ilk toplantıda Aktaş'ın amirlerden ilk isteği emekliliği gelen personelin bir an önce emeklilik işlemlerini başlatmalarına yönelik kararı ve makam araçları belediyede kalacak ve yurtdışı çalışmaları askıya alınacak talimatı...
Bu isteğin devlet memurlarından ve belediye işçilerinden ilgi görüp görmeyeceğini ilerleyen günlerde öğrenmiş olacağız.
Öte yandan saat 12.00'den sonra da Aktaş'ın bazı daire başkanlarıyla da birebir görüşmeler yaptığını da bu köşeden aktarmış olalım.

Ama bildiğimiz şu: Büyükşehir Belediyesi'nin 2018 yılı içinde personel giderleri için 210 milyon TL gibi bir rakamın tahmin edildiği öte yandan yine Sosyal Güvenlik Kurumu Destek Primi için ödenecek tahmini rakamın 30 milyon TL olduğunu biliyoruz.
Topladığınız zaman iki kalem için belediye bütçesinden çıkacak tutar 240 milyon TL.

Bunun yanı sıra mal ve hizmet alım giderleri için planlanan rakam 730 milyon TL. Bu rakamın büyük bir kısmı taşeron şirketlere ödenen rakam.
Sadece bu rakamlardan yüzde 10 tasarruf yapılsa elde edilecek meblağ 97 milyon TL...
Bekleyip takip edelim...

AK Parti'de 10 ilçe için temayüle gidilecek

Kongre sürecine giren AK Parti'de yola devam edecek ve etmeyecek isimler cuma günü Bursa Koordinatör Milletvekili Muhammed Balta tarafından kendilerine tebliğ edildi.
Süreçte devam etmeyecek isimlerin yerine yeni isimlerin belirlenmesi gerekiyor.
O isimlerin kimler olacağı da ilerleyen günlerde belli olacak.
Ama o isimler konusunda teşkilatın fikrinin alınmasına yönelik çalışmalara da start verildi. Bu hafta sonu ilçelerde eğilim yoklaması gerçekleşecek.
Eğilim yoklamasına, her ilçenin belediye meclis üyeleri, ilçe yöneticileri, mahalle temsilcileri, il gençlik kolları ve kadın kolları yönetimi katılacak.
Muhtemelen oluşacak sonuçlara göre bazı isimler AK Parti Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş ile görüştürüldükten sonra ilçelerin başkan adaylarının açıklanması bekleniyor.

İnegöl'de başkan adayı Taban

Alinur Aktaş'ın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından yerine kimin geleceği merak konusuydu.
Geçen hafta içinde ilçede temayül gerçekleştirildi. Yapılan temayül sonuçlarında Alper Taban ve Nedim Bayram isimlerinin ön plana çıktığını öğrendik.
Dün itibarı ile bu isimlerin Ankara'ya mülakata çağrıldığı bilgisine ulaştık.
Başkent'te yapılan görüşmeden sonra ise Alper Taban'ın adaylığında karar kılındı.Bu arada 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'den 24'üncü sıra belediye meclis üyesi adayı olan Ersen Nari belediye meclis üyesi olacak.

Bursa trafiğine kayıtlı araç sayısı...

Bugün herkesin hem- fikir olduğu konulardan biri de ulaşım sıkıntısı. Bursa'nın nüfusu yaklaşık 3 milyon civarında iken araç sayısı da Bursa trafiğine kayıtlı olanlar sadece 788 bin 377.
Ayrıntılı olarak yazacak olursak;
436 bin 504 otomobil, 8 bin 937 otobüs, 27 bin 131 kamyon, 1679 özel amaçlı taşıt, 13 bin 351 minibüs,151 bin 536 kamyonet, 88 bin 351 motosiklet, 60 bin 888 traktör.
Bir de İstanbul'dan gelen kiralık araçları da katarsak bu sayı 800 bini rahatlıkla aşar.

Toplu taşıma bilgileri açısından baktığımızda;
BURULAŞ'a ait otobüs sayısı 345,BURULAŞ alt yüklenici otobüs sayısı 154, özel halk otobüs sayısı 355, minibüs sayısı bin 186, S plakalı minibüs sayısı 5 bin 958, taksi sayısı 1432, dolmuş sayısı 378.
Toplam toplu taşıma araç sayısı 9 bin 808.

Öte yandan yine;
BUDO'ya ait 5 gemi, BURULAŞ'a ait 4 deniz aracı, BURULAŞ'a ait 1 Helitaksi, toplam 133 hafif raylı vagonu olduğunu da ifade edelim.
Öte yandan T1 tramvay hattından 6, T2 faaliyete geçerse burada 12 yine nostaljik olarak da faaliyet gösteren T3 hattında 6 tramvay mevcut.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.