Hava Durumu

Aktaş: Bursa'nın 2.çevre yoluna ihtiyacı var

Yazının Giriş Tarihi: 06.12.2019 08:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.12.2019 08:51

AS TV'nin ekran klasiği haline gelen Sönmez Medya Buluşmaları'nda her hafta birbirinden değerli konukları ağırlamaya devam ediyoruz. Bu hafta da Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş oldu.
Aktaş'la Bursa'ya ilişkin birçok konuyu konuştuk.


Ama öncesinde şunu net olarak ifade edebiliriz. Aktaş her geçen gün konulara daha çok vakıf. Her geçen gün tecrübesiyle sorunlara çözüm bulabiliyor.
Kısaca Aktaş seçildiği dönemden daha çok tecrübeli...
O konuların bir kısmını köşemden yorumlamaya çalışacağım haber olan kısmı da gazetemizin diğer sayfalarından rahatlıkla okuyabilirsiniz.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ REFERANS OLACAK

Son yerel seçimlerin çıkardığı en önemli sonuç Alinur Aktaş ile kazanılan Bursa Büyükşehir Belediyesi AK Parti'nin Türkiye'deki en büyük belediyesi olduğu.
Bu açıdan bakınca avantaj olduğu gerçeği ortaya çıkıyor.
Aslında Bursa'ya yapılan hizmetler aynı zamanda referans göstergesi olacağından dolayı 2023 yılındaki yerel seçimlerde AK Parti'nin kaybettiği belediyeleri alma adına çok önemli.
Aktaş yeni dönemde Bursa'nın özellikle turizm ile öne çıkmasını istiyor. Bu turizmin içinde kültür ve tarihi turizm, inanç turizmi, kaplıca deniz ve dağ turizmi yer alıyor.
Her biri için ayrı ayrı projeler var.
Kimi bakanlık marifetiyle gerçekleşecek, kimi kredi alınarak kimi belediye kimileri de yap işlet devret modeliyle gerçekleşecek.
Kısaca yatırım finasman modellerinde her türlü model denenecek.
Bu bağlamda Hanlar Bölgesi'nin açılması hem merkezi idarenin hem de yerel yönetimlerin üzerinde durduğu en önemli konu...
Aktaş, bu konuda Bursalıların bir hayali gerçekleşecek diyor. Bize de inşallah demek düşüyor.

BURSASPOR YÖNETİMİ ŞEFFAF OLMALI

İyi bir Bursasporlu olan Başkan Aktaş'ın Bursa'nın ortak markası olan Bursaspor konusundaki düşüncelerini de samimice sorduk.
Onun bu konudaki düşüncesi net: Bursaspor konusunda ise mevcut yönetimin ortaya çıkıp şeffaf olması gerektiğini düşünüyor.
Özellikle borçlar ve gelirler konusunda açıklama yapmasını bekliyor.
Stadyumun timsah kafasıyla ilgili yeniden ihale yapıldığını,
3 Ekim günü çalışmaların başladığını ve 450 günün sonunda teslim edileceğini söyledi.İhale bedeli 11 milyon 500 bin TL.
Öte yandan önümüzdeki yıl Bursa'ya milli maç verilecekmiş. Bunu da Başkan Aktaş'tan öğrendik.

ÖĞRENCİYE VE DESTEK ALANA ZAM YOK

Aktaş'tan öğrendiğimiz diğer bir konuysa önümüzdeki yıl ulaşım ve suya zam yapılıp yapılmayacağını sorduk. Konuyla ilgili olarak Plan Bütçe Komisyonu çalışıyormuş. Aktaş'a göre makul ölçülerde olmak üzere zam yapılacağını bunun da yüzde 12 ile 15 bandında olacağını tahmin ettiğini ekranlarımız aracılığıyla paylaştı.
Ardından ilave etti.


Bu arada ulaşım zammından öğrenciler tamamen muaf. Su zammından da Aile,Sosyal Hizmetler ve Çalışma İl Müdürlükleri'nden destek alan 35 bine yakın aile de etkilenmeyecek. Bunu da bu köşeden paylaşmış olalım.
Dağyenice'deki eko turizm ve Sıcaksu daki termal turizm projeleri için de yatırımcı beklediklerini Aktaş bizimle paylaştı.
Aktaş'a göre Bursa'nın diğer bir ihtiyacı da orta vadede kesinlikle 2.çevre yolu. Buna da bir an önce başlanmalı diye düşünüyor.
Aktaş'ın hedefleri büyük bizim temennimiz de o hedeflere ulaşması...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.