Hava Durumu

Aktaş'ın saha performansında dikkat çekenler...

Yazının Giriş Tarihi: 12.12.2020 08:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.12.2020 08:41

Gerçek olan şu: Bursa Büyükşehir Belediyesi AK Parti'nin elindeki en büyük belediye. Bu açıdan değerlendirince Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın performansı birileri tarafından dikkatlice takip ediliyor.

Başkan Aktaş'uın çalışmaları bir anlamda kaybedilen Ankara, İstanbul gibi Büyükşehir belediyelerini önümüzdeki yerel seçimlerde Millet İttifakı'ndan alma adına referans olacak. Bu referans olumlu olursa Aktaş belki de yerel yöneticilikte 5 dönem üst üste seçilen ender siyasetçilerden biri olarak Türk siyasi tarihine girecek.

Aktaş'ın gerçekleştireceği çalışmaları bu minvalde değerlendirmek gerekiyor. Özellikle 2021 yılının 19 Mayıs tarihinde hizmete girecek Dağyenice'deki proje Başkan Aktaş'ın Bursa'ya kazanadıracağı adıyla anılacak bir çalışma olacak...

Bu oldukaça önemli.

Keza yine, Hanlar Bölgesinin açılması da Bursa açısından oldukça en önemli.

Ama en önemlisi ne derseniz. Halk buluşmaları. Bu bağlamda zaman zaman toplumun her kesimini ziyaret etmesi halk tarafında karşılık buluyor.

Zaman zaman pazarda, zaman zaman muhtarlıkta, zaman zaman da sanayiclere yapmış olduğu ziyaretler halk nezdinde oldukça etkili olacağa benziyor.

Yine kentsel dönüşüm noktasında ki gayretleri de dikkat çekiyor.

Burada acizane olarak geçen hafta ziyaret ettiği Tahtakale Bölgesi'nde Kurşunlu Sokak ve civarının da bir an önce dönüşüme girmesi şart.

Buraların hem çöküntü bölgesinden, hem de görüntü kirliliğinden kurtarılması noktasında Aktaş'ın yapacağı çalışmalar, Hanlar Bölgesi'nin açılmasının ardından daha çok önem arz ediyor.

Öneri bizden değerlendirmek yerel yöneticilerden.

Bize düşen iyiyi alkışlamak, eksiği uyarmak, yanlışı ise eleştirmek.

*****************

YENİ İL BAŞKANI ÖNÜMÜZDEKİ HAFTAYA KALDI...

Dün bu köşeden AK Parti'deki müstakbel başkan adaylarının Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek üzere İstanbul'a Huber Köşküne gideceğini kaleme almıştık.

Fakat önceki akşam 19.30 civarında gelen haber sonrası bu görüşme iptal oldu. Bunun sebebi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çıkacak ismin belirlenmesinden önce son görüşmeyi yapacak olan AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir'in yakınındaki bir isimde KOVİD19 çıkması.

Bu haberden sonra Kandemir'in temaslı olmasından sonra görüşmeler ve yen i başkanın açıklanması ilerleyen günlere kaldı.

Öte yandan bu haber sonrası Teşkilat Başkanı Kandemir'in dün 15.30'da nüfusu 100 biniğ geçen belediyelerle gerçekleştireceği video konferans toplantısı da ertelenmiş oldu.

*************

BAYRAM DEMİR DE KOVİD19'DAN VEFAT ETTİ...

Pandemide her geçen gün kayıplarımız artıyor. Artık vaka sayıları 30 binleri aşmış durumda. Vefatlar ise 200'ü.

İşte bu bağlamda dün da Bursa kamuoyunun yakından tanıdığı siyasetçi Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Demir de hayatını kaybetti.

1994 yılından beldesinin kapatıldığı 2009 yılına kadar Kurşunlu Belediye Başkanlığı yapan 2019 yılında son yerel seçimlerde de Millet İttifakı'ndan CHP'den Gemlik Belediye meclis üyesi seçilen Başkan M.Uğur Sertaslan tarafından da belediye başkan yardımcılığı görevine atanmıştı.

Dün özel hastanede hayatını kaybeden Bayram Demir'e Cenab-ı Allah'tan rahmet yakınlarına da sabır diliyoruz.

Allah rahmet eylesin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.