Hava Durumu

Aktaş, muhtarlarla buluştu

Yazının Giriş Tarihi: 01.08.2019 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.08.2019 08:05

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın yoğun mesaisi aralıksız devam ediyor. Dün günün ilk saatlerinde Güney Kore'nin Ankara ve Türkiye'nin Güney Kore Büyükelçisi ile buluşmasının ardından Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde muhtarlarla buluşması vardı.
2020-2024 yılları arasında gerçekleşecek hizmetlere yönelik stratejik planın hazırlanması ile ilgili bu buluşmada muhtarların cep telefonuna ulaşan anketin cevaplanması ön istekti. Anketin cuma gününe kadar cevaplanması rica edildi.
O anket iki aşamadan oluşuyor. Önce yapılan hizmetlerin memnuniyeti ardından muhtarların beklentilerine yönelik soruların muhtarlar tarafından cevaplandırılması istenmiş.
Öte yandan buluşmadan diğer bir ayrıntı ise;
Bursa Kent Konseyi Başkanı'nın yapmış olduğu konuşma.
Orhan, konuşmasında iki konuya vurgu yaptı. Onlardan ilki bizden sonraki nesile yaşanılacak Bursa bırakılması diğeri de Bursalılık ruhuydu.
Orhan'ın konuşması muhtarlar tarafından alkışlandı. Orhan'ın ardından kürsüye gelen isimse Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş oldu.
Aktaş önce yapılan hizmetleri sıraladı, sonrasında daha iyisini yapabilme adına söz verdi. En önemlisi ise tüm telefonlara yanıt verdiğini ancak ulaşamadıkları durumda kimlere ulaşmaları gerektiğini de açıkladı. Bu açıklamayı yaparken de ilgili daire başkanı,ilgili şube müdürü ve ilgili genel müdürü de kürsüye davet etti.
En önemlisi ise belki her isteğe yanıt veremeyebiliriz, fakat neden yanıt vermediğimizin en iyi şekilde açıklanması gerekir dedi.
Başkan Aktaş'ın bu açıklaması salonda alkış tufanı kopardı.
Toplantı Aktaş'ın muhtarları 4 Ağustos tarihinde Bursa'ya gelecek Cumhurbaş-kanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı açılışlara daveti ile son buldu. Kısaca Aktaş'ın dün gerçekleştirdiği toplantı ilerleyen süreçte hangi hizmetin ne zaman nereye yapılacağının ön tespiti açısından oldukça verimli geçti...

AKTAŞ TOPLANTILARA BÜYÜKORHAN'DAN BAŞLIYOR...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın ilçelerin sorun ve ihtiyaçlarına yönelik toplantı yapacağını yazmıştık.
Aktaş, o toplantılara Kurban Bayramı'ndan sonra başlayacak. Aktaş'ın ilk durağı seçimlerde kendisine en yüksek oy oranı ile destek olan Büyük-orhan İlçesi olacak. Aktaş, Büyükorhan'ın ardından sırasıyla diğer ilçeleri de ziyaret edecek.

HEDEF GÜNEY KORELİ TURİSTLERİ BURSA'YA ÇEKEBİLMEK...

Türkiye ile Güney Kore arasında yıllara dayanan bir dostluk var. Bu dostluğu Güney Kore Gazileri ve Şehitleri'nin aileleri kanalıyla günümüze kadar geldi.
Hedef bu dostluğu daha da pekiştirmek.
İlk olarak bu köşeden AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç'ün Dışişleri Komisyonu Üyesi olarak Güney Kore ziyareti sonrası bu ülkeden turist gelebileceğini yazmıştık.
Bu bağlamda Güney Kore Büyükelçisi Bursa'da. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın misafiri oldu.
Heyetler arası toplantı gerçekleşiyor.
Hatırlatmakta fayda var: Aktaş'ın da yerel seçimlerdeki bir vaadi de, Bursa'nın turizm gelirlerini artırmaya yönelikti O gelirler yüzde 300 artacak demişti. Kendisi buna yönelik çalışmalar yapıyor.
Bu bağlamda,
Aktaş'tan öğrendiğimiz bilgilere göre Güney Kore'nin nüfüsu 52 milyonmuş. Bu nüfüsun 27 milyonu her yıl yurtdışına çıkıyormuş. Türkiye'ye gelen turist sayısı ise 260 bin Bursa'ya gelen ise 5 bin civarındaymış.
Bursa'yı gezen Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Bursa'yı beğenmiş, bu konuyla ilgili özel olarak ilgilenecekmiş.
Yakın bir gelecekte Bursa'da Güney Koreli turist sayısı artarsa şaşırmamak gerekir!...
Yeter ki biz hazırlıklı olalım...
Biz de bu vesile ile emeği geçenleri bir kez daha tebrik ediyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.