Hava Durumu

Aktaş'tan Kızılcahamam ve 30 gün değerlendirmesi

Yazının Giriş Tarihi: 01.05.2019 08:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.05.2019 08:48

2019-2024 döneminde belediye başkanlığı seçimlerinde ilk ayını dolduran Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş dün sabahın ilk saatlerinde basın mensuplarıyla buluştu.
Bu buluşma bir ilkti.
Nedeni Aktaş'ın bir değil iki basın toplantısı gerçekleştirmesi...
Önce ikinci toplantıdan başlayalım.
Aktaş, bir bağlamda 30 gün içinde neler yaptı? Kimlerle görüştü?
Kızılcahamam'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanlardan neler istedi? Bunları basın mensuplarıyla paylaştı desek abartmış olmayız.
Öncelikle Aktaş'ın yol haritası seçim döneminde dağıtmış olduğu kitapçık.
O kitapçıkta öne çıkan projeler arasında ulaşım, trafik ve kentsel dönüşüm en önde yer alıyor. Bir de bunların yanı sıra Osmangazi'yi Anma Şenlikleri'ni Ankara eliyle yapılma yani devlet himayesinde yapılma arzusu...
Bunların dışında diğer isteği de özellikle belediyelerin merkezi hükumetten almış olduğu gelirlerdeki kriterlerin ise nüfus esasına göre dağıtılması dileği de dikkat çeken önemli bir ayrıntı.
Bu konuda örnek verdi Aktaş. Kocaeli'nin nüfusunun, Bursa'dan az olmasına rağmen devletten aldığı payın oldukça yüksek olmasına dikkat çekti...


Öte yandan;
Kızılcahamam Kampı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmelerinde Bursa'nın sorunlarını ileten ve destek sözü alan Aktaş oldukça mutlu..
Görüşmelerde ortaya çıkan konulardan biri de kentsel dönüşüm çalışmaları.
Yeni dönemde gerçekleşecek kentsel dönüşüm çalışmalarında kesinlikle yüksek kat olmayacak bu talimatı Cumhurbaşkanı Erdoğan vermiş. Aktaş'ın kısa sürede gerçekleştireceği projelerden biri de Acemler,Yeni Adliye Kavşağı, T2 Hattı Şehir Hastanesi'ne ulaşım. Bazı projeler için de Aktaş sıkı sık Ankara'ya gideceği vurgusunu da yaptı.
Bu arada Doğanbey konutlarının tıraşlanması ise Aktaş'ın öncelikli gündeminde yer almıyor. İlerleyen günlerde ulaşıma küçük bir oranda zam geleceğini de Aktaş basın mensuplarıyla paylaştı. Bunun sebebini de maliyetlerde yüzde 57 artış olmasını gösterdi.
Suya zam gündemde yok bu ayrıntıyı da buradan paylaşmış olalım...

HAYALLERİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRENLERİN FESTİVALİ BAŞLIYOR...

Gerçek olan şu hayal ettiğin sürece varsın. Dün gerçekleşen basın toplantılarından biri de Türkiye'nin en büyük bilim festivali olan Turkish Airlines Science Expo'nun tanıtım toplantısı idi.
Dile kolay bu yıl 8.'si gerçekleşecek.
Aslında bu tür toplantıları fazlasıyla önemsemek gerekiyor. Nedeni belli...
Yeni ufuklara yelken açmanın yolu bu tür festivallerden geçiyor. Bugün dünyada 11 yaşında dahi olan insanlar var.
Bizim neden 11 yaşında dahimiz olmasın.


İşte bu noktada bu tür festivaller bunun için köprü vazifesi yapıyor.
Gelelim toplantıdan ayrıntılara;
Aktaş'ın açıklamalarından, 2-5 Mayıs 2019 tarihleri arasında, TÜYAP Fuar Alanı'nda gerçekleşecek yerli ve millî üretim için ihtiyaç duyulan vasıflı insan kaynağının yetiştirilmesine katkı sağlayacak Turkish Airlines Science Expo'nun bilim festivali önemli kurum ve kuruluşlar tarafından destekleniyor.
Festivalde 101 farklı stantta gerçekleşecek olan atölyelerin yanı sıra, 12 meslek dalında düzenlenen 'meslekler yarışıyor diye organizasyonu da festivalin dikkat çeken programlarından...
Bilim festivali proje yarışmasında dereceye girenlere toplam 111 bin lira para ödülü verilecek. Finale kalan 50 proje festival boyunca sergilenecek , festivalin ödül töreni ise 5 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek.
Toplam beklenen ziyaretçi sayısı ise 200 bin. Bu yıl da Tayvan, Hollanda ve İtalya'dan gelen ekipler de bilim şenliğine katılacakmış.
Kısaca bilim şenliği yavaş yavaş uluslararası statüye kavuşuyor desek abartmış olmayız.
Şenliğe katılımcı olamadıysanız bile ziyaretçi olmayı ihmal etmeyin bizden hatırlatması.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.