Hava Durumu

Ankara'da adım adım 3. ittifaka doğru...

Yazının Giriş Tarihi: 09.12.2021 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.12.2021 07:59

Son yerel ve genel seçimlerde ülke genelinde Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı arasında oylar bölüşüldü. Özellikle Millet İttifakı'nı oluşturan CHP'nin HDP'yle arasına mesafe koymaması İYİ Parti'nin milliyetçi tabanında büyük rahatsızlık uyandırdı.

Hatta bu rahatsızlık sonucu İYİ Parti'nin içinde kopma meydana gelerek Ümit Özdağ liderliğinde yeni bir siyasi oluşum Zafer Partisi kuruldu.

Ama hâlâ rahatsızlık devam ediyor.

Bir tarafta bu yaşanırken diğer tarafta ise Ali Babacan'ın liderliğinde kurulan DEVA Partisi de ülke genelinde kongrelerine devam ediyor. Hatta oy oranlarında belirgin bir artış var.

Keza Davutoğlu'nun liderliğini yaptığı Gelecek Partisi de beklenen atılımı gerçekleştirmedi.

Bir tarafta bunlar yaşanırken diğer tarafta CHP'den ayrılan Sarıgül'ün liderliğini yaptığı TDP ve İnce'nin genel Başkanı olduğu Memleket Partisi var.

Her iki parti de CHP'ye mesafeli.

Şimdi Ankara kulislerinde İYİ Parti, DEVA, Gelecek Partisi, DP, SP ve TDH ve Memleket Partisi'nin bir araya gelip oluşturacağı yeni ittifak senaryoları çok sesli dillendirilmeye başlandı.

Bu senaryo gerçekleşirse o zaman ne olur?

Misal Mansur Yavaş CHP'de mi kalır bir başka siyasi partiye mi geçer?

Ya da 3.ittifak cumhurbaşkanı adayı olarak kimi çıkartır?

CHP Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kendi başına mı girer?

Bu soruların yanıtları önümüzdeki günlerde kulislerde fazlaca konuşulmaya başlanacak.

Biz de süreci takip edelim. Bakalım siyaset arenasında kopan fırtına mı olacak?

Yoksa esen bir yel mi?

Bekleyip, görelim.

AK PARTİ KULİSLERİNDE BAŞKANLIK İÇİN İSMİ GEÇENLER

AK Parti'de görevden ayrılan ilçelerle ilgili çalışmalar devam ediyor. Bu bağlamda müstakbel başkanlara yönelik kulislerde her gün yeni isimler dolaşıyor.

Bu bağlamda önce Mudanya'dan başlayalım.

Mudanya'da başkanlık için kulislerde Orhan Samast adını çok sık duymaya başladık. Samast, dışında ilçede görev yapan emekli olan İlçe eski Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker ismini dillendirenlerin sayısı da hiç de az değil. Bunu yanı sıra ilçede 9 yıl görev yapan son iki dönemdir Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görev yapan Kadir Kahraman ismini zikredenler de mevcut. Öte yandan aynı zamanda il yöneticisi ve önceki dönem belediye meclis üyesi Dergah Alkan ismi de kulislerde geçiyor. Öte yandan AK Parti İl Teşkilat Başkanı Kamil Bayramiç dün Harmancık'a giderek müstakbel ilçe başkanı için görüşmelerde bulundu.

Orhan Samast

Osman Şeker

Dergah Alkan

Kadir Kahraman

Bunu yanı sıra Kestel'de de isim havuzuna her gün yeni isimler dahil oluyor. O isimlerden biri de ilçede esnaflık yapan STK'larda görev alan Fuat Kurt ismi diğer bir isim de il yönetiminde görev yapan geçmişte de Kestel TÜGVA'nın temsilciliğini üstlenen işadamı Mehmet Çoruh isimleri havuza girmiş durumda...

Fuat Kurt

Mehmet Çoruh

Süreç devam ediyor.

Bakalım yeni ilçe başkanları kim olacak?

Bekleyip, takip edelim.

*****

POLİTİK BAKIŞ'IN KONUĞU ATAŞ...

Her hafta birbirinden değerli konukları ağırladığımız AS TV'de yayınlanan Politik Bakış programında bu haftaki konuğumuz Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş olacak.

Başkan Ataş'la yapılan son çalışmalar başta olmak üzere bölgenin ayva üretim merkezi olmasına yönelik çalışmaları da konuşacağımız program bu akşam saat 20.30'da AS TV ekranlarında.

Vakti olanlar kaçırmasın.

Şimdiden iyi seyirler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.