Hava Durumu

Ankara kulislerinde referandum iddiası...

Yazının Giriş Tarihi: 19.09.2019 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.09.2019 08:13

Gerçek olan şu: AK Parti ilk iktidar koltuğuna oturduğu 2002 yılında yaklaşık yüzde 35 oy ile TBMM'de meclis çoğunluğunun yaklaşık 2/3'ünü kazanmıştı.
Daha sonraki seçimlerde oy oranı artmasına rağmen yüzde 10 barajını geçen siyasi partilerin meclisTe çoğalmasından sonra TBMM'de o çoğunluğa ulaşamadı.
Malum ondan sonra yakın tarihte bir sistem değişikliği yaşandı. O sistem de Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi...
Geçmişte yüzde 35 ile tek başına iktidar olmak varken yeni sistemde yüzde 50+1 ile iktidar olunuyor.
Böyle bir durumda bazı yorumcular AK Parti'nin kendi kendine rakip çıkardığını iddia etti. Öte yandan yine bundan bir kaç yıl önce AK Parti saflarında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 'nin refarandumda geçmesi için gayret gösteren eski il başkanları, eski milletvekilleri, eski bakanlar, hatta eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski AK Parti üyeleri bugün itibariyle sınırlı sayıda da olsa AK Parti'den istifa etmiş durumdalar.
Hatta bu sisteme karşılar!
Bunların bir kısmı Ali Babacan ile beraber hareket ederken bir kısmı da Ahmet Davutoğlu ile beraber hareket ediyor.



Bugün itibari ile yorumlayacak olursak her iki ismin liderliğinde oluşturulmaya çalışılan siyasi hareketlerin iktidar olması mümkün gözükmüyor.
O zaman hedef şu mu demeden edemiyoruz.
Asıl hedef Cumhur İttifakı'nın oyunu yüzde 50'nin altına düşürmek mi?
Gözüken ise AK Parti ile MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın oylarının düşmesini bekleyenlerin olduğu.
Böyle bir olasılık olur mu?
Ya da olmaz mı?
Onu sandıklar önümüze konulduğunda ve açıldığında görmemiz mümkün olur.
Ama bugünden Ankara kulislerinden duyduğumuz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin aksayan yönleriyle ilgili bir çalışma yapıldığı.
Hatta bazı anayasa değişiklikleri ile ilgili olarak da referandum çalışmalarının yapıldığı kulaktan kulağa fısıldanıyor.
Acaba bu referandum gerçekleşir mi?
Gerçekleşirse 2019'un sonunda mı ya da 2020'nin ilkbaharında mı olur?
Işte bu soruların yanıtları TBMM açıldıktan sonra hep beraber yakında öğrenmiş olacağız.

BURSA KENT KONSEYİ'NDEN SAĞLIKLI DOKUNUŞLAR

Şevket Orhan'ın başkanı olduğu Bursa Kent Konseyi var olan çalışmalarının dışında farklı projelere imza atmak için özel gayret gösteriyor.
Bu bağlamda ekim ayının ilk haftasında FOTOFEST 2019'un startını verecek kurum önümüzdeki hafta 26 Eylül 2019 tarihinde festivalin basın toplantısnı gerçekleştirecek.
Öte yandan konseyin gündemindeki diğer bir konu ise çalışma gruplarının faaliyetleri. Onlardan biri de Sağlık Çalışma Grubu.

Doktor Can Başaran'ın başında bulunduğu Sağlık Çalışma Grubu önümüzdeki günlerde Bursa'nın sağlık haritasına göre Bursa Kent Konseyi ve partner kuruluşlar aracılığıyla başta koruyucu sağlık hizmetleri olmak üzere olası kent genelinde konferanslar ve çalışmalar gerçekleştirecek.

Bu bağlamda gerçekleşecek çalışmalarla hastalıklar gelmeden çözüm yolları aranmış olacak. Bizler de bu tür çalışmaları önemsiyor ve destekliyoruz.

POLİTİK BAKIŞ BAŞLIYOR...

Perşembe akşamları AS TV'de yepyeni bir programla karşınızda olacağız. Her perşembe saat 20.30'da yerelden genele politikanın nabzını tutacağımız Politik Bakış'ın ilk konuğu AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bilecik Milletevekili Selim Yağcı olacak.

Yağcı ile hem yerel yönetimleri hem de genelde yaşanan son gelişmeleri konuşacağız. Politik Bakış bu akşam saat 20.30'da AS TV'de.
Vakti olanlar kaçırmasın... İyi seyirler...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.