Hava Durumu

Aşıların bulunma süresi, virüs savaşları ve KOVİD19 aşısı...

Yazının Giriş Tarihi: 20.11.2020 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.11.2020 07:57

Malum bugünlerde tüm dünyanın gözü aşı çalışmalarında. Ama görünen o ki aşı çalışmalarında ortaya çıkan sonuç oldukça enteresan.

Bu bağlamda Moderna, ilaç firması başarı oranını yüzde 94,5 olduğunu açıkladı; ardından da Pfizer ve BioNtech kendi aşılarında bu oranı yüzde 95'e çıkardı.

Muhtemelen önümüzdeki günlerde İngiltere menşeeli bir başka ilaç firması AstraZeneca'da açıklamasını yaparak bu oranı yüzde 96'ya çıkarır.

Ondan sonra Çin aşısı, Rusya aşısı derken nihayetinde yüzde yüze kadar ulaşan bir rakam olmuş olur!..

Benim kişisel kanaatim bu bu virüsün yapay olduğu.

Ben öyle inanıyorum.

Ortaya bir virüs çıkıyor bilim adamları bir yıl gibi kısa sürede aşı çalışmalarında mutlu sona ulaşıyor.

Ama asıl mutluluk buradan elde edilecek gelir.

Hedef kitle 8 milyar insan.

Bunların da iki kez aşılanması planlanıyor.

Aşının da en az 30 dolar olduğunu bunun da her yıl gerçekleşeceğini düşünün elde edilen gelir minimum birilerin cebine girecek rakam 240 milyar dolar...

Bunun bir de her yıl gerçekleşeceğini de düşünün dönecek rakamlar ne kadar onu da siz hesaplayın.

Ama öncesinde neden şüpheci yaklaştığımı aşıların bulunma süresi ile ilgili rakamları da vereyim.

Misal olarak;

Kuduz Aşısı 4, Kızamıkçık 7, Boğmaca 8, Grip 14, Çocuk Felci 20, Tüberküloz 21, Kabakulak 22 , Hepatit A 24, Rotavirüs 26, Kolera 30, Hepatit B 38, Tetenos 40, Tifo 58 ,Pnömokok 66, Menenjit aşısı ise 68 yılda bulunmuş.

Şimdi yaşadığımız salgının resmi olarak birinci yılında aşılar bulunmaya başladı.

Bu verilere bakarak bu virüsün yapay virüs mü, yoksa gerçekten hayvandan insana geçen bir virüs olduğunu mu düşünüyorsunuz sevgili okurlar?

Benim düşüncem artık tankla tüfekle savaşın yerini virüs savaşlarının aldığı.

Biz bundan sonraki süreci ve planlamalarımızı buna göre yapmalıyız.

Yoksa yarın geç olur.

Bizden hatırlatması...

İYİ PARTİ YENİŞEHİR'DE İSTİFALARLA SARSILDI...

Bugünlerde genel açıdan değerlendirdiğimizde İYİ Parti'deki hareketlilik dikkatlerden kaçmıyor. Bir milletvekilinin istifası, diğer milletvekilinin ihracı ile gündemden düşmeyen İYİ Parti'nin Bursa özelinde ise Yenişehir Teşkilatı'ndaki istifalar da oldukça dikkat çekici.

İYİ Parti Yenişehir İlçe Teşkilatı'nın kurucu üyelerinden ve dört ay gibi bir süre ilçe başkanlığı yapan son yerel seçimlerde de İYİ Parti'den Yenişehir Belediye Meclis Üyesi seçilen Bülent Korku sosyal medyasından yapmış olduğu açıklama ile partisinden istifa etti.

Yine bir başka İYİ Parti Yenişehir Belediye Meclis Üyesi Halil Yılmam da sosyal medyasından yapmış olduğu sert açıklama ile partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Bu istifaların ardından İYİ Parti'nin Yenişehir Belediye Meclisi'nde sandalye sayısı 5'den 3'e düştü.

İki belediye meclis üyesi şimdilik çalışmalarını bağımsız olarak devam ettiriyor.

Her iki üyenin istifası partide şok etkisi oluşturdu. Öte yandan yine parti yönetiminde görev almış Orhan Cengiz, Metin Bilgen, Ersin Çakmak, Mustafa Atav da partilerinden istifa etti.

KOVİD'DEN KAYIPLARIMIZ ARTIYOR...

Dünkü "Bu kısıtlamalar içime sinmedi" başlıklı yazımızın ardından çok sayıda telefon aldık. Telefonlardaki genel beklenti sokağı çıkma yasağının gelmesi.

Duyarlı vatandaşlarımız maske, mesafe ve hijyen noktasında ise denetimlerin arttırılması gerektiğini düşünüyor. Öte yandan bir tarafta bunları isteyen yurttaşlarımız, diğer tarafa ise kayıplarımız devam ediyor.

Türkiye kamuoyunun yakından tanıdığı "Ayyıldızlı Bayrağımızı" uluslararası müsabakalarda dalgalandıran Milli Güreşcimiz Reşit Karabacak KOVİD19'a karşı yapmış olduğu mücadeleyi kaybederek hakkın rahmetine kavuştu.

Bizler de bu köşe aracılığıyla merhum Reşit Karabacak'a Cenab-ı Allah'tan rahmet kederli ailesine ve büyük Tütk Milletine sabır diliyorum.

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.