Hava Durumu

Atmaca: Teşkilat olarak en çok sahada olan siyasi partiyiz

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2021 07:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2021 07:49

Perşembe akşamı AS TV ekranlarında yayınlanan Politik Bakış programında bu haftaki konuğumuz Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca oldu.

Kendisi ile hem partisinin çalışmalarını hem de bu hafta sonu gerçekleşecek kongreyi hem de Genel Başkanları Temel Karamollaoğlu'nun Bursa'da gençlerle buluşmasını konuştuk.

Öncelikle parti olarak oy yüzdesi olarak Bursa'da 5.veya 6. partiyiz diyen Atmaca "teşkilat olarak en fazla çalışan siyasi partiyiz her hafta bir saha çalışmamız var 17 ilçenin tamamında varız" dedi.

İTTİFAKLAR SEÇİM SATHINA GİRDİKTEN SONRA BELLİ OLUR

Öte yandan Ankara'daki ittifak görüşmeleri başta olmak üzere en son 6 partinin uzlaştığı bildiri için de " Biz en son genel seçimlerde Millet İttifakı'nda yer aldık. Son yerel seçimlerde hiçbir parti ile ittifak yapmadık. Tüm seçim bölgelerinde tek başına seçime girdik" dedi.

Olası ittifak senaryoları için de "bu işler seçim sathına girildikten sonra belli olur. Terörle andı anılan bir siyasi partinin içinde bulunduğu ittifaka sıcak bakmamız mümkün değil." O parti için de AB yasalarına müktesebat sürecinde çıkan kanunlardan dolayı kapatılamıyor. Bu noktada" hukuki olabilir ama vicdani değil" dedi.

KRİZİ BEKLİYORDUK

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine kimin cumhurbaşkanı olmasına bakmadan ilke olarak karşıyız. "Güçlendirilmiş parlamenter sistemden yanayız" şeklinde görüşlerin kamuoyu ile ekranlarımız aracılığıyla paylaştı.

Son yaşanan ekonomik krizi de beklediklerini üretim toplumu olmaktan ziyade tüketim toplumu olduklarını ucuz olduğu için birçok ürünü ithal ettiklerini bunun için de artan döviz ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Başkan Atmaca;

"Döviz ihtiyacını karşılamak için ya ihracat yapacaksınız ya da borç alacaksınız. Bu yıl 180 milyar dolar önümüzdeki yıl 240 milyar dolar faiz ödenecek. Bu sürdürülebilir bir durum değil" dedi.

BURSA'NIN SORUNLARI GEÇMİŞTEN GELİYOR

Ayrıca Atmaca "Yerele ilişkin de Bursa'nın sorunlarını sadece mevcut Büyükşehir Belediye Başkanına yüklemek insafsızlık olur bu sorunlar son 70 yıldır var olan sorunlar. Ama gelen belediye başkanların sorunları azaltması gerekirken sorunlar da daha da çoğalıyor. Üstene üstelik plansız bir kentsel dönüşüm yapılıyor. Sosyal donatı alanları açılmadan 3 katlı yere 5 katlı yeni inşaat yapmak kentsel dönüşüm değil" dedi.

GENÇLERLE FARKLI BİR BULUŞMA GERÇEKLEŞECEK

Genel Başkanları Temel Karamollaoğlu'nun Bursa'ya ziyareti ve kongre ile ilgili konuşan Başkan Atmaca "Kongrede yeni yönetim kurulunda yüzde 30 yenileme yapacağız yeni arkadaşlarımızdan bir kısmı ilk defa siyasete giren isimler. Yine bazı arkadaşlarımız başka partilerden partimize geçen isimler. Bunu yanı sıra birçok arkadaşımız partimize katıldı. Onları temsilen sembolik katılım töreni düzenleyeceğiz."dedi.

Bunu yanı sıra programda Karamolloğlu'nun gençlerle buluşması için" farklı bir buluşma olacak gençler soracak Genel Başkanımız cevaplayacak, sazlı sözlü bir buluşma gerçekleştireceğiz" dedi.

Programda konuştuğumuz diğer bir konu ise Saadet Partisi Kadınlar Kolunun gerçekleştirdiği bir kampanya olan Necmettin Erbakan Hatıra Ormanı için "bize bir ormanlık alan tahsis edilmişti. Biz dört ormanlık alan oluşturduk. Kampanyamız devam ediyor" dedi.

Netice de oya pek tekabül etmese de siyasette özgül ağırlığı olan bir siyasi hareket SP. Seçimlerdeki tavrı oldukça önemli. Bize de takip etmek ve başarılar dilemek düşüyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.