Hava Durumu

Aydın'dan iddialara sert yanıt...

Yazının Giriş Tarihi: 06.02.2021 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2021 08:17

Öncelikle yazının detayaına girmeden bir tespit yapalım. Bütünşehir yasası ile beraber köy tüzel kişilikleri mahalleye döndü. Öte yandan köy tüzel kişiliklerindeki gayrimenkullerde bağlı olduğu ilçe belediyesine devroldu...

Yine ilçe belediyelerinin mülkiyetine geçen gayrimenkullerin tasarruf hakkı da ilgili belediyenin.

Öncelikle bunun bilinmesi gerekiyor.

Hafta içinde mülkiyeti Yenişehir Belediyesi'nde olan mülklerin satılacağı iddiasına Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın'dan sert açıklama geldi.

İşte o açıklama:

Ocak Ayı Meclisimizde tüm siyasi partilerin oy birliğiyle, vatandaşlarımızdan gelen talepler değerlendirilerek, yine vatandaşlarımızın menfaatine olacak şekilde meclisimizce yetki verilmiştir. Alınan bu yetki doğrultusunda, vatandaşlarımızın talebi olması ve ilgili komisyonca uygun görülmesi halinde gerekli işlemler yine Devlet İhale Kanununda belirtilen esaslar doğrultusunda yerine getirilebilecektir.

Asılsız, algı oluşturmaya ve vatandaşlarımızı yanlış yönlendirmeye yönelik bu iddialar gerçekten uzak, mesnetsiz iddialardır. Kaldı ki, bugüne kadar olan görev süremiz içinde belediyemiz taşınmaz mallarının satışı hiçbir şekilde yapılmamış, aksine bu süre içinde 10 adet çeşitli metrekarelerde taşınmaz kamunun hizmetinde kullanılmak üzere belediyemiz mülkiyetine kazandırılmıştır.

Açıklama devam ediyor sonunda; Yapılan bu karalama çalışmasını kınıyoruz. Asılsız iddialara itibar edilmemesi hususunu her geçen gün artarak devam eden hizmetlerimizle bize daha çok inanan ve destek veren vatandaşlarımızın bilgilerine sunuyor, "Sevdamız Yenişehir" için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğimizi tüm kamuoyuna saygıyla ifade ediyoruz. Sözleriyle Aydın açıklamasını bitirmiş.

***

ORHANGAZİ BELEDİYESİ'NİN BORCUNDA 50 MİLYON TL AZALMA

Geçen haftalar içinde Orhangazi Belediyesi tarafından açık arttırma ile satışı gerçekleşen bir mülkü bu köşede yazmıştık.

Malum borcu oldukça yüksek belediyelerin başında Bekir Aydın'ın başkanlığını yaptığı Orhangazi Belediyesi geliyor.

Başkan Aydın'la gerçekleşen ihale sonrası telefonla konuştuğumuzda hedefinde devlete yapılandırılan borçlar vardı.

Biraz das onlar için ödeme yapmak için gayret ediyorum demişti.

Bu minvalde Orhangazi Belediyesi'nde açık arttırma usulu gerçekleşen ihaleler oldu.
Orhangazi Belediyesi tarafından daha önce satış kararı alınan Yeniköy, Gemiç ve Hürriyet Mahallesinde toplam 9 adet araziden 8'i belediye encümen toplantısında yapılan ihale ile satıldı. Parçaların 8 'i toplamda 29 milyon 241 bin TL bedel ile satılırken kalan 1 arazi için ise alıcı çıkmadı.

Yeniköy Mahallesinde yer alan 884 ada 1 parsel yer alan arsa 13 milyon 855 bin TL muhammen bedelle ihale çıkarılmasına rağmen ihale giren katılımcı olmadı.

Bu yerin de ilerleyen günlerde tekra ihale edilmesi bekleniyor.

Kısaca Belediyenin gerçekleştirdiği son iki ihale sonucu borç kaleminde 50 milyon TL'nin üzerinde azalma oldu.

***

DOĞU TÜRKİSTAN'LI GENÇLERİN PROF.DR ALİ ERBAŞ'TAN İSTEĞİ...

Zaman zaman bu köşeden Doğu Türkistan'da yaşanılanlarla ilgili süreci kaleme almaya çalışıyoruz. Elimizden geldiğince orada yaşananlara dikkat çekmeye çalışıyoruz. Kentimizde de yaşayan, okuyan Doğu Türkistan'lı gençler kendi davalarını her ortamda anlatıyorlar.

Doğu Türkistan'lı öğrenci topluluğunun liderliğini üstlenen Abdülhamid Emin de gayret gösteren isimlerden. Hafta içinde Muradiye Külliyesi'nde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın yanına giderek, Doğu Türkistan da yaşananları anlattı. O sohbeti de sosyal medya hesabından şu şekilde duyurdu:

"Bugün Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş Hocamızla Muradiye Camisinde buluştuk. Kendisine Doğu Türkistan'ın durumunu anlattık ve bir cuma gününde tüm Türkiye'de bizim için Doğu Türkistan için ,nasıl yağmur duası edildiyse, öyle hutbe okunup dua edilmesini istedik İnşallah yapalım dediler Sayın Başkana bize gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür ederiz"

Bakalım Diyanet İşleri Başkanlığı ülke genelinde Doğu Türkistan ile hutbe okutacak mı?

Takip edelim...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.