Hava Durumu

Aydın'dan Orhaneli Termik Santralı uyarısı

Yazının Giriş Tarihi: 30.09.2019 08:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.09.2019 08:37

Perşembe akşamı AS TV ekranlarında yayınlanan Politik Bakış programında konuğumuz CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın oldu.
Aydın'la hem yereli hem geneli konuştuk.
Aydın farklı bir siyasetçi.
Klasik CHP'li değil.
Her şeyden önce güler yüzü ile toplumun her kesimi ile barışık.
Yine sivil toplum kuruluşu tecrübesi olan bir isim. Yeri geldiğinde rakibinin elini sıkan tebrik eden bir siyasetçi.
Kendi bölgesi dağ yöresinde AK Parti birinci çıkmasına rağmen oy verse de vermese de özellikle kendi yöresini hiç ihmal etmiyor.
Fırsat buldukça yöresinde.
Bu açıdan baktığımızda Aydın'ın bizde de özel bir yeri var...
Gelelim programdan ayrıntılara.
Erkan Aydın'la programda farklı konulara değindik.
Bu bağlamda;
Özellikle ilk konuştuğumuz konu CHP'nin Bursa bölge toplantısıydı. Marmara Bölgesi'nden gelen 8 ilin katıldığı bölge toplantısında CHP kendi öz eleştirisini yapmış. Başarılı oldukları yerde neden başarılı olduklarını, başkanlığı kazanamadıkları yerde ise neden kazanamadıklarını sorgulamışlar. Burada çıkan sonuçları da rapor halinde CHP'nin Abant Kampı'nda konuşulacağı bilgisini verdi.

Öte yandan Aydın ile konuştuğumuz diğer bir konu ise Orhaneli Termik Santralı idi. Aydın, bölgede santralın filtresiz çalışmasından dolayı bölgede kanser vakalarının arttığını iddia ediyor. Torba yasa ile 3 yıl daha filtre çalıştırmayacak olan şirketin filtreyi çalıştırmasını istiyor.
Çıkan yasayı da CHP olarak , iptali için Anayasa Mahkemesi'ne götürdüklerini ekranlarımız aracılığıyla açıkladı.
Öte yandan Aydın'ın açıkladığı diğer bir konu filtre çalıştırma ile şirketin net kârından yüzde 10 ile 15 arasında düşüş olduğu için çalıştırmadığını da vurguladı.
Bu arada filtre çalıştırılmadığı için bölgede gündeme gelen eko turizmin de büyük zarar göreceğini düşünüyor Aydın.

Aydın'a sorduğum diğer bir soru ise TBMM'de Bursa'yı temsil eden milletvekillerinin toplanıp toplanmadığı konusuydu. Bu konuda Aydın, önceki yıllarda bakanlık yapan Mehmet Müezzinoğlu zamanında bu tür organizasyonlarla milletvekillerinin toplandığını fakat Müezinoğlu'ndan sonra bu toplantıların olmadığını ifade etti.
Kişisel kanaatimiz odur ki bu tür toplantıların gerçekleşmesi gerektiği.

Örgüt içi seçimlerle ilgili olarak da Bursa örgütlerinde yüzde 50 ile 60 oranında bir değişim olacağını tahmin ediyor Aydın. Sürecin de yakın bir tarihte başlayacağını bizlerle paylaştı. Kendi yöresi ile ilgili olarak da dağ yöresi yolunun yavaş gittiğini tünel inşaatının daha hızlı istenirse gerçekleşebileceğini vurguladı.
Dağ yöresi yolu ne kadar hızlı yapılırsa yöre menfaatleri açısından oldukça önemli...

BİLDEF'İN YILDIZI ADIYAMANLILAR DERNEĞİ'YDİ...

BİLDEF'in Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdiği 4.Anadolu Günleri etkinliğinde değişik kentlerden katılımcılar geldi. O katılımcılar içerisinde başkanlığını Yavuz Arıcıoğlu'nun yapmış olduğu Adıyamanlılar Derneği , Adıyaman Valiliği ve Adıyaman Belediye Başkanlığı'nın standı fazlasıyla ilgi gördü.


Öte yandan Adıyaman'dan gelen Harfane Ekibi'nin her akşam verdiği mini konser yine stant içinde verilen çiğköfte ikramı da derneğin kentin kültürünü tanıtma açısından oldukça önemliydi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.