Hava Durumu

Aydın'ın dağ yöresine yönelik projeleri...

Yazının Giriş Tarihi: 08.02.2019 08:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.02.2019 08:43

Her hafta çekimleri Hotel Baia'da gerçekleştirilen bugün AS TV'de yayınlanacak Sönmez Medya Buluşmaları'nda konuğumuz CHP Bursa Milletvekili ve aynı zamanda Osmangazi Belediye başkan adayı Erkan Aydın oldu.
Aydın'la yerel seçim sürecine ilişkin birçok konuyu konuştuk. Benim de kendisine sorduğum soru dağ yöresi ile ilgili oldu. Uzun yıllar Dağder'de yöneticilik ve başkanlık görevinde bulunan Aydın'ın kendi yöresine bakışı pozitif ayrımcılık kapsamında olması normal.
Özellikle Osmangazi'nin dağ köyleri başta olmak üzere ve dört ilçeye neler yapmayı düşünüyorsunuz dediğimizde Aydın üç model önerisi sundu.
Onlardan ilki kardeş belediye anlayışı, diğeri kooperatifçilik sonuncusu da termal yatırımlar.
Aydın özellikle başkan seçilmesi durumunda ilçelerle kardeş belediye anlaşmaları imzalanarak temel sorunların çözüleceğini umuyor.
Kesinlikle bölgeye bacalı sanayinin girmesine karşı. Bölgenin kalkınmasının eko turizm, tarım ve hayvancılık ile mümkün olacağını ifade ediyor.
Diğer önerisi ise kooperatifçilik bölge halkının kooperatifçilik yaparak ürettiği malların pazarlarda rahatlıkla değerini bularak satılacağını düşünüyor. Yine bu yolla maliyetlerin düşeceğini ifade ediyor.
Model olarak da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun çalışmalarını örnek olarak gösteriyor.
Diğer kurtuluş modeli olarak da termal turizm diyor.
Özellikle bu bağlamda Keles Haydar, Orhaneli Sadağı, Büyükorhan Düğüncüler ve Harmancık Ilıcasu'daki kaynakları gösteriyor.
Kim başkan olur onu sandık belirler ama bizim temennimiz de odur ki dağ yöresi umarım bu kalkınma modelleriyle makus talihini yener.
Biz de Erkan Aydın'a çalışmalarında başarılar diliyoruz.

CHP'Lİ ADAYLAR ANKARA YOLCUSU

Aday belirleme çalışmalarını tamamlamak üzere olan CHP'de sıra adayların kamuoyuna tanıtılmasına ve seçim vaatlerinin açıklanmasına geldi.
İşte bu noktada CHP adaylarını 10 Şubat 2019 tarihinde Ankara'da adaylarını toplu tanıtım töreni ile kamuoyuna açıklayacak.
Bu arada ilerleyen günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adayların tanıtımı için Bursa'ya gelmesi bekleniyor.

İYİ PARTİ'DE ADAYLAR TANITILMAYA BAŞLANIYOR

İYİ Parti'de aday tespit çalışmaları bitti bitmek üzere şimdi sırada adayların kamuoyuna tanıtılması var.
İşte bu noktada İYİ Parti adaylarını yarından itibaren kamuoyuna tanıtmaya başlayacak.
İlk toplantı yarın saat 20.00'de Yenişehir Belediye Başkan Adayı Ercan Özel'in tanıtımı gerçekleşecek.
Ardından 12 Şubat 209 Salı günü gündüz saat 11.00 de Orhaneli Belediye Başkan Adayı İsmail Asa akşam saatlerinde saat 20.00'de Hakan Özdemir'in tanıtım toplantısı yapılacak.
15 Şubat 2019 Cuma günü saat 11.00'de Büyükorhan adayı Kamil Mehmet Acaroğlu'nun öğlenden sonra da 15.00'te Keles adayının tanıtımı planlanmış.
16 Şubat 2019 Cumartesi saat 14.00'te Kenan Karakaş'ın aynı gün saat 17.00'de Orhangazi adayı İsmail Yılmaz'ın tanıtım toplantısı var.
Öte yandan Mustafakemalpaşa adayı Şükrü Erdem'in tanıtımı 17 Şubat 2019 saat 14.00'de Karacabey adayının tanıtımı aynı gün saat 17.00'de gerçekleşecek.
Aday tanıtım toplantılarına CHP Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Bozbey de katılacak...

SP'DE KUMBASAR SÜRPRİZİ

SP'de aday belirleme süreci devam ediyor. Bu süreçte kamuoyu tarafından tanınan isimleri aday gösteren SP Gürsu'da da tanınmış bir ismi aday gösterdi. O isim Bursa Milli Eğitim eski Müdürü Reşat Kumbasar.
Daha önce MHP ve İYİ Parti'de siyaset yapan Kumbasar, SP'nin Gürsu Belediye başkan adayı oldu.
Kumbasar'ın adaylığı bugün kamuoyuna duyurulacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.