Hava Durumu

Aydın, Uludağ OSB'de hedef büyüttü...

Yazının Giriş Tarihi: 21.06.2021 07:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.06.2021 07:46

Perşembe akşamı AS TV'de yayınlanan Politik Bakış programında konuğumuz olan isim Uludağ Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Yunus Aydın oldu.
Başkan Aydın ile 2002 yılında temelleri Gürsu Organize Sanayi Bölgesi olarak atılan, ardından birkaç yıl önce Kestel 2. Sanayi Bölgesi'nin sınırlarını da içine alarak, hem sınırlarını hem de adını değiştirerek adını Uludağ OSB olarak değiştiren bölgenin tarihsel gelişimini konuştuk.
Dile kolay Uludağ OSB bir anlamda Bursa sanayisinde değişimin adı: Değişim atölyelerin, işletmelere, işletmelerin fabrikalara, fabrikaların da OSB 'ye dönmesi ile süreç bugünlere geliyor...

***
Yaklaşık 800 bina istimlak edildi

Sadece bu kadar mı;
Sanayi bölgesi ile konut bölgesinin iç içe girdiği sanayi bölgelerinden biri de Uludağ OSB.
İşte bu noktada 2011 yılında başkanlık koltuğuna oturan Aydın, 10 yılda OSB içinde kalan 900'e yakın konutun 800'ünü istimlak ederek sanayi bölgesine dahil etmiş.
Eksi 50 dönümden aldığı yer gerçekleşen istimlaklar sayesinde artı 100 dönüm alan kazandırılmış. Dile kolay diğer bir deyiş ile yaklaşık 150 dönüm arazi istimlak edilmiş.
Şimdi sırada yaklaşık 90 bina kalmış.
Onlarla da uzlaşma arayışları devam ediyor.



Son 10 yılda 1 milyar TL'lik yatırım yapıldı
Üstüne üstelik TOGG'la yerli arabanın üretimine başlaması ile OSB sınırları içinde kalan boş arazileri de tekstil dışındaki farklı sektörlerin gelmesi için ayrıldığını da bizlerle paylaştı.
Yine Başkan Aydın'ın ifadesiyle 10 yılda yaklaşık 1 milyar TL'lik yatırım gerçekleşmiş.
Bu da dile kolay....
Şimdi hedefte, Kestel 2. Sanayi Bölgesi ile bağlantı yollarının yapılması mavi yaka ihtiyacını karşılamaya yönelik meslek lisesi ve BTÜ ile yapılan protokol gereği bölgeye meslek yüksekokulu kazandırılması var. Bu konuda Aydın kararlı.
Hedef 2023 yılında tüm sorunları çözülmüş bir sanayi bölgesi....

***
Marmara Denizi'ndeki müslajda hepimizin sorumluluğu var
Bu arada şehrin doğu yakasının gelişimine katkı koyma adına kentsel dönüşüm çalışmalarına da değinen Aydın bu proje gerçekleşirse hem şehrin yükü azalacak hem de şehrin doğu yakası da gelişecek diyor.
Bu konunun üzerinde durulması gerekiyor. Gündemde sıcaklığını koruyan bir başka konu Marmara Denizi'ndeki müsilaj sorunu için de bu sorunda hepimizin hataları var dedi. Sanayici arıtmasını kurmadı, yerel yönetimler denetlemedi hep beraber Marmara Denizi'ni bu hale getirdik diyor.
Eğer önlem alınmaz is başka bir soruna daha dikkat çekti. Geçmişte 15 yılda artezyenle çıkan alanda su şimdilerde 100 metrelerde çıkıyor. Yeraltı kaynak sularımız bitti, bitmek üzere...
Biz de bu konuda sorumluluğumuz gereği buhar tesisini faaliyete soktuk su tüketimini yüzde 90 azalttık diyor.
Tüm sanayiciler bunu yapmak zorunda diye düşünüyor Aydın.
Gerçekten de öyle yıl içinde barajların doluluk oranı bir ara yüzde 20'lere kadar düştüğünü hesap edersek bir de yağışlar yağmasaydı halimiz ne olurdu?
Bunu düşünmek bile ürkütüyor

***
Sanal fuar meyvelerini vermeye başladı
OSB'ler arasında bir ilk olan sanal fuar da katılım noktasında 250'ye yakın firmadan 30'unun katıldığını programda paylaşan Aydın, bu rakam bizi üzmüştü. Ama o cesareti toplayıp fuara girenler şimdi meyvelerini toplamaya başladı dedi. Kurulan iş bağlantıları sayesinde ihracatlar yapılmaya başlamış. Uludağ OSB'nin ihracatı yıllık 500 milyon dolar. Bu rakam pandemi olmasaydı 600 milyon doları rahat geçerdi diyor Aydın.
Hedefi ise daha yukarı rakamlar.
Bu arada mobil aşı uygulamasından dolayı emeği geçen herkese teşekkür eden Yunus Aydın bu uygulama bizi oldukça rahatlattı diyor.
Uludağ OSB Başkanı Aydın'ın en büyük hedefi; sanayi vizyonu ile gelişmeyi sağlamak. Hedefi büyüten ve bu konuda çalışmaya hazır olan Aydın, bu konuda o üzerine düşeni yapmaya hazır. Bize de onu takip etmek ve başarılar dilemek düşüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.