Hava Durumu

Ayhan Salman'ın 2019 yerel ve genel seçimlerindeki hedefi ne?

Yazının Giriş Tarihi: 01.03.2018 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.03.2018 08:05

Hotel Baia'da Sönmez Medya'nın geleneksel buluşmalarında bu haftaki konuğumuz AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman oldu.
Salman'ın atanmışlıktan seçilmişliğe terfi ettiği kongre sonrası medyayla da ilk buluşması.
Geçen hafta içinde Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı kong-reyle güven tazeleyen Salman sorduğumuza sorulara içtenlikle yanıt verdi.
Atanmışlığı sürecinde 6 ayda yaklaşık 50 kongre yapan her ilçeyi üç dört kez ziyaret ettiğini vurgulayan Salman Bursa'nın gelecekte bugünden daha iyi olacağını söyledi.

Halka dokunan isimleri yönetime aldık

Bu arada çiçeği burnundaki yeni yönetim için şu tespiti yaptı: Yönetimimize aldığım arkadaşlar mütevazı halka dokunan isimler..
Öte yanda yine kriterler noktasında yüzde 30 kadın kontenjanı 18-28 yaş arası gençler, demografik özellikler ve meslek kriterlerine göre değerlendirme yapılıp arkadaşlarımızı belirledik diye düşüncelerini bizlerle paylaştı.
Aslında bu özellikleri ilk atandığı anda uyguladı desek daha doğru olacak.
Bu yönetimde sadece bazı isimler değiştiği için ilk defa yönetime alınan isimlerde bu özellikler aranmış olabilir.

Erken seçim yok

Salman olası bir erken seçim var mı sorusuna net yanıt verdi. Sayın Cumhurbaşkanımız, sayın Başbakanımız, Sayın Genel Başkan Yardımcılarımız erken seçim yok diyor, bizim bu lafın üzerine laf söyleme hakkımız yok diyerek, erken genel seçimin olmadığını düşünüyor.
Genel seçimlerdeki Cumhur ittifakı sorusuna da verdiği yanıt oldukça ilginç:
O ittifak zaten Bursa'da 15 Temmuz akşamı meydanda gerçekleşti. Gerek MHP'li gerek AK Partililer "söz konusu vatansa gerisi teferruat anlayışı" ile beraber hareket ettiler diyerek olayı özetledi.

İstifayı uygun bulmuyor

2019 seçimlerinde Bursa ölçeğinde hem yerel hem de genelde başarılı sonuç alacaklarını söylüyor.
Bu arada Ayhan Salman'ın 2019 yerel ve genel seçimlerinde ilk önce kendisinin aday olup olmayacağı soruma net yanıt alamaz iken 17 ilçede kongre ile gelen kadın, gençlik ve ana kademe için istifa etmelerini uygun bulmuyor.
Ama istisnası anketlerde yüksek oranlarda çıkan isim olursa onun aday olabilmesi için istifa olayı olabilir diyerek açık kapı bıraktı.

Büyük yatırımlar gelecek

Yatırımlar noktasında Bursa'nın merkezi idareden aldığı yatırımların ve payın yeterli olmadığı konusundaki soruya ise Salman'ın verdiği yanıt ise şöyle oldu:
Bursa'ya AK Parti iktidarında 30 katrilyonluk yatırımın yapıldığını söyledi. Özellikle hafif raylı sistemin Yıldırım ve Şehir Hastanesi'ne kadar uzaması ile ilgili çalışmaların devam ettiğini bizlerle paylaştı.
Yaklaşık 60 dakika boyunca sohbet ettiğimiz Ayhan Salman'da dikkatimizi çeken önemli ayrıntı, seçilmiş bir başkan sıfatıyla kendine olan özgüveni.
Bu özgüvenin 2019 yerel ve genel seçimlere nasıl yansıyacağını hep beraber takip edip, görmüş olacağız....

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.