Hava Durumu

Bahadır'a göre Millet İttifakı başarılı mı?

Yazının Giriş Tarihi: 09.11.2019 09:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.11.2019 09:47

Perşembe akşamı AS TV'de yayınlanan Politik Bakış programında bu haftaki konuğumuz İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır oldu.
Bahadır'la hem partisini, hem yerdeki son durumu ve geneldeki gelişmeleri konuştuk.

Geçen 25 Ekim tarihinde 2. yaşını bitiren İYİ Parti kuruluşundan bu yana bir yerel bir de genel seçim atlattı.
Bu seçimlerde ana muhalefet partisi CHP ile Millet ittifakı'nda buluşan İYİ Parti TBMM'de 39 milletvekili Bursa yerel meclislerde 60 meclis üyesi Büyükşehir'de de 12 üye ile temsil ediliyor.
Bahadır'a Bursa'da kaç üyeleri olduğunu sordum o da toplamda 8 binin üzerinde dedi. Ardından ekledi. Bizim partiye üyeler arasında en çok AK Parti'den istifa edip gelenler var dedi.
Sonrasında ise yakın bir tarihte Bursa'nın tanınmış ailelerinin çocuklarının partilerine üye olduğunu vurguladı.

Ardından üye kayıt kampanyalarının devam edeceğini vurguladı. Bursa'daki temel sorunların hâlâ devam ettiğini düşünüyor Bahadır.
Bunun yanı sıra Bursa'nın sorunlarında iktidarı ve muhalefeti ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çıkmaları gerektiğini düşünüyor.
Barış Pınarı Hare-katı'nı da destekledik-lerini ama devam etmesi gerektiğini düşünüyor. İş milli konular olursa hepimiz Al Bayrak partisindeniz diyor Bahadır.
Bu arada önümüzdeki ilkbahardan itibaren önce ilçe kongreleri ardından il kongresini gerçekleştireceklerini her 45 günde bir kanun gereği kendisinin atamasının yapıldığını ifade etti. Bazı ilçelerdeki değişikliğin de buna göre yapıldığını öğrendik.

Millet İttifakı'nın yerel seçimlerden oldukça başarılı çıktığını söyleyen Bahadır gerçekleşen ittifakla birçok büyükşehir belediyesi el değişti dedi.
Bahadır, partisinin geleceğinden umutlu...

Bu umut ilk yerel ve genel seçimde sandığa nasıl yansıyacak hep beraber göreceğiz.

ÖZEL, EROZAN'A DANIŞMAN OLUYOR

İYİ Parti'nin son yerel seçimlerde Yenişehir Belediye başkan adayı olan ardından da il yönetimi geçiş yapan Ercan Özel'i, Recep Altepe'nin belediye başkanlığı döneminden tanıyoruz.


Doğduğu topraklarda siyaset yapan Özel, bundan sonraki süreçte İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan'ın danışman kadrosuna geçeceğini öğrendik.
Konuyla ilgili süreç devam ediyor. Danışman olduktan sonra Özel'in yönetim kurulundan ayrılacağını ifade edelim...
Bize hayırlı olsun demek düşer...

KOCABIYIK GÜVEN TAZELEDİ

Bursa Kent Konseyi'nin meclislerinde kongre süreci devam ediyor. Bu bağlamda ilk önce engelliler meclisinde kongre gerçekleşti. Mevcut Başkan İbrahim Sönmez güven tazeledi. Engelliler Meclisi'nin ardından kongre sırası Kadın Meclisi'ndeydi. Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan'ın da katıldığı kongrede Mihriman Kocabıyık ikinci kez başkan seçilerek güven tazeledi.

Kocabıyık'ın yönetimi şu isimlerden oluştu:

Nuray Yeşil, Mecbure Altun, Havana Yiğitalp, Dr. Arzu Erdi, Hacer Özyürek, Emine Aksoy, Ayşe Energin, Mahinur Özkaya Makar, Nuray Öner, Figen Şahin, Ülkü Celep ve Elif Kamacı Efe asıl listede yer alırken, Seda Arslan, Neşe Yangın, Figen Ermantaş, Emine Elmas, Esra Aydı, Mutlu Çatalkaya, Ayşenur Aydın, Şule Kuzlak, Serap Süngü, Nurefşan Aydın, Güler Demirhan ve Tuba Er ise yedek listede yer aldı.
Biz de seçilen iki yönetimi tebrik ediyor görevlerinde başarılar diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.