Hava Durumu

Başkan Aktaş'tan algı operasyonu yapanlara sert tepki...

Yazının Giriş Tarihi: 21.05.2021 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.05.2021 08:01

Gerçek olan şu: AK Parti'nin Türkiye'deki en büyük belediyesi Alinur Aktaş'ın başkanı olduğu Bursa Büyükşehir Belediyesi...

Aktaş'ın başarısı veya başarısızlığı önümüzdeki, yerel seçimlerde büyük referans olacak. Bu açıdan bakınca Aktaş'ın çalışmaları muhalefet partileri tarafından da fazlasıyla takip ediliyor.

Hatta ana muhalefet partisi Kemal Kılıçdaroğlu Bursa için içimde ukde kaldı dediğini anımsıyoruz...

İşte bunun farkında olan, Aktaş'ta çalışmalarını halkın gözü ile nasıl gözüktüğünü, zaman zaman anketlerle zaman zaman da medya mensuplarıyla bir araya gelerek öğrenmeye çalışıyor.

Medya mensupları da aklına takılanları Başkan Aktaş'a sorarak yanıt aramaya çalışıyor.

İşte bu buluşmalardan birini de dün Doburca Tesisleri'nde gerçekleştirdik.

Yaklaşık 1 ay gibi süre Kovid-19 rahatsızlığından dolayı görüşemediğimiz Başkan Aktaş'ın sağlığa kavuşması bizleri mutlu etti...

Önce hastalık süreci ile bilgi paylaşan Aktaş, topu ardından basın mensuplarına atarak siz sorun ben cevaplıyayım dedi.

Kısaca atış serbest diyerek eteğinizde biriken soruları sorun dedi.

Malum Bursa'nın sorunları belli...

Bu sorunların yanıtları da kişiden kişiye yada yöneticiden yöneticiye değişiyor.

Ama herkesin ortak fikir konu olduğu konulardan biri de çevre...

Çevre konusunda Başkan Aktaş düğmeye basmış. Gereğini yapmaya hazır. Önce ilçelerden başlayarak bu konuda radikal tedbirleri yürürlüğe koyacak.

Ardından sıra merkeze doğru gelecek...

Gerçekten de olması gereken de bu.

Çevreye yapılacak her katliam gelecekten çalınan bir gün olacaktır.

Aktaş'la sohbette gündeme bir çok konu geldi. O konulardan biri de tarihi hanlar bölgesi ve kamulaştırması idi.

Öncelikle Zafer Plaza'nın ek binasının yıkılıp yıkılmayacağı merak ediliyordu. O konuda Aktaş, kararlı. Gereğini yapacağım hiç bir sorun yok mesajını verdi.

Ardından meslektaşım Namık Göz'ün sorduğu yarışma sonrası 1.olan projeye bağlı kalınıp kalınmayacağı sorusuna esinleneceğimiz bölümler var diyerek net yanıt verdi.

Yine Aktaş'ın konuşmalarından çıkardığımız sonuçlardan biri yıkılan Merkez Bankası binasının büyük ihtimalle buraya yapılmayacağı...

Bina muhtemelen başka bir alana yapılacak.

Ulaşım noktasında yakın bir tarihte Görükle Üniversite, Emirsultan, Yeşil arasında çalışmalar olacağını Aktaş'ın konuşmalarının satır aralarında öğrendik. Aktaş, önce proje ortaya çıksın ardından gerekli başvuruları yapacak...

Emek-Şehir Hastanesi hafif raylı sistem ihalesi ile ilgili de her şey yolunda seçimlerden önce bitecek açıklamasını kendisinden duyduk.

Siyaseten sorduğumuz sorulara ise en rahat dönemim diyerek yanıt verdi. Muhalefetin algı yaparak olgunun önüne geçmeyi çalıştığını ifade etti.

Bu konuda gerek gri pasaportla ilgili olarak da.:

Benim dönemimde, gri pasaport kararlarına titizlik, ciddiyet getirildi. Birilerinin iddia ettiği gibi 7 bin euro aldığımı iddia edenler 1 euro aldığımı ispat etsinler şehri terk ederim. dedi.

Belediyenin borç ödeme kabiliyetinin oldukça iyi olduğunu ve borçların ödenebilir olduğunu ifade ettiğini de buradan paylaşalım.

on söz olarak diyeceğimiz odur ki, Başkan Aktaş kendine güvenen yaptıkların emin bir yönetici olarak kısaca Bursa'ya neler katacağının hesabında. Bize de kendisini tebrik etmek düşer.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.