Hava Durumu

Başkan Aydın'dan ahde vefa...

Yazının Giriş Tarihi: 21.01.2021 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.01.2021 08:03

Gerçek olan şu taşrada siyaset yapıyorsan siyaseti şehirdeki gibi yapamazsın. Herkes herkesle akrabadır.

Gönülleri kazanmak için komşularının siyasi fikrine bakmadan hizmete devam edeceksin...

Parti ayrımı gözetmeden Bursa'nın Yenişehir ilçesinde hizmet eden isimlerden biri de Belediye Başkanı Davut Aydın.

Kapısı sürekli açık...

Randevu almadan makamındaysa selam vererek odasına girebilirsin.

Reklamı sevmeden işine odaklanmış durumda.

Hele parti ayrımını hiç gözetmeden hizmet için elinden geleni yapar. Üstüne üstelik ilçesine hizmet eden herkese teşekkür etmesini bilir.

Bu bağlamda geçen yılın son ayında kaybettiğimiz Yenişehir'de 1984-1989 ila 1994-1999 yılları arasında iki dönem belediye başkanlığı görevinde bulunan Turhanettin Ergünaç'ı yine 2014 yılında belediye meclis üyesi seçilen vefat eden Sertaç Dübek'i, dile kolay ilçede 40 yıl doktorluk yapan Ahmet Esin'i unutmayarak ilçedeki parklara ismini vererek ölümsüzleştirdi...

Başkan Aydın'ın bu vefası ilçe halkından büyük takdir gördü.

Bize de Aydın'ı tebrik etmek düşüyor...

KEMAL DEMİREL'DEN TREN VURGUSU...

Bursa'nın bitmeyen sevdalarının başında hızlı tren geliyor. Bu bağlamda mücadele yapan isimlerden biri de 22-23.Dönem CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel.

24 yıl önce 19 Ocak 1997 tarihinde Gökçedağ istasyonunda başlattığı kampanya ile beraber ülke gündemine giren Demirel, dün kampanyanın yıldönümünde bu mücadelesinden vazgeçmediğini bizlere basın açıklaması göndererek hatırlatmış.

Demirel tren sevdasını "Hükümetimizin dikkatini Bursa'nın tren talebine, bu amaçla açılmış kampanyaya çekmek istiyorum. Bursa'ya trafik terörüne karşı hızlı trenin gelmesi ve yaygınlaşması adına bir kampanya başlatmıştım. Tam 24 yıl önce başlattığımız kampanyada gitmediğimiz il kalmadı. 40 il ziyaret ettim, 90 bin kilometre yol yaptım. Tam 310 kilometre yol yürüdüm. Bu konuyu sürekli gündemde tutmaya çalıştım. Bursa'nın tren talebini seslendirdik. İşadamları dernekleri ve ticaret ve sanayi odalarını ziyaret ettim, desteklerini aldım. Trafik terörüne yeter artık, Türkiye'ye ve Bursa'ya hızlı tren istiyoruz kampanyası sırasında topladığımız binlerce imzayı ilgili bakanlıklara gönderdim. Ama bu umudumuz bir türlü gerçekleşmedi. Şimdi umudumuz 2023'te." bu sözlerle hatırlatmış.

Ardından Demirel, hızlı tren için şimdi de 2023 yılına tarih verildiğini hatırlatarak, Bursalıların tren hasretinin bitmesi için hangi siyasal görüşte ve hangi mevkide olursa olsun, herkesin ortak bilinçle katkı koyması gerektiğini ifade etmiş

Sonrasında

"Tren Bursa'ya gelene kadar söz verdiğim gibi mücadeleye devam edeceğim" sözleriyle de açıklamasını bitirmiş...

POLİTİK BAKIŞ'IN KONUĞU GÖZGEÇ

Her hafta birbirinden değerli konukları ağırladığımız Politik Bakış Programında bu haftaki konuğumuz AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç olacak

Aynı zamanda TBMM'de Adalet Komisyonu Üyesi ve AK Parti Genel Merkez'de İnsan Hakları Birim Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Gözgeç'le son siyasi gelişmeleri , Bursa'ya yapılacak yatırımlar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği reform paketini konuşacağız.

Politik Bakış programı bu akşam saat 20.30'da AS TV'de vakti olanlar kaçırmasın.

Şimdiden iyi seyirler...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.