Hava Durumu

Başkan Aydın: İşim Yenişehir Belediye Başkanlığı, hobim spor

Yazının Giriş Tarihi: 23.11.2020 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.11.2020 08:06

Geçen hafta perşembe akşamı AS TV ekranlarında yayınladığımız Politik Bakış programında ikinci bölümde konuğumuz olan isim Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın oldu.

Aydın, Bursa'da MHP'nin belediye başkanı olmasına rağmen kendisi her fırsatta benim iki il başkanım, iki ilçe başkanım 13 milletvekilim var diyen bir başkan.

Herşeyden önemlisi benim işim belediye başkanlığı hobim de spor diyebilen isim. Emekli olduğu belediyeye başkan olan Türkiye'deki ender isimlerden yine eski mesai arkadaşlarına başkan gibi değil hala mesai arkadaşı gibi davranan birisi Davut Aydın.

Gelelim programa.

Başkan Aydın'a pandemi sürecinde neler yaptıklarını sorararak yayına başladık. O da bu süreçte önemli bir ihtiyaç olan maske üretimi noktasında Sinanpaşa Külliyesi'nde ciddi çalışma yaptıklarını bizlerle paylaştı.

Ardından da Sinanpaşa Külliyesi'nde kısıtlamadan önce mutfağı ilçe kadınlarına teslim ettiklerini özellikle bu sayede girişimcilik ruhunu ve işletmeciliği öğrendiklerini ifade etti.

Sonrasında ise burada Girişimcilik kursları verildiğini yine Aydın'dan öğrendik.

EĞİTİME YÜZDE YÜZ DESTEK

Aydın'ı en mutlu eden olaylardan birinin de Halk Eğitim Merkezi ile gerçekleştirilen üniversite hazırlık kursları olmuş.

İlk defa geçen yıl açılan kurslara müracatta bulunan 43 öğrenciden 41'i üniversitelerde tercihte bulunabilecek puana erişmiş.

Bunlardan 30'a yakını da üniversitelere yerleşmiş.

Hatta ilk 10 binde dahi öğrenci var.

Yine başarı geldikçe kurslara devam diyen Aydın'dan bu seneki kurslarla ilgili olarak öğrendiğimiz Bu sene açılan kurslara 60'ın üzerinde başvuru olmuş. Aydın'ın bir de üniversiteyi kazanan öğrenciler için sözü var.

Üniversiteyi kazandıktan sonra da her konuda destek vereceğiz diyor Başkan Aydın. Açılan kurslarla ilçedeki öğrenci ailelerin bütçelerine yıllık 1 milyon TL civarında dolaylı yoldan katkıda bulunduklarını ayrıca Başkan Aydın açıkladı.

Yine ilçede büyük bir ihtiyaç olan soğuk hava deposu ve paketleme servisi için çalışmalara başlandığını ifade etti.

Bunun gerçekleşmesiyle çiftöi çok daha fazla para kazanmış olacak.

İlçede kurulması planlanan OSB ile ilgili olarak da önemli gelişmeler yaşanıyor.Yakın bir tarihte sonucabağlanacak onu da bu köşeden paylaşmış olalım.

Bu arada Uludağ Üniversitesi'ne bağlı olraka öğretim faaliyetleriine devam eden İbrahim Orhan MYO için yer tahsisinin yapıldığını çalışmaların devam ettiğini öğrendik. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle kapalı pazar yerinde de mutlu sona ulaştıklarını ifade etti.

SEÇİM VAATLERİMİZİN ARKASINDAYIZ

Bunların yanı sıra seçim beyannamesinde yer alan 16 seçim taahhüdünde 10'unun bittiğini öğrendik. Hatta bazıları fazlasıyla bitmiş.

Kendisi de spor camiasından olduğu için gençlerin spor yapması için ilçeye yeni tesisler kazandırdıklarını Aydın bizlerle paylaştı.

Whatsp hattına başvurların yüzde 96'lık kısımda sonuca ulaştıklarını bunun yüzde 85 lik kısmının hemen çözüldüğünü yüzde 11 lik kısmın için zamana bağlı olarak çözüldüğünü ifade etti.

Programın sonunda maske, mesafe ve hijyen uyarısı ile hemşehrilerine seslenen Aydın'a biz de çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.