Hava Durumu

Başkan Dündar'dan tarihi sunum...

Yazının Giriş Tarihi: 20.03.2019 08:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.03.2019 08:37

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar bu dönem toplu proje sunumları yerine, özellikleriyle öne çıkan projelerin sunumunu yapıyor.
Sunumunu yaptığı projelerde ortaya çıkan en önemli ayrıntı önce hayal et sonra uygula mantığı...
Kent Meydanı projesinde ranttan uzak proje hayal etmiş, ardından konuyla ilgili muhatapların önerisini almış, bunu projeye dökmüş, sonrasında ise sunumunu yapmıştı.
Buraya kadar olan kısım on üzerinden on...
Şimdi sıra ihale ve uygulamada...
Ardından dün de "Bursa Yaşayan Tarih Yolu"ana başlığı altında bir sunum yaptı. Sunumda ana öğe eski Bursa ya da tarihi Bursa idi.
O Bursa içinde Osmangazi, Orhangazi Türbesi'nden başlayın Saltanat Kapısı'ndan girilen kale içinde bulunan 32 farklı mekan var.
Hedef buranın rehabilite edilip, tekrar tarihi yüzüne kavuşması.
Bursa'ya gelen yerli ve yabancı turistler labirent gibi kale içine girip tarihi ve turistik mekanlarda gezip buralardan alışveriş yapması sağlanacak. Hiç yoksa Nilüfer Hatun ya da Pınarbaşı Parkı'nda oturup kahvesini içip dinlenmesini sağlamak ana hedef.
İlerleyen süreçte kale içi denilen alanda butik oteller yapımını teşvik ederek bu bölgeyi tarihi ve turistik bir alana çevirme hedefi var.
Hatta UNESCO tarihi miras lisetesine dahi alınabilir...
Projede birçok önemli ayrıntı var.
Kaybolan eserlerden tutun, yıkılan eserlere kadar tüm eserlerin gün yüzüne çıkarılması tekrar hayat bulması da hedeflenmiş. Günübirlik gelen turistlerin aynı güzergahı takip edip Kapalıçarşı'dan çıkıp Cumhuriyet Caddesi'nin sonunda Panorama 1326 Müzesi'ne varıp burayı ziyareti de hedeflenmiş.
Aslında bu projede sadece Hisar değil, sadece Panorama 1326 değil aynı zamanda uzun vadede bu yolun güzergahında bulunan Tarihi Hanlar ve Çarşılar Bölgesi ve buradaki esnaf bile hesap edilmiş.
Bursa'nın turizmden ciddi anlamda pay almasını sağlayacak projenin sunumuna bizden on üzerinden on.
Sıra bundan sonra uygulamada.
Uygulama da sunum gibi başarılı olursa o zaman bu projeyle de Mustafa Dündar Panorama 1326'dan bir başka eseri de kent kültürüne kazandırmış olacak.
Bize de düşen Dündar ve ekibine başarılar dilemek...

ULUDAĞ EKONOMİ ZİRVESİ 22-23 MART'TA

Türkiye'nin en önemli iş ve ekonomi buluşması Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin 8.'si bu hafta 22 ve 23 Mart 2019 tarihlerinde Uludağ'da gerçekleş-tirilecek.
Zirve yurtiçinden ve yurtdışından konusunda uzman birçok konuğu ağırlayacak.
O konuklar arasında yer alacak misafirler arasında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan gibi isimler var. Her iki bakan sabah zirvenin açılışında bulunacak, öğlenden sonra da AK Parti Seçim Koordi-nasyon Merkezi'nin hazırladığı programa dahil olarak seçim çalışmalarında bulunacaklar.

BİLDEF'İN YERİNE ÜLKEV GELİYOR...

Ülkücü camia eğitim alanında yapmış olduğu faaliyetler için geçen aylar içinde kısa adı ÜLKEV olan Ülküm Eğitim Vakfı'nı kurdu. Tevfik Topçu'nun mütevelli heyet başkanı olduğu vakıf önümüzdeki günlerde yeni yerinde hizmet vermeye başlayacak. Tahtakale'de mülkü Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olan BİLDEF'in kiracı olarak bulunduğu yeri kiralamışlar.
Önümüzdeki günlerde açılış gerçekleşecek merkezde özellikle yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin faydalanacağı kütüphane de vakfın içinde olacak.
Enstitü gibi çalışacak vakıf merkezinde zaman zaman konusunda uzman kişiler seminer verecek.

DAĞ-DER'DE İLK ADAY YAŞAR TÜRK

Önümüzdeki ay içinde kongresi olacak Dağ-Der Genel Merkezi'nde kongrede aday olmak isteyen isimler birer birer ortaya çıkıyor. O isimlerden biri de Harmancıklı Yaşar Türk. Önceki dönemde MHP'den Harmancık Belediye başkan adayı olan Yaşar Türk, aynı zamanda THK'nın Yıldırım Şube Başkanı....
İlerleyen günlerde yeni adayların da yarışa katılacağı tahmin ediliyor.
Biz de tüm adaylara başarılar diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.