Hava Durumu

Başkan Taban'dan hemşehrilerine empati çağrısı

Yazının Giriş Tarihi: 28.05.2021 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.05.2021 07:58

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban'ın takım çalışmasına önem verdiğini daha önceki yazılarımızda ifade etmiştik. Özellikle bu noktada zaman zaman çalışma arkadaşlarıyla gerçekleştirdiği toplantılarda onların fikirlerini alıyor o fikirler içinde kullandıkları da oluyordu.


Şimdi bu fikir sorma işini biraz daha genişletti. Bu sefer tüm İnegöl'e soruyor. Sorulan sorunun yanıtı her İnegöllüye göre değişik. O soru "Ben Başkan Olsam Diyorsan" başlığı altında. Başkan Taban, bir anlamda halkın nabzını tutuyor. Vatandaşın gözüyle de öncelikli olması gereken hizmetleri de öğrenmiş oluyor.
Bir anlamda vatandaşla empati yapıyor.
Aslında demokratik anlamda İnegöllüler de bu soruya yanıt vererek yönetime katkıda bulunmuş oluyor.
İnegöl'de vatandaşlar düşüncelerini, Merkez Belediye Binası önü, İnegöl AVM önü, Hükümet Konağı ATM bölgesi, İnegöl Belediyesi Ek Hizmet Binası önü, İnegöl Devlet Hastanesi Poliklinikler girişindeki "Ben Başkan Olsam" kutularına atabilir.
Bunu yanı sıra vatandaşlar isterse düşüncelerini fikirgolu@inegöl bel.tr elektronik posta adresine de ulaştırabilir.
Bizler de demokrasinin tabana yayma ve yönetime tam katılma noktasındaki bu çalışmadan dolayı Başkan Alper Taban ve ekibini tebrik ediyoruz.

BURSA YEŞİL İHL'NİN GURURU

TBMM'nin geçen günler içinde yapmış olduğu oylama sonucu HSK'ya 7 üyenin seçimi vardı. Hakimler Savcılar Kurulu üyeliğine seçilen isimlerden biri de Yeşil İHL mezunu olan Aysel Demirel.


Bursa Yeşil İHL'yi bitirdikten sonra önce UÜ 2 yıllık elektrik bölümün bitiren Demirel ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı.
1994 yılında mezun olan Demirel, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Ana Bilim dalında yüksek lisans eğitiminin ardından 1997 yılından itibaren İstanbul Barosu'na kayıt oldu. Demirel o tarihten itibaren serbest avukatlık görevini ifa ediyor.
2014 yılında Türkiye'nin ilk başörtülü HSYK üyesi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçilen Aysel Demirel, 2017'deki halkoylaması sonucu HSYK üyeliği görevi sona ermiş ve 19 Mayıs 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Danıştay üyeliğine atanmıştı.
Bizler de Yeşil İHL'nin gururu olan Demirel'e HSK'daki görevinde başarılar diliyoruz.

BURULAŞ YÖNETİMİ BU KONUDA BİR AN ÖNCE ÖNLEM ALMALI!..

Yaşanılan salgın süreci ile her kurum kendi önlemlerini aldı. Bu süreç içinde beraber yaşamayı öğrendiğimiz bir kod var. O da HES Kodu...
Birçok yere girerken HES kodu sorgulanıyor.
O sorgulandığı kurumlardan biri de BURULAŞ bünyesinde faaliyet gösteren kamuya ve özel sektöre bağlı şehir için çalışan toplu taşıma araçları.
İşte bu noktada toplu taşıma araçlarında kullanmış olduğumuz BUKART'lar da eşleşme için son tarih 16 Mayıs 2021 idi.
Şu an teori açısından baktığımızda BURULAŞ bünyesinde faaliyette bulunan tüm otobüslere binen yolcular güvenli...
Ama burada unutulan bir nokta var.
HES eşleştirilmesi yapılan kartlar bireyseldir. Başkası adına kullanılmaması gerekir. Aynı otobüste belirli süre geçmeden iki kere basılmamalı.
Ama maalesef bugün birçok özel ve kamuya bağlı otobüste yolcular bir başkasına da kart basabiliyor. Bu durum oldukça sakıncalı...
Olası riskler taşıyor.
Allah korusun süper taşıyıcı olsa, bir anlık bile maskesini çıkarıp aksırsa öksürse ne olur?
İşte bu noktada BURULAŞ yönetiminin pandemi sona erene kadar BUKART'ların başkası adına kullanımına engel olmalı.
Bu konuda bir an önce harekete geçmeli...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.