Hava Durumu

Başkan Taban'la 75 dakika

Yazının Giriş Tarihi: 05.09.2020 08:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.09.2020 08:52

Perşembe akşamı AS TV'de yayınlanan Politik Bakış programında konuğumuz olan isim İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban oldu.

Mütevazi kimliği ile tanıdığımız Alper Taban'la bir saati aşan sohbet gerçekleştirdik. Sohbetimizde ben sordum o da tüm samimiyeti ile yanıt verdi.

Sohbetimize Taban'la pandemi süreci ile başladık.

Bu süreçte neler yaptığını açıkladı.

Ama öncesinde bilgi verelim mesai arkadaşlarına hata yapma lüksü veren hata yapmaktan korkmayın diyen bir Belediye Başkanı Taban.

Aynı zamanda teknolojinin nimetlerini belediyenin her biriminde kullanan bir başkan.

Bugün bir çok e- uygulama ile dikkatleri çeken bir belediye İnegöl.

Gelelim şimdi programdan ayrıntılara;

MASKE ÜRETİMİ 4 MİLYONU GEÇMİŞ...

Virüsün Çin'de ortaya çıkmasının ardından Başkan Taban olası maske sıkıntısına önlem olma adına maske üretimine başlamış.

Bu noktada dile kolay bugüne kadar yapımı gerçekleşen maske sayısı 4 milyonu geçmiş. Bu maskeler üstüne üstelik ücretsiz dağıtılmış.

Sadece İnegöl içi değil tabiri caiz ise Balkanlar'dan başlayıp Kafkasya'ya kadar bir çok ülkeye ücretsiz maske göndermiş Taban.

Öte yandan virüsün ilk ortaya çıktığı süreçte dezenfaktan kabini yaparak pazar yerlerinde halkın kullanımına sunmuş.

Öte yandan bir araştırma şirketinin yapmış olduğu ankette Alper Taban'ın koronavirüs döneminde mücadele ile ülke genelinde en başarılı 7. belediye başkanı seçildiğini bu köşeden yazmış olalım.

Öte yandan İnegöl Belediyesi'nde kurulan çözüm merkezi ile ilgili de bilgi veren Taban bu merkezin engeç 5 saniyede yanıt verdiğini de ifade etti.

ASKIDA İYİLİK YÜZ GÜLDÜRÜYOR

Bunun yanı sıra askıda ekmek projesini geliştiren bunu sadece ekmekle sınırlı tutmayıp diğer gıda maddelerini de kapsayacak şekilde öneri getiren personelini de programda onere eden Taban, askıda iyilik projesine ilçede çok büyük ilgi olduğunu ifade etti. Bu sayede hemşehrilerimiz ekmeğin yanına temel gıda maddeleri de hata ihtiyaç maddelerini de ilave ederek ihtiyaç sahibi insanlarımıza ulaşıyor dedi.

Temizlik çalışmalarında kullandıkları bir programla 10'a yakın personel ve araç tasarrufuna gidildiğini vurguladı.

Yine ilçede kullandıkları çöp arabalarını alımı sırasında fayda maliyet analizi yaptıklarını araştırmadan sonra yerli araçta karar kıldıklarını söyledi.

Öte yandan konteynerde aynı araştırmayı yaptıklarını onda da ithal konteyner aldıklarını ifade etti.

İnegöl'de hava kirliliği ile ciddi mücadele ettiklerini doğalgazın sanayide de kullanılmasıyla kirlilik oranlarının minumuma düştüğünü ifade etti.

Bu konuda üniversiteden destek alan Taban ve ekibi kendi ölçüm cihazlarını da kurduklarını ekranlarımızda paylaştı.

BETON YOL UYGULAMASI İLE YÜZDE 50 TASARRUF...

İnegöl Belediyesi olarak beton yol uygulamasına gittiklerini bunun da yol yapım maliyetlerinde yüzde 50 tasarruf getirdiğine dikkat çeken Taban uygulamayı da daha da geliştireceklerini söyledi.

Bilgi, birikim ve ortak akla fazlasıyla değer veren Alper Taban ile görüştüğümüz bir kaç konu daha var onu da ilerleyen günlerde köşemize alacağız.

Ama gördüğümüz Taban'ın icraatlarında memnuniyet oranı yüzde 85'in üzerinde olması. Ya da diğer bir deyiş ile kendisine oy vermeyenler de Taban'ın icraatlarını beğeniyor demek.

Bize de başarılar dilemek düşüyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.