Hava Durumu

Başkan Yılmaz'dan engellilere destek...

Yazının Giriş Tarihi: 12.06.2019 08:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.06.2019 08:52

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ı dün sabahın ilk saatlerinde makamında ziyaret edip, sohbet etme fırsatını yakaladım.
Yapmış olduğu çalışmalar hakkında bizleri bilgilendiren Yılmaz'ın bir çalışması var ki sosyal proje olarak oldukça önemsiyoruz. O proje de belediyenin de çözüm ortağı olduğu "Sıfır Atık Anne Eli Değsin" projesi.
Proje Yıldırım Belediyesi Hacı Mehmet Zorlu İş Okulu'nda gerçekleşiyor.
Burası normal bir okul eğil. Engelli kardeşlerimize eğitim veren bir okul. Veliler çocuklarının toplumsal hayata ayak uydurabilmesi ve el becerilerini geliştirip imkanları ölçüsünde iş hayatına katılmaları adına bu okula gönderiyor.
Aslında getiriyor desek daha doğru olacak.


Çocuklarını bu okula getiren veliler evlerine dönmüyor desek daha doğru olacak. Vaktinin büyük bir zamanını okul etrafında geçiriyorlar.
İşte bu noktada Yıldırım Belediyesi öncülüğünde bir proje yapılmış. Projeye Milli Eğitim Bakanlığı, Yıldırım Kaymakamlığı, İŞKUR, Bursa İl Enerji Yönetim Birimi ve bir dernek de destek vermiş.
Projeyle evlatlarını bekleyen annelere iş imkanı sağlanmış.
Anneler burada hem çalışacaklar hem de iş sahibi olacaklar.

Burada esnafın hibe verdiği kumaşlardan çevre dostu bez torbalar üretiliyor. Toplamda 40 bin bez torba üretilecek. Üretilen torbaları Yıldırım Belediyesi kanalıyla ücretsiz halka dağıtılacak
Bu sayede birden fazla çok güzel iş çıkmış oluyor. Hem çevre kirlenmiyor, vatandaş ücretsiz bez torba sahibi oluyor.
Çalışan annelere İŞKUR'dan belirli bir ücret ödenmiş oluyor.
Öte yanda Yılmaz'ın diğer bir sosyal projesi de ilçede yaşayan ihtiyaç sahipleri için aşevi projesi. Yakın bir zamanda faaliyete geçecek proje ile ilçedeki ihtiyaç sahiplerine her gün 5 bin kişilik yemek dağıtımı yapılacak.
Bizler de bu tür projeleri destekliyor ve önemsiyoruz.

BURSA BELEDİYELER BİRLİĞİ ÜYELERİ ANTALYA YOLCUSU

Yerel seçimler sonucu göreve başlayan belediye başkanları ve belediye meclis üyelerinin belediyelerin ve yerel meclisin çalışma esaslarını öğrenmeleri biraz zaman alabiliyor.
İşte bu noktada Bursa yerelinde ise Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın başkanlığını yaptığı Bursa Belediyeler Birliği Meclisi'nin üyeleri önümüzdeki hafta eğitim çalışmaları için Antalya'ya gidecekler.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve 17 ilçe belediye başkanının tabii üye olduğu Bursa Belediyeler Birliği'nin toplamda 64 meclis üyesi bulunuyor.
Önümüzdeki hafta 22 Haziran'da başlayacak eğitimlerde İçişleri Bakanlığı yetkilileri eğitimler verecek eğitim 26 Haziran'da sona erecek.

DÜNDAR'IN HIZINA YETİŞİLMİYOR...

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar 31Mart yerel seçimlerinin ardından başladığı ustalık dönemine tabiri caiz ise jet gibi başladı.
Program üstüne programlar gerçekleştiren Dündar'ın hızına yetişmek mümkün değil. Bu bağlamda bu hafta ilk önce İstanbul seçimleri için pazartesi günü İstanbul Zeytinburnu'nda Yunanistan göçmeni hemşehrileriyle buluşan Dündar partisinin adayı Binali Yıldırım için destek istedi.


Ardından Dündar bugün Almanya'ya uçacak.
Burada Osmangazi Belediyesi'nin kardeş kenti Hessen'in festivaline katılacak. Dündar cuma gününe kadar burada kalacak.
Sonrasında uçakla II. Murat Hüdavendigar'ı anma etkinlikleri için Kosova'ya geçecek. Pazar gününe kadar burada kaldıktan sonra Bursa'ya gelecek.
Önümüzdeki hafta sonu da Bursa Belediyeler Birliği'nin eğitim çalışmaları için Antalya'ya gidecek.
Kısaca Dündar'ın yoğun programı dikkatlerden kaçmıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.