Hava Durumu

BBP'den Doğu Anadolu'da üye atağı

Yazının Giriş Tarihi: 13.11.2021 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.11.2021 08:00

Perşembe akşamı AS TV ekranlarında yayınlanan Politik Bakış Programında konuğumuz olan isim BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı idi.

Kuruluşundan bugüne kadar geçen süre zarfında BBP'nin değişik kademelerinde görev yapan Alfatlı, donanımlı siyasetçi. Mesleği yeminli mali müşavir olan Alfatlı iş dünyasının sorunlarına da hakim.

Kişisel görüşüm son genel seçimlerde BBP'nin Cumhur İttifakı kontenjanından Bursa'da gösterdiği aday Ekrem Alfatlı olsaydı seçim sonucu daha farklı olurdu.

Gelelim programdaki ayrıntılara;

Alfatlı'ya göre"BBP'nin kırmızı çizgilerinden biri Doğu Türkistan. Orada yapılan zulme kulak tıkamamak gerekir" diyor. Gerçekten de öyle Türk ve Müslüman olan Doğu Türkistan'da yaşayan ırkdaşlarımız ve dindaşlarımız planlı bir şekilde asimilasyon politikaları uygulanıyor. Birçok aileden haber alınamıyor. Dünyanın dikkatini buraya çekmek gerekli. Bursa'da üniversitede okuyan Bursa'da üniversitede okuyan 90'a yakın Doğu Türkistan'lı öğrenci kardeşimiz var. Bursalılar bunları dinlerse orada neler yaşandığını duyunca tüyleri diken diken olacaktır.

Alfatlı'nın programda gündeme getirdiği diğer bir konu ise" İster iktidar olsun, ister muhalefet kim olursa olsun yurtdışında milli politikalarda tek ses olalım, bu konuda örnek olarak Mavi Vatan, Suriye, Libya'ya asker gönderme, Azerbaycan Karabağ'da yaşananlar ortada, muhalefetin de tavrı ortada "diyerek Millet İttifakı'nı eleştiriyor.

Öte yandan uzun yıllar Bursa'da siyaset yapan bir isim olarak da Alfatlı'nın bir başka önerisi "Bugün Bursa'yı Ankara'da temsil eden ister milletvekili, ister değişik partilerde genel başkan yardımcısı kim varsa parti rozetlerini çıkarıp, Bursa rozetlerini takarak Bursa'nın sorunlarını masaya yatıralım, çözüm arayalım" dedi.

Bizim de defalarca yazdığımız bu öneri oldukça önemli.

Başka Bursa yok.

Bursa yatırımlardan daha fazla pay almalı diyor.

Özellikle programda Irak'ın kuzeyinde bulunan Musul ve Kerkük'te Türkmenleri bezdirme politikasına yönelik çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Alfatlı" Bu konuda devletimiz bir anda adımlar atmalı, orası Türk yurdudur Türk yurdu olarak kalmalı" dedi.

Önümüzdeki seçimlerde BBP'nin TBMM'de grup kuracağına inanan Alfatlı " Bu noktada Genel Başkanımız Mustafa Destici ve BBP yöneticileri olarak ülkemizin doğusundan, batısına, kuzeyinden, güneyine olmak üzere 50 il ve 150 ilçe dolaştık. Binlerce ziyaretler yaptık. Bu ziyaretler kapsamında yine Şırnak'ta partimize 10 bin üye kaydı yapıldı."dedi.

Bizim Kürt sorunumuz yok. Bölücü terör örgütü sorunumuz var." diyerek konuyu özetledi.

Benim de düşüncem bu noktada.

Bu ülkede Kürt sorunu yok, terör sorunu var.

O sorunu da besleyen kaynak kim olursa olsun karşısında dimdik durmalıyız.

Programda Alfatlı" Asgari ücret bütçede gider kalemleri ne kadar arttırılıyorsa asgari ücret de o kadar arttırılmalı, EYT'de muhakkak çözülmeli" dedi.

Kendilerinin Cumhur İttifakı'nda olduğunu, hükümette olmadığına işaret eden "biz yapıcı eleştirileri yapmaya ve öneriler getirmeye devam edeceğiz" dedi.

Bunun dışında programda konuştuğumuz birkaç konu daha var onu da ilerleyen günlerde kaleme alacağız.

Yaklaşık 50 dakika program yaptığımız Alfatlı'dan aldığımız enerji ilk yapılacak seçimlerde BBP'nin oyunu arttıracağına yönelikti.

Biz bunu gördük, sandık ne gösterecek?

Halk hangi kararı verecek?

Onu da ilerleyen süreçte sandıklar kurulduğunda hep beraber göreceğiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.