Hava Durumu

BBP'nin Bursa'daki yeni hedefleri...

Yazının Giriş Tarihi: 22.01.2022 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.01.2022 08:22

Dün sabahın ilk saatlerinde basın mensupları olarak BBP Bursa İl Başkanı Haldun Filizli’nin davetlisi olarak basın toplantısına katıldık. Gerçekleşen basın toplantısına aynı zamanda BBP’nin Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, MKYK  üyeleri ve bazı ilçe başkanları katıldı.

Yakın bir tarihte görevi devralan Filizli, hem yaptıklarını hem de bundan sonra ne yapacaklarını anlattı. Bu arada BBP'nin Bursa'daki toplam üye sayısı sadece  bin 120. Bu Filizli'den önce üye sayısı 540 civarındaymış. Toplamda 680 üye Filizli zamanında yapılmış.
Genel Başkan Yardımcısı Alfatlı da hedef koydu. En az 10 bin üye...

Gerçekten de öyle olmalı önümüzdeki hafta 30. yaşından gün almaya başlayacak BBP'nin üye sayısı oldukça az.
Nilüfer, Yıldırım, Osmangazi ve Gemlik gibi ilçelerin her birinde en az biner üye olmalıydı. Yeni döneme ait konuyla ilgili olarak İl Başkanı Filizli, ilçe başkanlarını çalıştıracağız dedi.
Çalışamayan ilçe başkanlarına da muhtemelen dinlenin denilecek...
Olması gereken de o...
Filizli “tüm belediyelerde iyi yapılanları takdir ediyoruz, eksik gördüğümüzde de eleştiriyoruz” dedi. Bunun yanı sıra genele ilişkin de BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı “Biz Cumhur İttifakının üyesi, fakat iktidarın ortağı değiliz” dedi.
Ardından birçok konuda “hükumete öneride bulunduklarını bunların da birçoğunun kabul gördüğünü” ifade etti.
Partilerin hazine yardımı almalarına karşı olduklarını bu konuda BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin TBMM'de bu paranın ihtiyacı olan esnaf, işçi ve memura dağıtılması konusunda konuşma yaptığını bizlerle paylaşan Alfatlı, “hazine yardımı alan 5 partiden herhangi bir ses çıkmadığını” belirtti.
BBP'nin helikopter kazasında vefat eden Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili olarak da yeniden dava açıldığını “herkesi mutlu eden bir karar çıkmasını arzu ettiklerini” ifade eden Alfatlı gelecek için de pandeminin bilançosu 2022 sonunda daha net belli olacak dedi.
Tedarik ve üretimde yaşanan sıkıntıdan dolayı fiyatların arttığını ve dar gelirli, emekli kesime temmuz ayında bir zam daha olacağını düşünen Alfatlı'nın bu dileğine biz de inşallah diyoruz.
Bakalım önümüzdeki dönemde BBP Bursa'da yeni başkan Haldun Filizli ile filizlenip  Bursalıların gönlüne girip sandıktan yükselerek çıkacak mı?
Bekleyip, takip edelim...

AHMET ÖZKUL VE MEHMET KANAR'A GEÇMİŞ OLSUN...

Pandemi, endemiye döndü mü, dönmedi mi?
 Onu bizim bilmemiz mümkün değil. 
Ama bizim bugünden gördüğümüz birçok aşılı dostumuzun da KOVİD-19’a yakalandığı. Bu bağlamda Bursa kamuoyunun yakından tanıdığı MÜSİAD’ın önceki dönem başkanlarından Ahmet Özkul bir süre tedavi görerek  eski sağlığına kavuştu.

Öte yandan yine Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar da önceki gün yaptırmış olduğu test pozitif çıkınca o da karantinaya girdi.

Kanar, tedavisine evinde devam ediyor.
Bizler de  her iki dostumuza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Sakın ha pandemiyi hafife almayın, maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edelim diyorum.

BURSA İÇİN KAFA YORAN AYBARS YILMAZ'DAN TFF'YE ÖNERİ...

Bursa için kafa yoran dostlarımızdan biri olan makine mühendisi Aybars Yılmaz’ın çalışmalarını yakinen takip ediyoruz. Bursa ve Türk Dünyası sevdalısı olan Yılmaz zaman zaman yaşadığımız coğrafya ve hinterlanda yönelik düşüncelerini sosyal medyadan paylaşıyor.
İşte bu bağlamda önceki gün sosyal medyasından futbol ile ilgili olarak”Hadi gelin futbol tutkunu ülkemizde bir adım atalım; Türk Birliği Teşkilatına üye ülkelerin futbolcuları Türkiye’de yerli sporcu statüsünde kabul edilsin. Bu sporcular için yabancı kontenjanı uygulanmasın ki, zaten yabancı değiller” diyerek TFF’ye öneride bulunmuş.
Hatta bir adım daha öte gidelim.
İçinde bulunduğumuz yıl itibari ile Bursa Türk Dünyası’nın Kültür Başkenti. Şu ana kadar Türk Dünyasına Kültür Başkentliği yapmış kardeş ülkelerin de birer takımın katılacağı turnuva Bursa’da düzenlensin…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.