Hava Durumu

BBP'nin idam refarandumundan çıkan sonuç

Yazının Giriş Tarihi: 09.11.2020 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.11.2020 08:08

Her hafta birbirinden değerli konukları ağırladığımız AS TV'de yayınlanan Politik Bakış programında perşembe akşamı konuğumuz BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı oldu.

Ama öncesinde şu bilgiyi vermek gerekli:

Mustafa Destici'nin Genel Başkanlığını yaptığı BBP sandıklardan istediği sonucu alamasa da halkın gönlünde olan bir hareket.

Bu hareketin halkın gönlünde olmasında en büyük pay ise merhum liderleri Muhsin Yazıcıoğlu.

Alfatlı ile partisinin son olağan kongresi başta olmak üzere Türk dünyası, yaşanılan İzmir depremi, Bursa'ya ve genele ilişkin düşüncelerini sorduk.

Alfatlı'nın programımızda anlattığı son kongreden önemli detaylardan biri BBP'nde genel başkan adayı olma şartları.

MKYK üyesi isen 100 delege, normal üye ise 200 delegenin imzası gerekiyor. Bu imzaları bulmadan aday olmak yok.

Bunu da bulabilmek son kongrede mevcut başkan Mustafa Destici ile daha önce onun yardımcılığını yapan Haşim Yanar'a nasip olmuş.

Sonuçta seçimleri Destici kazanmış....

İDAM CEZASI BAZI SUÇLARA GELMELİ

Öte yandan BBP olarak 9 bölgede yaptıkları buluşmadan bahseden Destici parti olarak sapıklara ve vatan hainlerine idam cezası istediklerini ifade etti. Bu konuda BBP olarak meydanlara referandum sandıkları koyduklarını yüzde 98 evet çıktığını ekranlarımız aracılığıyla açıkladı.

İzmir depremine değinen Alfatlı depremden ders çıkarılması gerektiğini bir an önce kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilmesi gerektiğini düşünüyor.

Depremde hayatını kaybeden 114 yurttaşımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet dileyen Alfatlı yaralılara acil şifalar diledi. Bunu yanı sıra arama kurtarma ekiplerine de tek tek teşekkür etti.

DOĞU TÜRKİSTAN VE DAĞLIK KARABAĞ ÖZGÜRLÜKLERİNE KAVUŞACAK

Türk Dünyası'nın yakından ilgilendiren iki konuda görüşlerini aldığımız Alfatlı ise Doğu Türkistan konusunda er veya geç Doğu Türkistan'daki kardeşlerimiz özgürlüklerine kavuşacak, ben böyle iman ettim diye düşüncelerini aktardı. Ordaki zulme dünyanın sessiz kaldığına dikkat çeken Alfatlı BBP olarak her zaman Doğu Türkistan'ın yanındayız dedi.

Öte yandan Azerbeycan askerlerinin Dağlık Karabağ'ı işgalden kurtarmak için olağanüstü mücadele ettiklerini fakat Ermenistan hükümetinin sivilleri hedef alan saldırılar karşısında ise dünyanın sus pus olduğunu ifade etti.

Dağlık Karabağ'ın Ermenistan işgalinden kurtulması çok kısa zamanda gerçekleşecek, bizler iki devlet bir milletiz benim gönlümden geçen ise Azerbeycan ile Türkiye'nin tek devlet, tek millet olmasıdır.

İnşallah bu da olacak dedi.

OLUMLU HER ŞEYDE İKTİDARIN YANINDAYIZ

BBP olarak olumlu olan her şeyde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediklerini ifade eden ama yeri geldiğinde olumsuzlukları da uygun lisan ile ifade ettiklerini söyledi.

Bu arada başta dinimize ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret edenleri de kınadıklarını söyledi.

Kimse dinimize ve Cumhurbaşkanımıza küfür ve hakaret edemez diyerek bu konuda sert ikazlarda bulundu.

BURSA DAHA İYİ YÖNETİLEBİLİR...

Yerele ilişkin düşüncelerini sorduğumuz Alfatlı kendisinin 1999 yılında BBP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğunu o zaman gündeme getirdiği projelerin daha yeni gündeme geldiğini Bursa'nın daha iyi yönetilebileceğini ve BBP olarak yönetmeye de talip olduklarını açıkladı.

Programda maske, mesafe ve hijyen kurallarının hayatımızda olmazsa olmazı olması gerektiğini herkesin buna uyması gerektiğini vurgulayan Alfatlı'ya biz de başarılar diledik.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.