Hava Durumu

Bebe konfeksiyonun merkezi Vişne Caddesi'nde son durum...

Yazının Giriş Tarihi: 21.07.2020 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.07.2020 08:01

Bursa bir çok konuda liderlik yaptığı gibi bebe konfeksiyonunda da lider olan kent.

Ülkemizde üretilen bebe giyimi ve konfeksiyonunun yüzde 80'lik kısmı Bursa'da üretiliyor.

Öte yandan üretilen mamuller başta Rusya, Ukrayna ve Afrika pazarı olmak üzere 6 kıtada onlarca ülkeye satılıyor.

Üretilen mamullerin çıkış noktası da Bursa'da Vişne Caddesi.

BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız'ın ifade ettiği gibi Vişne Caddesi, Bursa'nın dünyaya açılan kapısı.

Bunun farkında olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz pandemiden önce mart ayının ilk haftasında bu bölgeyi ziyaret edip, estetik açıdan güzelleşmesi için talimat vermişti.

Hatta projelerin 20 Mart'a kadar bitirilmesi talimatı vermişti. Yine buranın o zaman ramazan ayında bitirilmesi planlanmıştı.

Ama mevcut durumdan dolayı yetişemedi...

Özellikle bölgede bulunan hurdacıların bir an önce buradan çıkarılması gerekiyor... Öte yandan bazı yerler için alınan kamulaştırma kararlarının uygulanmasın önce caddelerin açılması ve bölgenin rahatlaması için olmazsa olmazlardan...

Bölgeye yapılacak makyajlardan sonra bu bölge daha da değerlenecektir.

Konuyla ilgili olarak dün BEKSİAD (Bebe Konfeksiyoncuları Sanayi İşadamları Derneği) Başkanı Ömer Yıldız'ı aradım. O da benim yazdıklarımı teyit etti. Araya pandemi girdi, estetik çalışmaları askıda kaldı dedi.

Başkanımız aslında talimat vermişti o talimatından sonra teknik ekipte gelip incelemelerde bulunmuştu dedi. Ama kısmet olmadı dedikten sonra biz buranın en kısa zamanda yapılacağını umuyoruz dedi.

Sektöre ilişkin olarak düşüncelerini ise bizleri normalde kriz teğet geçerdi bu sefer tam ortasında yakalandık Siparişlerimizi almıştık ama yaklaşık 50 gün büyük sıkıntı yaşadık. Bu süreçte işverenler, çalışanlar ve yer sahipleri karşılıklı olarak fedakarlıkta bulunduk Şükürler olsun geçen ay ve bu ay işlerimiz daha iyi dedi.

Ardından fuar iptal edildi ama Afrika'dan bir organizasyon firması bizi aradı, uçuşların başlaması ile iş adamları bölgemize gelerek siparişlerini verecek dedi.

Şimdi Yıldız'ın açıklamalarından da anladığımız o ki buranın bir ana önce kent estetiğine uygun hale getirilmesi şart.

Bu hem kendimiz hem de yurt dışından gelen misafirlerimiz için...

AYDIN'DAN YUNUSELİ HAVAALANI İÇİN ÖNERİ...

Özellikle il genel meclislerinin de kapatılmasının ardından yerel yönetimler açısından belediye meclisleri kentin geleceğine dair önemli karar alan mekanizmanın başında geliyor.

Ama genel olarak baktığımızda bugün geçmişten bugüne kadar akıllarımızda yer edinen meclis üyesi say deseler yüzlerce belediye meclis üyelerinden hatırladıklarımızın sayısı iki elin parmaklarını geçmiyor.

Bugün de benim aklımda kalan belediye meclis üyeleri içinde Osmangazi'de 2004-2014 yılları arasında iki dönem meclis üyesi olarak görev yapan Cemil Aydın, yine Yıldırım'da 2004-2009 yılları arasında görev yapan Erdal Türkoğlu geliyor.

Her iki isim de yaşadıkları ilçelerin sorunlarına alternatif çözüm önerileri getiriyorlardı. O önerileri her iki isim zaman zaman bizlere hatırlatıyorlar.

O hatırlatmayı Cemil Aydın önceki gün Yunuseli ile ilgili olarak yaptı:

İşte Aydın'ın Yunuseli önerisi...

Gerek Osmangazi Belediye Meclisinde, gerekse diğer platformlarda defalarca ifade ettiğim şekilde gündeme istinaden görüş ve önerilerimi dün olduğu gibi bugün de yineliyorum. Yunuseli Arazisi Millet Bahçesine dönüştürülmelidir. Mutlaka bir yapılaşma olacaksa Hürriyet, Soğukkuyu, Adalet, Yunuseli ve çevresindeki mahallelerde bulunan okullar buraya taşınarak, hem bir 'Eğitim Vadisi' ortaya çıkabilir, hem de sosyal donatı alanları oluşturulabilir. Böylece adı geçen semtlerde taşınacak okullardan ortaya çıkacak alanlar, yeşil ve park alanı başta olmak üzere ihtiyaçlara göre değerlendirilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.