Hava Durumu

Bebe konfeksiyonunda çarklar dönüyor

Yazının Giriş Tarihi: 11.06.2021 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.06.2021 07:58

Bursa'nın lider olduğu konulardan biri de bebe konfeksiyonu. Bursa bu bağlamda ülkemizin toplam ihracatının yüzde 70'lik kısmını karşılıyor.

Pandeminin sektöre etkilerini BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız'a sordum.

O da" Özellikle yurt dışı uçuşların olmaması sektörü etkiledi. Sektörümüz pandemi öncesine göre yüzde 15-20 bandında daraldı ama çarklar dönüyor"dedi.

Öte yandan sektörde bir değişim yaşandığına dikkat çeken Yıldız şunları bizimle paylaştı" Pandemi sonrası firmalarımız ayakta kalabilme adına sosyal medya ve interneti daha fazla kullanmaya başladı. Bir çok firmamız internet üzerinden online satışa geçti. Bunu yanı sıra instagram üzerinden satışlara başladı" dedi.

Bir başka açıdan değerlendirecek olursak bebe sanayisi teknolojinin nimetlerinden faydalanmaya başlamış.

Ama asıl değişim insan kaynaklarında olmaya başlamış.

Sektörde 2. kuşağın işbaşına geçmesi ile yabancı dil bilen istihdamında artış olmuş. Onlar rekabet edebilme için bunu olmazsa olmaz olarak görmeye başlamışlar.

Bizim de diyeceğimiz odur ki bebe konfeksiyonun kalbinin attığı Yıldırım Vişne Caddesi önemli. Burası ile ilgili sektörün beklentilerine yanıt verilebilmeli. Bu görev de yerel ve genel yöneticilere düşüyor.

Bizden hatırlatması.

KILIÇ, ALTYAPI MÜTEAHHİTLERİNİ DİNLEDİ...

AK Parti Bursa Milletvekili aynı zamanda TBBM'de Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olarak görev yapan Ahmet Kılıç'ın yoğun çalışma temposu gözlerden kaçmıyor.

Gerek TBMM'de gerekse Bursa'da bulunduğu zaman toplumun değişik kesimleri ile bir araya gelen Kılıç, iş dünyasının sorunlarını da yakinen takip ediyor.

Onlarla bir araya geliyor.

Bu bağlamda geçen hafta pandemi sürecinde artan maliyetler sonrası almış olduğu ihalelerin maliyetleri ihale bedelinin çok üzerine çıkması sonucu mevcut durumdan çıkış yolu arayan altyapı müteaahitleri sorunlarını dosya halinde Kılıç'a ilettiler.

Sinan Muti ve Selçuk Demirci'den sorunlarla ilgili dosyayı alan Kılıç, konuyu yetkili makamlara taşıyacağını paylaştı.

Muti ve Demirci de Milletvekili Ahmet Kılıç'a teşekkür ettiler.

AHDE VEFANIN ADI CÖMEZ

Gerçek olan şu: Siyasette vefa oldukça önemlidir. Mevkiler, makamlar geçer fakat dostluklar bakidir. İşte o vefayı en çok gösteren isimlerden biri de AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez.

Bunu ben demiyorum.

Dün Şehreküstü Metro İstasyonu'nda ayaküstü karşılaştığım Ufuk Cömez'i ziyarete gittiklerini paylaşan AK Parti Yıldırım İlçe önceki dönem Hüdayi Yazıcı, yine onun yönetiminde yardımcısı olan Mustafa Kılıç, önceki dönem Yıldırım Belediye Başkan Yardımcıları Şenol Şimşek ve Ali Ergün diyor.

Başkan Yazıcı'ya sebebi ziyareti sorduğumda net yanıt verdi: Ufuk Cömez her bayramda, her kandilde bunu dışında da zaman zaman bizleri arar, hal hatır sorar.

Bizler de Şehreküstü'ne kadar çıkmışken başkanımıza ziyarette bulunmak istedik dedi.

Gerçekten de öyle makamlardan ayrıldıktan sonra da vefa gösterenlere bize düşen tek bir şey var; onları tebrik etmek...

Bizler de Ufuk Cömez'i tebrik ediyor darısı herkese diyoruz.

ÖZMEN AK PARTİ'DEN İSTİFA ETTİ...

AK Parti'de uzun yıllar Sedat Yalçın yönetiminde görev yapan ardından İsmail Hakkı Edebali'nin Yıldırım Belediye Başkanı seçilmesinin ardından başkan yardımcısı ve Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi olarak görev yapan Ali Rıza Özmen'in AK Parti'den istifa ettiğini öğrendik.

Bu arada Özmen'in istifasının ardından Yalçın'ın yönetiminde görev yapan 3 isim AK Parti'den ayrılmış oldu.

O isimler Sedat Yalçın, Dilek Durak ve Alirıza Özmen...

Dün telefonla konuştuğumu Özmen, istifayı doğruladı.

Bakalım, Özmen'in rotası başka bir siyasi parti mi olacak?

Yoksa siyasete nokta mı koymuş olacak?

Bekleyip takip edelim...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.