Hava Durumu

BESAŞ dişe dokunur bir şeyler üretmeye devam ediyor...

Yazının Giriş Tarihi: 18.10.2021 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.10.2021 08:01

Perşembe akşamı AS TV ekranlarında konuk ettiğimiz isimlerden biri de BESAŞ AŞ Genel Müdürü Hakkı Gülşen oldu.

Genel Müdür Gülşen'le ekranlarda yaklaşık 35 dakika boyunca sohbet ederek Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli iştiraki olan BESAŞ'ın faaliyetlerini öğrendik.

1979 yılında temelleri atılan fabrika bugün 42 yaşında. Dile kolay her gün 13 çeşit ekmek üretiyor. Bursalıların sofralarına ulaşıyor.

Günlük kapasite 300 bin şu anda ise üretim 250 bin. Bursa'da üretilen her beş ekmekten biri BESAŞ'ın...

BESAŞ Müdürü Gülşen" Biz sadece ucuz ekmek üretmiyoruz aynı zamanda kaliteli ve sağlıklI ekmek üretiyoruz. Tek karımız sağlığımız " diyor...

Bu kadar da değil büfelerinde 40'a yakın ürünle de mahallenin bakkalı gibi de hizmet veriyor.

Sadece ekmek üretmediklerini BESAŞ'ın Keles'teki süt işleme tesisi ile günde ortalama 13 Ton süt işlediklerini belirten Gülşen " Bu bölgeden topladığımız sütlerle yoğur, klasik peynir, kaşar , lor ve krema üretmekteyiz. Hem bölgeye destek sağlıyoruz. Hem de Bursalıları damak tadına uygun çok kaliteli ürünleri buluşturuyoruz" dedi.

Üstüne üstelik ödemeleri yemle değil nakit olarak ödüyorlar.

Öte yandan yayın öncesi Gülşen'le görüştüğümüzde BESAŞ süt ürünlerinin yakında tüm Türkiye'de raflarda yerini alacağını da bizlerle paylaştı.

Bu arada BESAŞ'ın klasik peyniri en yakın rakiplerine göre fiyat avantajı yüzde 30 civarında...

Bunu da buradan yazmış olalım.

Bursa genelinde toplamda Gülşen " 190'ı BESAŞ büfe olmak üzere toplamda 500 noktada BESAŞ'ın ürünleri halkla buluşuyor" dedi.

Bunu yanı sıra bazı marketlerde de özellikle BESAŞ süt ürünlerini bulmak mümkünmüş.

Toplamda 6 bine yakın bayilik müracaatı olduğunu fırıncı esnafı koruma adına her yere bayilik vermediklerini de ifade eden Gülşen bu konuda hassas olduklarının altını çizdi.

Yine ilçelerde de BESAŞ ürünlerini bulmak mümkün.

Öte yandan dağ ilçeleri baştan olmak üzere siyes buğday ekimini teşvik ettiklerini şu ana kadar "20 ton hasat toplandığını parasının da peşin ödendiğini Gülşen'den öğrendik."

Hiçbir ürünlerinde katkı maddesi bulunmadığına dikkat çeken Gülşen okula giden öğrenciler için BESAŞ'ın fındıklı , şampiyon ekmeği beslenme çantalarında bulunmasını da tavsiye etti.

Bu iki ekmeğin okul kantinlerine girmesi için hem Milli Eğitim hem de kantinciler Odası ile görüşülmüş.

Öte yandan sosyal sorumluluk projesi kapsamında çölyak hastaları için özel ürünler yaptırdıklarını da Gülşen'den öğrendik.

Bu arada BESAŞ ürünleri bir alışveriş internet sitesinden de satışa sunulmuş. Bu sayede bir çok ürün Edirne'den Kars'a, Trabzon'dan Antalya'ya kadar tüketiciye ulaşıyormuş.

Yakın bir tarihte üniversitedeki tesislerde geliştirme aşamasında olan 2 ürünün de Bursalılarla buluşacağını da bu köşeden açıklamış olalım.

Bunlardan biri Osmanlı somunu...

Artan kapasiteyi karşılamak için yeni yer arayışlarının olup olmadığını sorduğumda konu ile ilgili olarak Gülşen' de " Görükle de halin olduğu bölgede bir çalışma içinde olduklarını" ifade etti.

Muhtemelen pandeminin sona ermesiyle yeni yatırım için harekete geçilecek.

Kısaca BESAŞ dişe dokunur, güzel şeyler üretiyor.

Bu arada meraklıları için BESAŞ normal ekmeğin kilosu 5 TL'ye fırınlarda bu rakam 10 TL. Yine çeşit ekmek olan tam buğday ve siyesin 400 gramın 3,5 TL'den satıldığını da buradan yazmış olalım.

Bizler de üretimin her aşamasında bulunan tüm BESAŞ çalışanlarını Genel Müdür Hakkı Gülşen'in şahsında tebrik ediyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.