Hava Durumu

BESAŞ Görükle Hali'nin yanına taşınıyor

Yazının Giriş Tarihi: 17.10.2020 09:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.10.2020 09:06

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli şirketlerinden biri BESAŞ. Bursa halkının midesine giden en sağlıklı yollardan biri.

Yapmış olduğu kendi üretimleri başta olmak üzere yine tedarik edip bayileri aracılığı ile halka ulaştırdığı gıdaların notu bende on üzerinden on.

Öte yandan geçmişte sadece ekmek üreten BESAŞ bugünlerde ekmeğin emvayi çeşidini üretiyor, öte yandan yine Keles'teki üretim tesisleri ile de süt ürünlerinin çeşitleri ile Bursalıların sofrasında önemli bir yer tutuyor.

BESAŞ'ın Organize Sanayi Bölgesi sınırlarında kalan fabrikası artık BESAŞ'a yetmiyor desek abartmış olmayız. Toplamda 14 dönüm arazi içerisinde 4 dönüm kapalı alanda üretimini gerçekleştiren BESAŞ'ta yeni yer arayışları hız kazanmış durumda.

Mevcut yer artan tüketim bunun paralelinde üretim kapasitesine yanıt vermiyor.

Bu bağlamda farklı alternatifler için çalışmalar devam ediyor.

O alternatifler arasında en kuvvetli olanı mülkiyeti Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Görükle Sebze ve Meyve Hali'nin yanıbaşında bulunan arazi.

BESAŞ üretimini buraya kaydırmak istiyor.

Burada toplamda 10 dönüm kapalı alana yeni üretim tesisi kurmak için çalışmalara başlamış. Proje içinde Görükle Sebze Hali'nin projesini çizen bu proje ile ödül alan Mimar Tuncer Çakmak'lı ile görüşmelere başlanmış.

Halin konseptine uygun proje düşünülüyormuş.

Yakın bir tarihte projenin sonuçlanacağını ve temelinin atılacağını da bu köşeden duyurmuş olalım.

Öte yandan BESAŞ'ın Keles'te kurulu olan süt işleme tesisinin kapasite arttırması ile ilgili bir çalışması olduğu dakulağımıza gelen bilgiler arasında.

Öte yandan BESAŞ yönetimine biz de bir öneride bulunalım. Özellikle süt topladıkları çiftçilerin en büyük ihtiyaçlarından biri de yem...

Bu konuda süt aldıkları üreticilere BESAŞ yönetimi yem konusunda da yardımcı olursa, bölgede hayvancılığın gelişimi noktasında ciddi faydası olur.

Öneri bizden değerlendirmek yönetimden...

AK GENÇLER KONGREYE GİDİYOR

Ana kademede ilçe kongrelerini tamamlayan AK Parti'de kongre sırasının gençler ve kadınlarda olduğunu daha önce kaleme almıştık.

Kongreler dün Büyükorhan'da başladı. Kongrelerin devamında ise bu yarın kalan üç dağ Orhaneli, Keles, Harmancık ilçelerinin gençlik teşkilatları kongresi ile devam edecek.

Asıl merak ettiğimiz merkezdeki Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım İlçe Gençlik kongrelerinin nasıl sonuçlanacağı bekleyip takip edelim...

HAPŞURURKEN, ÖKSÜRÜRKEN MASKE ÇIKARILMAZ!

Bizler yayınlarımızda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın pandemi süresinde en önemli uyarılarından biri olan maske, mesafe ve hijyen konusunu sürekli gündemde tutmaya çalışıyoruz.

Özellikle mesafe noktası ne yazık ki toplu taşıma araçlarında uygulanmıyor. Uygulanmayan diğer bir ayrıntı ise maalesef maske.

Otobüse binerken maskeyi takan bazı yolcular maalesef koltuklarına geçtikleri zaman ya da şoförden uzaklaştıkları zaman maskeyi çıkartıyorlar.

Hatta bazı yolcular öksürürken, hapşururken maske ağzında bile olsa çıkartıp hapşuruyorlar, öksürüyorlar.

Mikrobu ortaya yaymak için resmen yarışıyorlar.

Bu konuda denetimlerin arttırılması şart.

Biz üzerimize düşeni yaptık, uyarımızı buradan yapmış olalım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.