Hava Durumu

BESAŞ'ın kuruluşuna kimler katkı sağladı?...

Yazının Giriş Tarihi: 04.11.2021 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.11.2021 07:53

Dün Mehmet Köse'nin davetlisi olarak Osmangazi Halk Eğitim Merkezi'nin gerçekleştirdiği sertifika programını takip etme adına sabahın ilk saatlerinde Çiftehavuzlar'daki kurs binasına gittim. Programın konukları arasında BESOB Başkanı Arif Tak'da vardı.

Genel olarak piyasada yaşanan fiyat artışları ile başlayan sohbetimizde söz ekmek zamlarına ardından kentimizin en büyük ekmek üreticisi Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki, BESAŞ'a geldi.

Her kuruluşun bir hikayesi vardır. Ama bu hikayeleri birebir yaşayan gören ağızdan dinleyince bir başka oluyor.

BESAŞ'ın hangi şartların sonucu olarak nasıl kurulduğunu Tak'dan öğrendim.

BESOB Başkanı Tak'ın ağzından İşte o kuruluş hikayesi:

"1970'li yılların sonunda gerçekleşen belediye başkanlığı seçimlerini CHP'de Mustafa Eroğlu kazanmıştı. Eroğlu'nun seçimi kazandığı yıllarda ben de lokantacıydım. Yaşanan grev sonrası fırınlarda işçiler greve gidip ekmek üretmediler. Hatta kazanlarda kalan hamurları yola döktüler. Ekmek sıkıntısı had safhaya çıktı. Grev sonrası, zamanın Fırıncılar Odası İşveren Sendikası Başkanı da Mecit Kasarlıoğlu da lokavt ilan ederek karşılık vermişti.

O zaman Bursa'daki lokantacılara ekmek gelmiyor , işler durma noktasına gelmişti.

Mevcut kanunlar gereği de belediye başkanının izni olmadan kent dışından, başka ilçelerden ekmek getiremiyorduk. O zaman Lokantacılar Odası olarak ben de Mustafa Eroğlu'na giderek mevcut durumu anlattım, İznik'ten, Yenişehir'den İnegöl'den ve diğer ilçelerden ekmek getirerek lokantacı esnafının ihtiyacını karşıladık...

Ardından Başkan Mustafa Eroğlu'na giderek ekmek fabrikası kurulması için harekete geçtik. Başkan Eroğlu'dan aldığımız yetkiyle kapı kapı dolaşarak esnaftan para toplayarak BESAŞ'ı kurduk. Yaşanılan ve ilerleyen yıllarda yaşanılacak ekmek sıkıntısına çözüm bulduk. O yıllarda merhum Ali Osman Sönmez, Mustafa Taylan başta olmak üzere bir çok isim büyük destek verdi. Lokantacı esnaf ise 10 ar binliralık desteklerde bulundu. Şimdiki 18,5 dönüm alana BESAŞ'ın kurulması için yer tahsisi noktasında bizler de kefil olduk."

Hikayeyi dinlediğimizde ekmek aslanın ağzında değil birilerinin elindeymiş. Ama kötü komşu mal sahibi yapar hikayesi misali, o zamanlar başlayan bir grev ile kurulan BESAŞ, bugün ülkemizin ve kentimizin yüz akı olmaya devam ediyor. Sadece ekmek değil, aynı zamanda süt ürünleri de üreterek ekonomiye ciddi katkı sağlıyor. Bu vesile ile kuranlardan ebediyete intikal edenlere Cenab'ı Allah'tan rahmet, sağlara da sağlıklı ömürler diliyorum.

POLİTİK BAKIŞ'IN KONUĞU EŞREF KUREM

Her hafta AS TV'de yayınlanan Politik Bakış programında birbirinden değerli konukları ağırlamaya devam ediyoruz. Bu bağlamda bu akşamki konuğumuz iktidarın muhalefet olduğu ilçe olan AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Eşref Kurem olacak.

Başkan Kurem'le partisinin Nilüfer'de yaptığı çalışmaları, mevcut yerel yönetimin çalışmalarını, 2024 yılında gerçekleşecek yerel seçimlerdeki hedeflerini masaya yatıracağımız program bu akşam saat 20.30'da AS TV ekranlarında yayınlanacak

Vakti olanlar kaçırmasın.

Şimdiden iyi seyirler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.