Hava Durumu

BESAŞ'tan iddialara tablolu yanıt

Yazının Giriş Tarihi: 06.01.2022 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.01.2022 08:05

Öncelikle şunu net ifade etmek gerekiyor: Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait şirketlerin genel müdürleri arasında BESAŞ Genel Müdürü Hakkı Gülşen'i ayrı tutmak gerekir.

Uzun yıllar çalıştığı kurumun içinde Mustafa Bektaş'ın (Jeotermal AŞ) Bursa Su Genel Müdürü olmasının ardından genel müdürlük görevine atandı.

Liyakatı ve geçmiş başarıları ile bu görevi fazlasıyla hak ediyor...

Bunu yanı sıra nezaketini de unutmamak gerekir. Gülşen'in amacı Bursalıları sağlıklı ve güvenilir gıdaları en ekonomik fiyatlarla buluşturmak.

Ana muhalefet partisi İl Başkanı İsmet Karaca, BESAŞ üzerinden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı eleştiriyor.

Eleştirilerin başında ekmek fiyatı, ekmek üretiminin yetersizliğinden bahsediyor.

Buna en güzel yanıtı BESAŞ AŞ Genel Müdürü Hakkı Gülşen sosyal medya üzerinden verdi.

Verilen yanıtta ekmek üretimi ile ilgili...

Temmuz ayında 5 milyon 288 bin 250 olan ekmek üretimi ağustos ayında 5 milyon 957 bin 011'e, eylül ayında 6 milyon 455 bin 647, ekim ayında 6 milyon 694 bin 158, kasım ayında 6 milyon 814 bin 153 ve geçen aralık ayında 7 milyon 434 bin 794'e ekmek üretimini yükseltmiş.

Ya da diğer bir ifade aralık ayı üretimi, temmuz ayı üretimine göre yaklaşık yüzde 40 artmış.

Her ayda düzenli bir artış gözlemek mümkün.

O zaman çıkan sonuç şu: BESAŞ ekmek üretimini kısmamış, üstüne üstelik her ay düzenli olarak artırmış. Vatandaşların tercihlerinden fırından BESAŞ'a yönelik değişim olmuş.

BESAŞ'ın tüm ihtiyacı karşılaması mümkün olmayacağına göre buradaki iddiaların pek karşılığı yok gibi gözüküyor.

O açıdan BESAŞ artan talebe üretimini artırarak yanıt vermiş...

*****

KELES'TE YENİ YENİDEN ADAY...

Bir koltukta iki üç karpuzu taşıyan isimlerden biri de Özcan Yeni. Keles AK Parti İlçe Başkanlığı görevinin yanı sıra Keles Esnaf Odası Başkanlığı ve Kelesspor'da yöneticilik yapan Yeni'nin çalışmalarını bizler de takip ediyoruz.

Önümüzdeki günlerde kongresini gerçekleştirecek olan Keles Esnaf Odası Başakanlığı için bir dönem daha görev almak için adaylığını önceki gün açıklayan Yeni'ye bizler de başarılar diliyoruz.

Konu Keles'ten açılmış iken dün Keles'te Adalet Bakanlığı'nı temsilen gelen misafirler vardı. Keles'in Alpağut ve Üzünöz mahalleleri arasında kalan 200 dönümlük alana 400 kişilik cezaevi yapılması için çalışmalarda bulunan heyetin nasıl bir rapor vereceğini de bizler de merak ediyoruz.

*****

KESTEL'DE DÜĞÜM ÇÖZÜLDÜ...

AK Parti'de merakla beklenen sorunun yanıtı belli oldu. Hatırlatmakta fayda var: Görevden ayrılan üç ilçe başkanın, yerine ikisinin ataması gerçekleşmişti.

Atanmayan ise Kestel kalmıştı.

Pazartesi günü Ankara'ya giden AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve genel merkez yöneticilerinin takdiri ile Kestel İlçe Başkanlığı'na ilçede geçmişte önce teşkilat başkanı ardından 2014-2019 yılları arasında belediye meclis üyesi olarak görev yapan Murat Güloğulları atandı.

*****

POLİTİK BAKIŞ'TA KONUK FATİH GÜMÜŞ

Her hafta birbirinden değerli konukları ağırladığımız AS TV'de yayınlanan Politik Bakış

programında bu haftaki konuğumuz Türk Eğitim Sen 2.Nolu Şube Başkanı Fatih Gümüş olacak.

Arayıl tatiline sayılı günler kala, Gümüş'le pandemi sonrası eğitim ve öğretim faaliyetleri başta olmak üzere öğretmenlik yasa tasarısı ve son memur zamlarını konuşacağımız program bu akşam saat 20.30'da AS TV ekranlarında.

Vakti olanlar kaçırmasın.

Şimdiden iyi seyirler...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.