Hava Durumu

BİLDEF'ten Bursa çalıştayı

Yazının Giriş Tarihi: 13.01.2020 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.01.2020 08:28

Perşembe akşamı AS TV ekranlarında Politik Bakış programında konuğumuz Bursa İl Dernekler Federasyonu Başkanı Ramazan Alp oldu.
Alp'le Bursa'da hemşehri derneklerinin durumunu, ardından da federasyon olarak neler yaptıklarını ve yapacaklarını sordum.
Bu bağlamda ilk sorumuz BİLDEF'in yapısı idi. 2013 yılında 6 dernekle kurulan BİLDEF'in şu anki üye dernek sayısı 36'ya çıkmış durumda. Her dernek 6 delege ile BİLDEF'te temsil ediliyor.
Öte yandan üye dernekler arasında;
Edirne de var, Malatya da var...
Nevşehir de var, Kütahya da...
Kısaca doğudan, batıya, kuzeyden, güneye her bölgeden il temsil ediliyor. Bir anlamda Türkiye'nin yansıması desek abartmış olmayız.

ANADOLU GÜNLERİ TÜYAP FUAR ALANINA

Öte yandan BİLDEF'in yapmış olduğu faaliyetler arasında en dikkat çeken Anadolu Günleri. Geçen yıl Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte Anadolu'dan birçok kent kendini Bursalılara tanıtma fırsatını yakalamıştı.
Bu etkinliklerin bu yıl biraz daha genişleyeceğinin müjdesini Alp programımızda verdi.
Bu minvalde etkinliklerin yeni adresi BUTTİM'deki fuar alanı olacakmış. Bu öneri de Bursa Valisi Yakup Canbolat'tan gelmiş.
BİLDEF yönetimi de sıcak bakmış.
Bunu yanı sıra bu yıl gerçekleşecek etkinliğe mutfak kültürü de ilave edeceklerini Alp anlattı.

ANTALYA VE MALATYA'YA UÇUŞLARIN BAŞLAMASI İÇİN ISRARCIYIZ

Öte yandan Alp'in en büyük hedefleri arasında BİLDEF'e bir bina kazandırmak. Bu konuda beklentisi arsa tahsisi yapılırsa kendilerine o binayı yapıp adını da BİLDEF Evi koymak istiyor. Diğer bir hedefi ise, yaz tatilinde farklı illerden gelecek öğrencileri Bursalı öğrencilerle kaynaştırarak doğdukları kentle, doydukları kent arasında bağı kuvvetlendirmek istiyor.
Yine bir başka eğitim faaliyeti olarak da Erasmus adayı öğrencilere ücretsiz danışmanlık hizmeti de şubat ayı itibari ile federasyon merkezinde başlayacakmış.
Bunların yanı sıra Bursa Yenişehir'den Malatya ve Antalya'ya uçuşların bir an önce başlaması için de gayret edeceklerini ifade etti Alp.

BURSA İÇİN TÜM FEDERASYONLAR OLARAK EL ELE VERMELİYİZ

BİLDEF'in önderliğinde önümüzdeki günlerde Bursa'da faaliyette bulunan yaklaşık 20 federasyonun katılımıyla Bursa çalıştayı düzenleyeceklermiş. Burada Bursa'nın sorunlarına ve çözümüne yönelik bir çalışma yapacaklarını ifade eden Alp, daha sonra çıkacak sonucu da yetkililerle paylaşacaklarını AS TV ekranlarından açıkladı.
Hemşehri merkezli siyaset anlayışına da mesafeli durduklarını ifade eden Alp kentimize kim daha çok hizmet ederse bize de onu alkışlamak düşer diye konuyu özetledi...

ALBAYRAK LİSTESİNİ DAHA SONRA AÇIKLAYACAK

Akademik odalarda seçim heyacanı artarak devam ediyor. Şubat ayının son haftasında gerçekleşecek İnşaat Mühendileri Odası Bursa Şubesi seçimi için de ilk adaylığını açıklayan isim mevcut başkan Çalışma Grubu'nun adayı Mehmet Albayrak oldu.


Albayrak'ın adaylık açıklaması cuamartesi günü geniş katılımlı meslektaşlarının önünde gerçekleşti.
Mesleki anlamda Bursa İMO'nun genel merkezden iki adım önde gittiğine üstü kapalı vurgu yapan Albayrak yerellik vurgusu yaptı. Ardından 4 bin 900 mühendis arkadaşımın oyuna talibim dedi.
Ardından masamıza geldiğinde yönetim kurulu listesini sorduk. O da daha sonra diyerek yanıt verdi...
Bu seçimlerdeki rakibi muhtemelen bir önceki seçimlerdeki Kemal Cüney Erdem olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.