Hava Durumu

Birlik devrolmuş ama muhatapların haberi yok...

Yazının Giriş Tarihi: 19.05.2021 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.05.2021 07:58

Birlik devrolmuş ama muhatapların haberi yok...

Gerçek olan şu: Eğer iktidarda iseniz her türlü sorunun muhatabı sizsiniz. Özellikle yaşanılan pandemi sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere amme alacakları noktasında esnek davrandığını biliyoruz. Keza yerel yönetimlerde Bursa Büyükşehir belediye Başkanı Alinur Aktaş ta su alacakları konusunda icraya vermediği gibi faizsiz taksitlendirme yaptı.

Bu davranış devletin tüm kurumlarına örnek olmalı.

İşte bu noktada Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulan DSİ'ye bağlı kar amacı gütmeyen Sulama Birlikleri ile ilgili Bursa genelinde yaşanan sıkıntılar iki gündür gündemi meşgul etmeye yetti...

O meşguliyetin sebebi sulama birliklerinin çiftçilere göndermiş olduğu ödeme emirleri...

***

Konu gündemdeki sıcaklığını korurken önceki gün haftalık il toplantısını gerçekleştiren AK Parti İl Başkanlığı'nın yürütme kurulunda da gündeme geldiği bilgisine ulaştık. Başkan Davut Gürkan konuyla ilgili bizzat ilgileniyor.

Özellikle Bursa ölçeğinde değerlendirecek olursak Bursa'da faaliyet gösteren başarısız olması ve zarar etmesinden dolayı Bursa Sulama Birliği'ne devrolan(fesiholan) Demirtaş Sulama Birliği'nden ciddi sayıda mağdur olduğu bilgisi kulağımıza geldi.

O mağdurlardan biri de önceki yıllarda siyasetçi olarak tanıdığımız bir dostumuzun, Gürsu'ya bağlı Kazıklı Köyü sınırında tarlası olduğunu Demirtaş Sulama Birliği'ne abonesi olduklarını kendisinden öğrendik.

Kendisinin ve birçok köylünün birliğin kapandığından haberi olmadığını bizlerle paylaşan dostumuz gelen ödeme emri sonrası şoka uğramış durumda.

2019 yılında 27 TL olan ücret 2020 yılında beyanname verilmediği için resen hesap edilip 515 TL civarı hesaplanmış.

Ödemeden haberi olmayan ve ödemeye muhatap bulamayan yüzlerce isim avukattan gelen ödeme emri ile şoka uğramış.

Şimdi yaklaşık bin 300 TL civarında para ödemek durumunda.

Dostumuz, birlik yönetimlerine seslenerek icraya vermeden en azından mesaj atamaz mıydınız diye soruyor. Ya da bu borçları e-devlete kaydetseydiniz oradan görebilirdik diyor.

Gerçekten de öyle en azından bir uyarı yapılabilirdi...

Yine araştırdığımız bazı birlikler ise icraya vermeden önce muhatapların cep telefonuna borcu hatırlatan bir mesaj attıklarını öğrendik.

Keşke habere konu olan birlikler de mesaj atsaydı.

***

He birileri biz bunları köylerde kahvelere astık diyorsa, pandemiden dolayı insanlar kahveye mi gidiyor diye biz de sorarız.

Bu olayın hukuki tarafı...

Bir de bu seçmenlerin çoğunluğunun AK Parti'ye oy verdiğini düşünürsek olası yerel ve genel seçimlerde bu seçmenlerin sandıktaki tepkisi ne olur?

Onu da siyasetçiler düşünsün...

KELES'TE KÜLTÜR EVİ GÜN SAYIYOR...

Ulusal ve Uluslararası kültürel yarışmalarda özellikle Keles yöresi oyunları, giyimleri fazlasıyla beğeni toplamıştır. Bu bağlamda kültürel anlamda Keles'in bu başarısı takdire şayandır. Ne yazık ki Keles'e ziyarete gelenler ekranları başında ya da canlı olarak seyrettikleri kültürün evi olup olmadığını Keles'te çoğu kez sormuşlardır.

İşte bu eksikliği fark eden Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin kültür evi için çalışmalar başladı. O ev bitmek üzere eksiklikler tamamlandı. Pazartesi günü meclis toplantısının ardından meclis üyeleri ile beraber kültür evini ziyaret ettiler. Meclis üyelerinden tam not alan kültür evi Keles'e değer katacaktır.

Emeği geçen Başta Keles Belediye Başkanı Mehmet keskin'i tebrik ediyoruz....

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.