Hava Durumu

Birlik Grubu adayı Arslan meslektaşlarına ne vaat ediyor?

Yazının Giriş Tarihi: 10.01.2018 09:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.01.2018 09:35

Birlik Grubu adayı Arslan meslektaşlarına ne vaat ediyor?

Bu hafta sonu Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi sandığa gidiyor. Mevcut yönetimin adayı Fikri Düşünceli, Birlik Grubu'nun adayı ise Mustafa Arslan.

Mustafa Arslan, önceki gün ziyaretimize geldi. Öncelikle bir saptama yapmak gerekli: Birlik Grubu Makine Mühendisi Bursa Şubesi oda seçimlerinde İ.Hakkı Kavurmacı ile bir kez başkanlık kazandı.

Bir kez de Nedret Yayla'nın listesini delmişti. O açıdan bakınca biraz zayıf kaldıklarını kabul etmek gerekir.

**************

Gelelim Mustafa Arslan'ın ziyaretine, Arslan,hedeflerini anlattı. Neden aday olduğunu bizlerle paylaştı. Ama öncesinde bir paylaşımda bulundu. O paylaşım da listesinde yer almak isteyen bazı mühendislere psikolojik baskı uygulandığını düşünüyor...

Öte yandan yine seçildikleri takdirde Bursa değişirse TMMOB değişir diye iddialı bir sloganı var. Ardından seçilmeleri halinde mesleki anlamda 1954 yılındaki kriterlerin değişmesi gerektiğini ve günümüz şartlarına göre uyarlanması gerektiğini düşünüyor.

Sonrasında ise şubelerin sayısı artacak, seçimler de şubelerde gerçekleşecek diyor. Bunun da elektronik ortamda olacağını bizlerle paylaştı.

*************

Mustafa Arslan'ın yönetim kurulunda şu isimler yer alıyor. Asıl liste: Mustafa Arslan, Erol Güngör, Ahmet Zeki Altun, Nizamettin Vatan, Esma Baş, Kemal Furkan Sökmen, Hüseyin Aydınlı. Yedek liste: Murat Yıldırım, Erhan Pulat, Mustafa Hata, Cengiz Koz, Kübra Laloğlu, Kadir Şenocak, Enes Özden

*************

Kişisel düşüncem odur ki Birlik Grubu'nun seçimlerde iddialı olabilmesi katılımla doğru orantılı olduğunu düşünüyorum. Birlik Grubu'nun üyeleri seçime gelirse onlarda seçimde iddialı olabilir. Aksi durumda seçimi açık ara Fikri Düşünceli ve ekibi kazanır.

Çömez mahalle başkanlarıyla buluştu

AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Çömez Siyasi İşler Başkanı olarak görev yaptığı ilçeye geçen haftadan itibaren seçilen başkan olarak görevine devam ediyor.

Bu bağlamda teşkilat mensuplarıyla bire bir tanışıyor. Sorunları dinliyor. Önceki gün de Soğanlı Kültür Merkezi'nde mahalle başkanlarıyla bir araya geldi ve onlarla tanıştı.

Toplantıya Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da katıldı. Önümüzdeki günlerde bu tür toplantıların devam edeceğini öğrendik.

İstanbul Belediyesi'ne Bursalı bir müdür daha

Abdurrahman Tığ'ın İstanbul Medya A.Ş'nin Genel Müdürü olmasının ardından Bursalı bir müdür daha İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bürokrat kadrosuna katıldı.

O isim Kemal Kaptaner...

İstanbul Kültür A.Ş'nin başına gelen Kemal Kaptaner 1967 Bursa doğumlu. Bursa Anadolu Lisesi'nin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünü bitirdi. Medya sektöründe reklam yazarlığı, proje yönetmenliği, kreatif direktörlük yaptı. "İşler Kötüyse Reklam Yapın" adlı bir kitabı yayımlandı. AKRA FM'de müdürlük de yapan Kaptaner, görevine başladı. Bizler de hayırlı olsun diyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.