Hava Durumu

BURFAŞ'tan dikkat çeken ihale!

Yazının Giriş Tarihi: 11.11.2019 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.11.2019 08:26

Daha önce bu köşeden Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nin işletilmesinin BİNTED'den Furkan Banaz'ın Genel Müdürü olduğu BURFAŞ'a geçeceğini yazmıştık.
O geçiş tamamlandı.
Hatta bazı yerlerin ihalesi bile başladı...
O ihalelerden biri dün gazetemizde yayınlandı.
İhaleyle Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde yer alan bir adet fuaye alanı, bir adet teras ve bir adet salonun sünnet nikah ve benzeri etkinliklere kiralanması işi. Biraz daha açık yazacak olursak;
Fuaye Alanı ile, Açık Teras, Yıldırım Beyazıt Salonu statü olarak "A" grubu , Osmangazi ve Orhangazi salonları ise "B"sınıfı olarak yer alıyor.
2020 yılı için toplamda 70 etkinlik olarak planlanmış çıkarılan ihalenin de muhammen bedeli de ona göre çıkarılmış.

Misal olarak Fuaye, Açık Teras ve Yıldırım Beyazıt Salonu için 2020 yılında 50 etkinlik yapılacağı tahmin edilirken Fuaye Alanı'nın kirası 10 bin TL+KDV,Açık Teras ve Yıldırım Beyazıt Salonu'nun etkinlik başına kirası 5'er bin TL+KDV olarak hesap edilmiş.
Öte yandan b kategorisinde yer alan Osmangazi Salonu'nun etkinlik başı kirası 7 bin TL+KDV,Orhangazi Salonu'nun kirası ise 6 bin TL+KDV hesap edilmiş.
İlk yıl için toplamda 370 bin TL +KDV'den ihaleye çıkacak olan yer toplamda 3 yıllığına kiraya verilecek.
İkinci yıl kiralama bedeli A grubu salonlarda etkinliğin yüzde 20 B grubu salonlarda yüzde 50, üçüncü yılda A grubu salonlarda ilk yıla göre etkinlik sayısının yüzde 60, B grubu salonlarda ise ilk yıla göre yüzde yüz artırılarak ve her yıl tüfe +yüzde 2 bedelle hesap edilecek.
İhale 20 Kasım'da geçici teminatı ise 447 bin, depozito teminatı ise 1 milyon TL öte yandan bu ihaleye gireceklerin son beş yılda buna benzer 1 milyon 500 bin TL 'lik iş yapma şartı da aranıyor. Bir de 2 bin TL ihale dosyası kesin teminat ise üç yıllık bedelinin yüzde 6'sı... Şartnameye baktığımızda oldukça mali yükümlülükler var.
Bir, buradan ortaya çıkan sonuç bu ihaleye niyeti ciddi olanlar girsin.
İki bundan sonraki süreçte eş dost tanıdıkları araya sokarım felsefeyle buralarda etkinlik yapma devri bitti gibi gözüküyor.
Hele bir de kim olursa olsun eğer düğün, nişan ve nikah merasimi yapacaklarsa bedeli ödeyip öyle yapacaklar!
Bakalım ihaleye kaç kişi girecek?
Bekleyip, takip edelim...
Bir de şu Kültürpark'ın içindeki yerler de ihale edilse asıl gelir oradan gelecek diye düşünüyorum.
Biz yine önerimizi yapmış olalım...

YUNUSELİ HAVAALANI NE OLACAK?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un cuma günü gerçekleştirdiği Bursa ziyaretinde ortaya çııkan en önemli sonuçlardan biri isteyince, takip edince oluyor.
Evet Bursa son zamanlarda direkt Bursa'da yaşayan vatandaşı ilgilendiren konularda tam sonuç aldı. Belki bundan sonraki süreçlerde Nilüfer, Mollaarap ve kentin diğer bölgelerinde yaşanan kentsel dönüşüm sorunlarından dolayı başı ağrıyan belediye başkanları nefes alacak.
Ama görüşmelerde benim beklediğim hatta Yunuseli Havaalanı'nın akıbetiydi.

Toplamda 593 dekarlık alanda kurulu havaalanı atıl durumda.
Etrafındaki yapılaşmalardan dolayı uçuşa da pek uygun gözükmüyor.
Burası ile ilgili bir dosya hazırlandığını geçen hafta içindeki yazılarımızda dile getirmiştik. Bu dosyanın bakana verildiğini öğrendik. Buraya toplu konut yapılması gündemde. Konuşulacak kısmı ise toplu konutların çok katlı mı daha az katlı mı olacağı.
Bakalım buradan nasıl bir sonuç çıkacak?
Öte yandan Hanlar bölgesinin açılması ile ilgili bir detayı da biz paylaşalım. Buranın kamulaştıma maliyetinin yarısı bakanlık tarafından diğer yarısı da İller Bankası'ndan uzun vadeli kredi ile sağlanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.