Hava Durumu

BURFAŞ'tan otomat ihalesi...

Yazının Giriş Tarihi: 05.02.2019 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.02.2019 08:32

Geçen yıl gerçekleştirmiş olduğu ihalelerle kamuoyunun dikkatini çeken BURFAŞ kaynak oluşturmada tüm şartları zorluyor.
Bu bağlamda tabiri caiz ise taşı sıksa suyunu çıkaracak.
En son ihaleye çıkarılan ise BURFAŞ'a ait olan Fethiye Spor Kompleksi,BUSKİ Tenis Cafe, Kestel, Gürsu, Mudanya yüzme havuzları ve muhtelif yerlerde toplamda 14 adet yerde otomat kiraya verilecek.
Toplamda 14 adet otomatın kira bedeli aylık 3 bin 500 TL+KDV'den ihaleye çıkarılacak.
Geçici teminat 12 bin 600 TL bu arada ihaleyi kazanan yıllık kiranın yüzde 6'sını kesin teminat ayrıca 2 aylık kirayı da depozito yatırmak durumunda.
Bu arada otomatlarda su ve çayın fiyatı 1 TL'yi kahve ve sıcak çikolata gibi ürünlerdeki fiyatı da 3 TL'yi geçemeyecek.
Her türlü alkol satışı ve ikramı da yasak.
İhalenin tarihi meraklılar için 12 Şubat 2019 tarihinde saat 10.00'da gerçekleşecek.
Bu arada bugün BURFAŞ'ın gerçekleştireceği Balibey'de bir ihale gerçekleşecek el sanatları alanında kullanılacak dükkanın ihale bedeli 300 TL'den başlayacak.
Meraklılarına duyurmuş olalım.

DAĞDER ESKİ BAŞKANLARINDAN AYDIN'A DESTEK

Özellikle bundan birkaç sene önceye kadar siyasette etkisiz konumda olan dağ yöresi insanları yeni dönemde siyasette söz sahibi olmaya başladılar. Bugün üç farklı siyasi partiden TBMM'ye temsilci gönderen dağlılar yeni dönemde ne yapacaklar bekleyip göreceğiz.
Bugünden gördüğümüz ise Dağder önceki dönem başkanı ve Osmangazi Belediye başkan adayı Erkan Aydın'ın çalışmaları.
Aydın, hafta sonu "nerede kalmıştık"teması ile hemşehrilerinin yoğun olarak yaşadığı Kanalboyu'nda yapmış olduğu mitingle Osmangazi'den başkan olma isteğini bir kez daha ortaya koyarak yola çıktı.
Çıktığı yolda kendisine destek veren isimler arasında önceki dönem başkanlarından Yüksel Acar, Mustafa Karaman ve ÜNİDAĞ eski Başkanı Reşat Karış dikkatlerimizden kaçmadı...

YENİ SİNYALİZASYON 2020 YILINDA FAALİYETTE...

Bursa'da faaliyette bulunan hafif raylı sistemdeki en büyük sıkıntılardan biri sinyalizasyon ile ilgili. Malum geçen yıl içinde sinyalizasyon ile ilgili ihale gerçekleştirildi.
Şimdi gözler süreçte...
Konuyla ilgili olarak geçen hafta içinde Yerel Yönetimler programında konuk ettiğimiz Burulaş Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar gelişmeleri anlattı.
İhaleyi alan ekip çalışıyor. Malum metro her gün gece 01.00'e kadar çalışıyor dedi. Bir de 5.00'te deneme sürüşüne başlıyor. İhaleyi alan firma sadece sahada günde dört saat çalışıyor.
Bir yandan metronun aksamaması gerekiyor.
Bir yandan da çalışmaların sürmesi gerekiyor dedi.
Çapar'ın tahminine göre yeni sinyalizasyon 2020 yılında faaliyete geçmiş olacak. Sinyalizasyonun faaliyete geçmesiyle yolcu kapasitesi en az iki kat artacak.
Bu arada Bursa'nın değişik bölgelerinde ücretsiz veya çok düşük ücretli otopark sahası oluşturma adına gayretleri olan Çapar müjdeyi ekranlarımız aracılığıyla verdi.
Acemler civarında da park et devam et mantığına uygun bir park alanı oluşturulmak üzereymiş.
Biz de bu bilgiyi iletmiş olalım.

BURSALI TAŞ MEDRESELİ ÜLKÜCÜLER ANKARA'DA

Necati Çelik'in Bursa temsilcisi olduğu Taş Medreseli Ülkücüler hafta sonu önce Ülkü Ocakları Genel Başkanlık görevine atanan Sinan Ateş'i tebrik ettiler.
Ardından MHP Bursa milletvekilleri Mustafa Hidayet Vahapoğlu ile İsmet Büyükataman'ı ziyaret ettiler.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından da kabul edilen Taş Medreseli Ülkücüler Cumhur İttifakı için ellerinden geleni yapacakları sözünü verdiler.
Son olarak da hareketin kurucusu, doğal lideri merhum Alparslan Türkeş'in kabrini ziyaret eden ülkücüler fatiha okuduktan sonra Bursa'ya döndüler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.