Hava Durumu

Bursa kazandı...

Yazının Giriş Tarihi: 04.04.2018 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.04.2018 07:59

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın gerçekleşen komite (BTSO) seçimlerini ilk olarak kamuoyu anbean canlı yayın aracılığıyla hem AS TV'den hem de www.bursahakimiyet.com.tr'den öğrendi.
Bu bağlamda dün sabahın ilk saatlerinden akşam sonuçların açıklandığı ana kadar seçimin nabzını AS TV Haber Müdürü Erdal Çatalkaya, köşe yazarı arkadaşım Namık Göz ve muhabir, kameraman arkadaşlarım ve bendeniz teknik müdürümüz Ersin Yıldıran ile yerinde tuttuk.
Heyecan doruktaydı....
Komitelerde kıran kırana seçim vardı...
Birçok komitede birden fazla aday yarıştı
Ama öncesinde tekrar hatırlatma yapalım.
Komite sayısı 51'den 63'e çıktı.
Öte yandan meclis üyesi sayısı da 128'den 134'e çıkmıştı.

Kura sonucu belirledi

Seçimler sonucunda 63 komiteden 331 üye komiteleri seçilmiş oldu.
Bu arada "Kauçuk, Lastik, Plastik ve Kompozit Ürünler İmalatı ve Ticaretini" kapsayan BTSO 14. Komite'de 3 listenin yarıştığı seçimde, iki liste aynı oyu alarak seçimi önde bitirdi.
Kağan Yeşil'in "sarı" listesi ile İbrahim Gülmez'in "mavi" listesi 147 oy aldı. İlker Biliktü'nün "beyaz" listesi ise 133 oyda kaldı.
Kura sonucu Kağan Yeşil ve İbrahim Gülmez, 14. Komite üyeliğiyle BTSO Meclisi'ne girmeye hak kazandı. 14. Komite'nin kalan 3 üyesi de Gülmez'in listesindeki isimlerden oluştu.
Başkan adayı olarak İlhan Parseker, Mahmut İnan ve mevcut başkan İbrahim Burkay'ın adı geçiyordu.
İlhan Parseker'in şirketinin komite adayı olduğu 21. Komite'den seçimi kazanarak meclis üyesi olurken mevcut başkan İbrahim Burkay da 5.Komite'den seçimleri kazanarak yeniden meclis üyesi oldu.
Mahmut İnan ise komitesinden çıkamadı.
İlhan Parseker 3 komitede şirketleri adına oy kullanırken, İbrahim Burkay da yetkisi olduğu 6 şirket adına oyunu kullandı.

Rekor katılım

Öte yandan;
Seçimlere katılım açısından değerlendirdiğimizde ise oy kullanma hakkına sahip 21 bin 700 üyeden yaklaşık 11 bin 500'ü sandık başına gelerek oyunu kullandı.
Katılım açısından rekor denilebilecek rakam.
Sonuçları değerlendirmek için basının karşısına çıkan BTSO Başkanı İbrahim Burkay'ın açıklamalarında meclis üyelerinin yüzde 80'ini mavi listenin kazandığını ifade etti.
Öte yandan komite açısından değerlendirdiğimizde ise 63 komitenin 48'ini mavi liste kazanırken bazı komite seçimlerini bağımsız listeler, az sayıda da beyaz listenin kazandığını söyleyebiliriz.
Şimdi bundan sonrası seçilen meclis üyelerinin yeni meclis başkanını ve yönetim kurulunu belirleyeceği seçimler var.
O da 10 Nisan 2018 tarihinde odada gerçekleşecek...

Yönetim değişecek

Bu noktada zaferini ilan etmesinin ardından AS TV'de konuk ettiğimiz İbrahim Burkay'ın yeni döneme ilişkin görüşlerimizi sorduğumuzda ortaya çıkan birkaç sonuç var.
Onlardan bazıları:
Meclis üyelerindeki değişimin yönetime de yansıyacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Öte yandan yeni dönemin öne çıkan projeleri arasında KOBİ OSB, TEKNOSAB ve GÖKMEN projeleri olacak.
Bu arada yeni yönetimin en önemli şifrelerinden biri de İbrahim Burkay'ın meclisin tamamını kucaklayıcı çalışmalarına devam edeceğini vurgulamasaydı...
Sonuçta seçimlerin galibi kim derseniz bu seçimlerin galibi Bursa...
Ve Bursa kazandı...

Burkay'ın zaferinin sırrı...

Bir önceki seçimlere oranla baktığımızda Burkay'ın oy oranını artırdığını söylemek müneccimlik olmaz. Hatta bazı isimlere göre Burkay'ın karşısına başkanlık seçimlerinde aday bile çıkmayabilir.
Mevcut durumda çıkmaz ise sürpriz olmaz.
Ama bir önceki seçimle bu seçim arasında birkaç ayrıntıyı mukayese edelim.
Bir önceki seçimlerde İlhan Parseker'e yakın duran Fuat Alparslan, Mümin Akgün ve Gıyasettin Bingöl gibi isimler bu sefer İbrahim Burkay'ın mavi listesiyle beraber hareket ettiler.
Bu isimleri çoğaltmak mümkün.
Buradan çıkan sonuç şu ki; Burkay'ın yapmış olduğu icraatları rakipleri tarafından da beğenilmiş olunmalı ki; onu beğenen rakipleri Burkay'la beraber hareket etmiş.
Dünkü seçimlerin özeti Burkay'ın zaferinin ortaya çıkmasındaki en önemli neden bu olsa gerek...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.