Hava Durumu

Bursa Kent Konseyi Başkanı Orhan'a Ziya Selçuk'tan davet

Yazının Giriş Tarihi: 11.03.2020 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.03.2020 08:14

Bursa Kent Konseyi Başkanlığı görevine seçilen Şevket Orhan'ın seçildiği tarihten itibaren en çok önem verdiği konuların başında üstün zekalı öğrencilerin eğitim ve öğretimine yönelik çalışmalar oldu.
O üstün nitelikli öğrencilerin heba olmaması için, Orhan bu bağlamda yerel dinamikleri harekete geçirme adına çalmadık kapı bırakmadı.
Önce dünyadan örnekleri inceledi sonrasında Bursa Valisi Yakup Canbolat ile görüştü, ardından konuyu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a açtı.
Bu görüşmelerin bitiminden sonra BTSO Yönetimi ve üniversite yönetimleri ile de görüştü.

Ardından bir çalışma grubu kurdu.
Bu çalışma grubunda yapılan çalışmalar Ankara'nın dikkatini çekmiş olacak ki geçen hafta içinde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un danışmanlarından bir isim Ankara'dan gelerek Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan'la görüştü.
Görüşmenin ayrıntıları arasında yer alan bilgi illerde düzenlenecek "Milli Eğitim Şuralarının" kent konseyleri aracılığıyla düzenlenmesi fikri ve buna Bursa Kent Konseyi'nin öncülük etemesiydi.
Bu bağlamda Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan yarın Ankara'da Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile görüşecek.
Orhan, üstün zekalılar okulu ile ilgili hazırladığı raporu Bakan Selçuk'a verecek. Bursa Kent Konseyi olarak da eğitim alanında koyacağı katkıları Bakan Selçuk'a aktaracak.

BÜYÜKŞEHİR'DEN YKS DENEME SINAVI

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin eğitim ve öğretim alanında özellikle dar gelirli aileler için ciddi katkıları olduğunu biliyoruz. Öte yandan bu bağlamda engellilere yönelik ücretsiz EKPSS kursuna yoğun ilgi olduğunu Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde gözlemledik... Bu sene Büyükşehir Belediyesi "Hocalara Geldik" ana temasıyla üniversiteye hazırlanan geleceğin üniversite öğrencilerine yönelik bir çalışma yaptı. Bu çalışma kapsamında 20 Şubat tarihinde başvuruları alınmaya başlayan bugün sona erecek olan YKS deneme sınavı ile üniversite sınavına girmek isteyen gençler için de 14 Mart Cumartesi günü saat 10.15'de YKS deneme sınavı gerçekleştirilecek. Gençler müracaat etmediyseniz hâlâ bugün müracaat için şansınız var. Bizden hatırlatması... Şimdiden deneme sınavına girecek olan öğrencilere bol şanslar.

AK PARTİ MUDANYA'DA İKİNCİ LİSTE ÇIKAR MI?

Kongre sürecinde olan AK Parti'de ilçelerden kulis bilgileri kulağımıza gelmeye devam ediyor. Bu bağlamda AK Parti' Genel Merkezi'nin Bursa'da devam dediği ilçelerden biri de Mudanya idi. Mevcut ilçe başkanı İnci Söğütlü ile devam kararı alındı.
Bu karara rağmen kulağımıza gelen bilgilere göre daha önceki yönetimlerde görev yapan Erdal Kaya'nın başkanlığında başkan vekilliği de yapan Mustafa Özer Özçelik'in liste hazırlığı içerisinde olduğunu öğrendik.
Yakın çevresine aday olacağını söyleyen Özçelik bakalım gerçekten aday olacak mı?

Bekleyip, takip edelim...
Öte yandan yazı kongrelerden açılmış iken devam edelim. Orhaneli ve Büyükorhan'ın ilçe kongreleri 27 Mart 2020 tarihinde Harmancık ve Keles kongreleri ise 29 Mart 2020 tarihinde olması kesinleşti.

YEREL GÜNDEM 21 ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NDE DEĞİŞİM

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde zaman zaman rotasyonlar oluyor. O rotasyonlardan ikisi de cuma günü gerçekleşti.
Yerel Gündem 21 Şube Müdürü olarak görev yapan Mahmut Turunç bundan sonraki süreçte Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü olarak görev yapacak.
Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü olarak görev yapan İbrahim Kahraman da Yerel Gündem 21 Şube Müdürü olarak görevine atandı.
Her iki isim de pazartesi günü yeni görevlerine başladılar.
Bize de hayırlı olsun demek düşer.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.