Hava Durumu

Bursa milletvekillerinden belediye başkanı adayı gösterilecek isim var mı?

Yazının Giriş Tarihi: 29.11.2018 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.11.2018 08:23

Partilerin yerel seçim sürecindeki çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bu süreçte partileri en fazla zorlayan ise belediye başkan adaylarının kim olacağı...
Bu bağlamda bazı milletvekillerinin belediye başkanı adayı olduğunu görüyoruz.
Misal olarak geçmişte Melih Gökçek ile başlayan bu süreç yine Bursa özelinde Necati Özensoy'un milletvekili iken Osmangazi Belediye Başkanı adayı gösterildiğini de hatırlatalım.
Keza bu süreç devam ediyor.
Önceki gün adaylarını açıklamaya devam eden AK Parti'de Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı gösterildi.
Muhtemelen bu sürecin TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı gösterilmesi ile devam etmesi bekleniyor.
Öte yandan İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok da partisi tarafından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi başkanlığına aday gösterildi.
Bizim merak ettiğimiz ise Bursa milletvekillerinden partisi tarafından belediye başkanı adayı gösterilecek isim olup olmayacağı.
Bu bağlamda;
AK Parti ve MHP'den Bursa özelinde böyle bir ihtimal yok gibi gözüküyor.
Fakat CHP'den Erkan Aydın ve Orhan Sarıbal'ın aday gösterilme ihtimali oldukça yüksek gözüküyor.
Bakalım süreç nasıl sona erecek?
Takip etmeye devam...

HAKAN ÇAVUŞOĞLU TBMM BAŞKANI OLUR MU?

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ı aday göstereceği tahmin ediliyor.
Asıl merak edilen ise Yıldırım'ın boşalttığı koltuğa kimin oturacağı.
Kulislerde 31 Mart 2019 sonrası için birçok isim dolaşmaya başladı.
O isimlerden biri de Başbakan eski Yardımcısı TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu...
Bir önceki kabinede başarılı çalışmalarıyla göz dolduran Çavuşoğlu TBMM başkanı seçilirse en genç TBMM başkanlarından biri olarak siyasi tarihimize de geçmiş olacak.
Böyle bir olayın gerçekleşmesi durumunda Çavuşoğlu bu görevin üstesinden rahatlıkla gelecektir.
Biz şimdiden bir kulis bilgisini paylaştık.
Süreci hep beraber takip edeceğiz...

AK PARTİ'DE İLLER ARASI SİYASETTE GEÇİŞ YAPAN İSİMLER...

Aday açıklamalarına devam eden AK Parti'de dikkat çeken hususlardan biri de aday gösterilen bazı isimlerin birden fazla ilçe ve daha sonra farklı illerde aday gösterilmesi.
Misal olara Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı 1992 yılında Samandıra'da belediye başkanı seçilen Mehmet Sekmen ardından 1994-1999 yıllarından Kartal Belediye Başkanlığı görevinde bulunuyor.
İstanbul'da iki dönem milletvekilliği yapan Sekmen ardından Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi ve tekrar aday gösterildi.
Bir başka isim Nihat Zeybekci .
Denizli'de 2004-2011 tarihleri arasında belediye başkanı olarak görev yapan Zeybekci, ardından milletvekili seçildi, bakanlık yaptı.
Yeni dönemde Zeybekci İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı...
Yine bir başka aday gösterilen isim Mahmut Sami Şahin. Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği ve AK Parti Büyükşehir Meclis Grup Başkan Vekilliği görevlerini yürütmekte Şahin yeni dönemde Karaman'dan belediye başkan adayı...
Bunlar benim aklıma ilk gelen isimler...
Görünen o ki AK Parti'de her an her yerden aday gösterilmek mümkün...
Bunun kriteri de başarı...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.