Hava Durumu

Bursa milletvekillerinin mektubu diğer vekillere de örnek olmalı...

Yazının Giriş Tarihi: 26.10.2019 09:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.10.2019 09:25

Özellikle Türkiye'nin son bir ayını değerlendirdiğimizde önce Barış Pınarı Harekatı'na başlangıç, ardından ABD ile görüşmeler sonrasında ise terör örgütünün güvenli bölge sınırına çıkması sonrasında ise Rusya ile gerçekleşen 7 saatlik görüşmeler sonrası terör örgütüne güvenli bölgenin sınırlarının dışına çıkması için verilen süre...

Hepsini yorumladığımızda baş döndürücü trafik diyebiliriz. Öte yandan özet olarak da hem masada, hem sahada kazandık ifadesi de en uygun cümle olur.
Ama bir de arada yaşananlar var.

İşte o arada yaşanan süreçte bazı ülkelerin yapmış olduğu sosyal medyada algı çalışması, Türkiye'yi haksız duruma düşürmek istemeleri.
Sanki Türkiye'nin insan hakları ihlali yaptığı gibi ifadeler.

Özellikle AB'nin Macaristan hariç iki yüzlü politikaları, keza Arap ülkelerinin de benzer tutumlarını da üst üste koyarsak oldukça zor bir süreçti.
Dik duruşun ardından Türkiye'nin haklılığı bir kez daha ortaya çıktı.

İşte bu noktada AK Parti Bursa milletvekilleri önemli bir misyon üstlendiğini AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç'la yapmış olduğumuz televizyon programının ardından öğrendik.
O misyonu üstlenen Bursa milletvekilleri; Türkiye Kuzey Makedonya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ahmet Kılıç yine Türkiye Kosova Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkan Zafer Işık, Türkiye Bosna Hersek Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Refik Özen ve Türkiye Sirbistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Mustafa Esgin bir araya gelerek başkanı oldukları dostluk grubunun meclislerine Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı ve gerçekleri anlatan İngilizce mektup yazmışlar.

Bu mektupta süreci tüm gerçekliğiyle anlatmışlar. O mektupta 40 bin insanımızın bölücü örgüt tarafından şehit edildiği Suriye'de yaşanan olaylardan dolayı 3 milyon 600 bin Suriyeli'nin Türkiye'ye göç ettiği ve yaşanılan süreci anlatmışlar.

O mektuptan sonra olumlu geriye dönüş almışlar.
Bu ve benzeri mektubu tüm dostluk grubu başkanları başkanı olduğu dostluk grubunun milletvekillerine gönderirse bu başarı perçinleşmiş olur.
Biz de Bursa milletve-killerinin bu diplomatik başarısını tebrik ediyoruz.

KUZEY MAKEDONYA'DA MAAŞLARIN %60'I HALKBANK TARAFINDAN ÖDENİYOR

Önceki gün AS TV'de Politik Bakış programında konuk ettiğimiz AK Parti Bursa Milletvekili aynı zamanda Türkiye Kuzey Makedonya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ahmet Kılıç'tan program esnasında ilginç bir bilgi öğrendik. O da Kuzey Makedonya'da bankacılık işlemleriyle ilgili.

Bu ülkede devlet memuru ve emeklilerinin maaşı bir Türk bankası tarafından ödeniyormuş. Resmi rakamlara göre çalışan ve emekli kesimin yüzde 60'lık kısmının maaşı Halkbak tarafından ödendiğini Kılıç'ın ağzından öğrendik.
Bu ifadeden de anlaşılacağı üzere son zamanlarda Halkbank üzerine oyunlar Halkbank'ın küresel sermayenin önemli aktörlerinden biri olmasından mı kaynaklanıyor diye düşünmeden edemedik.

CÖMEZ'İN İLETİŞİM BAŞARISI

Dün AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez ile ayaküstü sohbet ettik. Cömez'e yaş günü münasebetiyle kaç kişiye telefonla ulaştınız sorusuna yönetim olarak tüm üyelerimize ulaştık. Ben de şu ana kadar 65 bin üyemizi bire bir arayarak yaş günlerini tebrik ettim dedi.

Siyasette canlı olarak yapılan 65 bin görüşme Bursa özelinde bir rekordur.Bu da Cömez'in halkla diyaloğu, partililerine duyduğu sevgi ve saygının ifadesi olarak yorumladık.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.