Hava Durumu

Bursa Şehir Hastanesi 1 Temmuz'da hastalarını kabul etmeye hazırlanıyor...

Yazının Giriş Tarihi: 27.06.2019 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.06.2019 08:02

AK Parti hükümetinde sağlık yatırımlarının ciddi oranda arttığını ifade edebiliriz. Bu bağlamda iktidarın hizmetlerinde en fazla memnuniyet oranı sağlık hizmetlerinde.
Öte yandan yine;
Bursa'da son yılların gerçekleşen en büyük kamu yatırımlarından biri de Bursa Şehir Hastanesi.
Toplam bin 355 yatak kapasiteli olan hastane; genel, kadın doğum çocuk, kalp damar, onkoloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon (FTR), yüksek güvenlikli adli psikiyatri (YGAP) olmak üzere 6 farklı hastaneden oluşuyor.
Hastane bitmek üzere...
Sağlık Bakanlığı kabulleri yapıyor.


Konuyla ilgili olarak dün Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir ile görüştüm.
Hastane ne zaman hasta kabul edecek sorusuna Eldemir şu şekilde yanıt verdi: Biz hazırlıklarımızı yapıyoruz kabuller devam ediyor. Hedefimiz 1 Temmuz 2019 Pazartesi günü hasta kabul etmek için çalışıyoruz dedi.
Bakan Yardımcısı Eldemir'in de ifade ettiği gibi açılış temmuz ayının ilk haftasında. Kurdele töreni ise muhtemelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa'ya geleceği bir tarihte gerçekleşecek.
Hastane faaliyete geçtiği anda. 403 poliklinikte hastalarını kabul edecek. Bunun yanı ısıra 49 ameliyathanesi ile bölgenin cerrahi merkez üssü olmaya aday.
Yine,23'ü yenidoğan, 194'ü çocuk ve yetişkin olmak üzere 217 yatak kapasitesine sahip yoğun bakım servisi olacak.
Hastanede 454 adet tek kişilik, 192 adet çift kişilik, FTR'de 72 adet tek kişilik, 64 adet çift kişilik, YGAP'ta 100 adet tek kişilik odalarda sağlık hizmeti sunulacak.

YEREL YÖNETİMLER'İN KONUĞU ESGİN

AS TV'de perşembe akşamlarının klasiği olan Yerel Yönetimler programı kent ve ülke gündemine ilişkin konulara ışık tutmaya devam ediyor.
Yerel Yönetimler programının bu akşamki konuğu AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin.


Bu akşam Esgin'le vekil-likteki ilk yılını, yerele ve genele ilişkin birçok konuyu konuşacağız.
Yerel Yönetimler programı bu akşam 20.30'da AS TV'de...
Vakti olanlar kaçırmasın.
İyi seyirler...

CÖMEZ'DEN TOPLANTILARDA YENİLİK

İstanbul seçimlerinin ardından siyaset rutine dönmek üzere. Bu bağlamda yereldeki siyasetçiler de başta kendi seçim bölgelerindeki çalışmalara ağırlık vermiş durumdalar. AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez de bu süreci daha çok düğün dernek cenaze ve üye ziyaretleriyle geçiriyor. Ziyaretteyken sorun da dinleyen Cömez sorunlara çözüm bulabilme adına haftalık olağan yönetim kurulu toplantılarında değişiklik yapmış durumda.


Kendisi gibi ilçe yönetim kurulu üyelerine ulaştırılan sorunlara çözüm üretme adına yönetim kurulu toplantılara her hafta bir siyasi ilçe belediye başkanı yardımcısını da davet ediyorlar. Bu sorunları onlara iletiyorlar.
Öte yandan yönetim kurulu toplantılarına ayda bir kez de İlçe Belediye Başkanı Mustafa Dündar da katılacakmış. Dündar ile de benzeri istişareler yapılacakmış. Sorunların çözümü ve takibi noktasında doğru bir yöntem.
Biz de tebrik ediyoruz.

İYİ PARTİ'YE BÜROKRASİDEN TRANSFER...

Uzun yıllar Bursa Valiliği'ne bağlı olarak kadının statüsü il başkanı olarak görev yapan Emine Yıldız emekli olduktan sonra İYİ Parti'den siyasete giriş yaptı.
Ya da diğer bir deyişle bürokrasiden siyasete transfer oldu diyebiliriz.


Yıldız, İYİ Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı olarak Kadın ve Sosyal Politikalar'dan sorumlu. Yıldız hafta başında partisinin 17 ilçesinde Kadın ve Sosyal Politikalar'dan sorumlu başkan yardımcıları ile bir toplantı gerçekleştirdi.
Toplantıda dikkat çeken ayrıntı kadınlara sağlanan imkanlardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.