Hava Durumu

Bursa Şehir Hastanesi'ne vatandaş alıştı...

Yazının Giriş Tarihi: 29.10.2019 09:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.10.2019 09:19

AK Parti iktidarının Bursa'daki en büyük yatırımlarından biri de Bursa Şehir Hastanesi...İlk açıldığında burası uzak buraya hasta mı gider diyen birçok yakınmalar duyduk.
Ama gelinen noktaya bakıldığında günlük beş bin poli-kilinik sayısı muhtemelen bu kışın daha da artacaktır, öte yandan yine hastanede ortalama ayda 2 bin ameliyatın yapıldığını öğrendik.
İlerleyen süreçte bu ameliyat sayısının da artacağını düşünenlerdenim.
Bu rakamlar hastaneye Bursalıların ilgi gösterdiğinin ifadesidir.
Otelcilik hizmetleri açısından değerlendirdiğimizde ise en iyi özel hastaneden daha ileride bu hizmetler burada veriliyor.
Üstüne üstelik ücretsiz...
Zaman zaman aksamalar olsa da bunları da yeni açılan hastanede normal karşılamak gerekiyor.
Öte yandan çalışanlar açısından yeni hastane olmasına rağmen üçüncü aydan itibaren çalışanlarına döner sermayeden pay verilmesi de hastanenin başarılı şekilde yönetildiğinin göstergesi.

***
Şimdi sıra birkaç önemli eksiğin giderilmesine geldi.
Onlardan biri şehrin merkezinden hastaneye ulaşımın sağlanması. Konuyla ilgili olarak meslektaşımız Namık Göz programında BURULAŞ Genel Müdürü M.Kürşat Çapar'ın ağzından yakın bir tarihte Bursa Şehir Hastanesi'ne Heykel'den otobüslerle ulaşımın sağlanacağını duyurdu.
Bu da sağlandı mı önemli eleştirilerden birine de çözüm bulunmuş olacak.
Bizim gördüğümüz diğer bir eksik ise toplamda dörtyüzün üzerinde polikilinik yapma olanağının bulunmasına rağmen bu sayının 100'lü rakamları geçememesi büyük eksiklik.
Bu eksikliğin sebebini net olarak ifade etmek gerekiyor. Bu eksiklik hastane yöneti-minden kaynaklanmıyor. Henüz hastaneye yeni doktorların atanmamasın-dan... Umarız bu eksiklik de Sağlık Bakanlığı'nın atamalarıyla giderilir.
Bana göre hastanede en kısa zamanda girişimsel radyoloji bölümünün açılması gerekir.
Özellikle başta onkoloji olmak üzere birçok hastalıkta girişimsel radyoloji son yıllarda kullanılan tedavi seçeneklerinden biri.

***
Her şeye rağmen bu kadar kısa bir sürede hastaneyi çalışır hale getirdiği hasta memnuniyetini önemli bir orana çıkardığı için Bursa Şehir Hastanesi Hastane Yöneticisi Doçent Dr. Dursun Topal ve yönetimini tebrik etmek gerekiyor.
Temennimiz aksayan yönlerinde bir an önce aksaklıkların giderilip hastanenin daha da iyi düzeye gelmesi.

DAĞ-DER EFELERLE İLGİLİ ÇALIŞTAY YAPMALI...

Bugün Cumhuriyet Bayramı...
Bayramımız kutlu olsun.
Bugünü bu kadar kısa cümlelerle geçiştirmemek gerekli.
Anlamını iyi bilmeli ve yaşamalı.
Hiçbir şey yapamazsanız evinizi bayraklarla donatın.
Öte yandan;
Özellikle şunu net ifade etmek gerekli.
11 Eylül 1922 Bursa'nın kurtuluşu. Geçmişte Kurtuluş Savaşı'ndan yaşadığımız bu topraklarda son düşmanı kovalayana kadar ecdadımızın yapmış olduğu savunma dillere destan.
Bu arada özellikle dağ yöresinde de bireysel anlamda düşman askerine karşı koyan dağ yöresinin efeleri varki bunları her biri tek başına ya da bir avuç köylüsüyle destan yazmışlar. Düşmanı püskürtmüşler.
Tabiri caiz ise dağı onlara dar etmişler.
Onlardan biri de Harmancık Akalanlı Canip Efe...
Geçen hafta içinde köyünde mezarı onarıldı anıtmezar haline getirildi.
Belki yöremizde adı unutulmuş toprağın altında yüzlerce Canip Efe var. İşte bu noktada yörenin en büyük sivil toplum kuruluşu Dağ-Der'e büyük görev düşüyor. Bu efeleri ortaya çıkarmak mezarlarını anıt mezar haline getirmek bir de gelecek nesillere taşıma adına sempozyum yapmak.
Biz önerimizi yapalım...
Takdir onların.
Bu vesile ile tekrar Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.