Hava Durumu

Bursa Ülkü Ocakları'ndan bilgi yarışması...

Yazının Giriş Tarihi: 16.12.2020 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.12.2020 08:00

Özellikle "Ülkücü Gençliğin" yetişmesinde Ülkü Ocakları'nın önemli bir misyonu vardır. Bu bağlamda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de gençlere her fırsatta okuyun ve araştırın tavsiyelerine şahidiz.

Bu doğrultu da Bursa Ülkü Ocakları da zaman zaman farklı yaş ve cinsiyet gruplarında faaliyetlerde bulunuyor.

O faaliyetlerden bir kaçı özellikle dikkatimizi çekti.

Sırasıyla o iki faaliyetten bahsedelim:

Özellikle Bursa Ülkü Ocakları'nın hanımların oluşturduğu "Asena" birimi her hafta belirli günlerde pandemide online toplanarak belirli konularda toplanıyorlar.

Her hafta toplanan Asena birimi en az bir konuyu işliyor ve sohbet ediyorlar..

Bu bağlamda geçen hafta kendi aralarında buluşup Kuran-ı Kerim okuyarak ardından farklı konularda sohbet ettiler.

Yine Bursa Ülkü Ocakları özellikle salgından dolayı okula gidemeyen öğrenciler başta olmak üzere her yaş öğrenci gruplarının faydalanacağı bir internet sitesini de faaliyete soktular.

Sitenin adı "www.bilgiocakta.com" kurulan siteyle gençliğin milli ve manevi çizgide kişisel ve akademik gelişimine katkıda bulunulması hedefleniyor.
Sitede, okul çağındaki gençlerin derslerine yardımcı, her yaştan bireylerin aradığını bulabileceği her türlü ders konuları bulunuyor.

Zaman zaman da ödüllü bilgi yarışmaları düzenleniyor. Yine internet sitesinin çevrim içi eğitim modülündeyse, liseye ve üniversiteye hazırlık, KPSS ve ALES testleri ile genel kültür, tarih, coğrafya, matematik, kültür sanat, müzik, spor, edebiyat ve sinema kategorilerinin bulunduğunu da bu köşeden yazmış olalım.

Bu arada Bursa Ülkü Ocakları'nın Belge Mod Mesleki Yeterlilik Belgelendirme ve Sınav Hizmetleri" ile 5 sektörde 34 meslek dalında "Mesleki Yeterlilik Belgeseli " almak isteyen gönüldaşları için protokol yaptığını bu belgeleri ücretsiz alabileceklerini, sosyal medya sayfalarından duyurmuş.

Bizler de gençlerin şuurlu vatan, bayrak ve dinimiz sevgisiyle yetişmesinde emeği geçen tüm herkesi tebrik ediyoruz.

PES DEDİRTEN HIRSIZLIK!

Bu köşeden hırsızlıkla ilgili bir yazı ilk defa yazıyorum. Yazarken de pes diyorum!

Dün sosyal medyada gezinirken Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın sosyal medya hesabından paylaştığı ayrıntı oldukça dikkatimi çekti. O ayrıntıya göre hırsızlar terminalin karşısında bulunan alt geçidin kablo ve panoların çalındığını Aydın paylaşmış.

Çalınan panoları ve kabloların yerine Orhangazi Belediyesi teknik ekibi hemen işe koyulmuş.

Vallahi bu durumda pes diyoruz.

Umarız Başkan Aydın'ın da ifade ettiği gibi umuyoruz ki bir daha bu ve benzeri olaylar ile karşılaşılmaz.

AK PARTİ OSMANGAZİ'YE KAFADAR BAŞKAN

Daha önce bu köşeden AK Parti'de önce atama sonra pandemi bitince seçim olacak diye yazmıştık. Bu minvalde Osmangazi İlçe Kadın Kolları için başkan arayışı olduğunu yazmıştık.

Pazartesi günü AK Parti Kadın Kolları Genel Merkez yöneticileri müstakbel başkan adayını belirlemek üzere video konferans yöntemi ile mülakat gerçekleştirdiler.

Gerçekleşen mülakat sonra Osmangazi Kadın Kolları için İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Dilşad Kafadar'da karar kılındığını bu köşeden yazalım.

Bizler de hayırlı olsun dileklerini iletiyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.