Hava Durumu

Bursalı akademisyen Elmas'a Azerbaycan'da önemli görev...

Yazının Giriş Tarihi: 12.05.2021 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.05.2021 08:02

Bursa kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerden biri Prof Dr. Çetin Elmas uzun yıllardır akademik kariyerine Ankara'da Gazi Üniversitesi'nde devam ediyordu. Bunun yanı sıra önceki yıllarda MHP'de genel başkan danışmanlığının yanı sıra Bursa Milletvekili adayı gösterildiğini biliyoruz.
Elmas, geçen hafta içinde görevlendirme ile 1950 yılında kurulan Azerbaycan Teknik Üniversitesi'ne Prorektör (icracı rektör) olarak atandı.
Dün telefonla kendisine ulaştığımız Elmas, geçen hafta görevine başladığını bizlerle paylaştı. Toplam 26 fakültenin bulunduğu Azerbaycan'ın köklü üniversitelerinden biri olan Azerbaycan Teknik Üniversitesi'ni daha iyi yerlere getirmek için çalışacağını paylaştı. Bu bağlamda Azerbaycan'da prorektör anlamında üst göreve atanan ilk Türk akademisyen olduğuna dikkat çekti.
Hedeflerinin Türkiye ve Azerbaycan arasındaki üniversiteler arasında protokollerle kardeşliği pekiştirmek olduğunu ifade etti.
Bu bağlamda Gazi Üniversitesi ile protokol gerçekleştirdiklerini üç branşta işbirliğine gideceklerini bizlerle paylaştı.
Gerçekleşen protokolle öğrenciler bir yıl Azerbaycan, bir yıl Gazi Üniversitesi'nde eğitim görerek iki üniversitenin diplomasını almaya hak kazanacaklar.


Elmas, yeni görevi ile ilgili olarak sosyal medyasında şu açıklamayı yapmış:
Değerli Dostlarım,
Çok köklü bir üniversite olan Azerbaycan Teknik Üniversitesine Prorektör olarak atanmış bulunmaktayım.
Türkiye'yi çağlar üzerinden sıçratarak ileri devletlerin seviyesine çıkaracak, hatta onların da ilerisine taşıyacak kadrolar yetiştirmek için 30 yılı aşkın bir süre canla başla çalıştım.
Bir millet iki devlet anlayışıyla, bundan sonra diğer devletimiz Can Azerbaycan için dur durak bilmeden çalışmaya, üretmeye ve kadrolar yetiştirmeye devam edeceğim.
Karabağ'ın Ermenistan işgalinden kurtuluşundan sonra Azerbaycan'ın her köşesinde başlatılan imar ve kalkınma hamlesine katkı sağlayacağım için çok mutlu ve gururluyum.
Şahsıma gösterilen teveccüh ve güven için başta Azerbaycan Devlet Başkanı Sayın İlham Aliyev olmak üzere, Eğitim Bakanı Sayın Emin Amrullayev'e ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım.
Bizler de kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz.

BAŞKAN AYDIN "ALPARSLAN TÜRKEŞ" İSMİNİ YENİŞEHİR'DE YAŞATIYOR...

Cumhur İttifakı partilerinden MHP'nin Bursa'da elinde bulunan Yenişehir'de Başkan Davut Aydın'ın çalışmaları hem halk tarafından, hem de partisi tarafından takdir ediliyor.


Bu bağlamda Başkan Aydın MHP'nin efsane lideri Alparslan Türkeş'in ismini ilçesinde açılan yeni bir caddede yaşatıyor. Başkan Aydın yeni açılan ve açılışı yapılan caddeyi sosyal medyasından şu sözlerle duyurdu:
Yolun Yolumuz Başbuğum...
Türk Dünyasının Bilge Lideri Milliyetçi Hareket Partimizin Kurucusu Başbuğ Alparslan Türkeş'in adını yeni açılan caddemize vererek Alparslan Türkeş Bulvarı totemini astık. Burası sadece Yenişehir'in trafiğine nefes aldıracak bir yer olmayacak. Yenişehir'den Türk Birliğine açılan yol, milli birliğimizin ve beraberliğimizin sembolü olacak.

BUGÜN ARİFE YARIN BAYRAM...

Allah nasip ederse bugün ramazan ayını uğurluyoruz, yarın Ramazan Bayramı. Bayram süresince gazetemiz çıkmayacak. Yerele ve genele ilişkin haberleri gazetemizin www.bursahakimiyet.com.tr web sitesinden takip ederiz. Gönlümüzden geçen bu bayramı geçmişteki bayramlar gibi kutlamayı çok isterdik. Ama yaşanılan pandemi süreci buna izin vermiyor.
Üstüne üstelik Kudüs Mescidi Aksa'da ve Doğu Türkistan'da yaşananlar üzüntümüzü katlıyor.
Biz de bu vesile ile pandemi gölgesinde yaşadığımız bu bayramın son olmasını önümüzdeki bayramdan itibaren aynen geçmişte olduğu gibi bayram sevincini yaşamak duamız olsun.
Bu vesile ile başta okuyucularımız olmak üzere Türk-İslam dünyasının mübarek Ramazan Bayramını tebrik eder, hayırlar vesile getirmesini temenni ederim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.