Hava Durumu

BURULAŞ ile İl Milli Eğitim'den ortak çalışma bugün başlıyor...

Yazının Giriş Tarihi: 22.11.2021 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.11.2021 08:04

Perşembe akşamı AS TV ekranlarında konuğumuz olan BURULAŞ Genel Müdürü programda yapmış olduğu açıklamaların bir kısmını cumartesi günkü köşemizde kaleme aldık.

O gün programda söylediği birkaç konu var ki bugün eğitim ve öğretim hayatına başlayan tüm öğrencileri ilgilendiriyor. Malum Bursa'nın en önemli sorunlarından biri kent içi trafiğin yoğun olması. Bu noktada alınan önlemlerin yetersiz kaldığı dahi gerçek.

Özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerin başında mesai saatlerinin başlangıç ve bitiş saatleri bir de okula giriş ve çıkış saatleri geliyor.

Genel Müdür Çapar bu konuda işverenlere "yoğunluğun azaltılması konusunda mesai saatlerinin biraz esnetilmesi uyarısında bulundu. Misal 08.00-16.00 ve ya benzeri saatlerde başlayan mesailerin koordineli şekilde bu saatlerden biraz önce ve biraz sonraya işletmeler tarafından değiştirilirse bu yoğunluğun azalacağını düşünüyorum" dedi. Bence makul ve uygulanabilir önerilerden biri.

*****

Diğer çalıştıkları konu da öğrencilerle ilgili. Malum kent içinde trafiği arttıran diğer bir unsur okul servisleri. Özellikle birbirine yakın mahallelerde trafiğe çıkan servisler bir anda trafiği kilitleyebiliyor. Çapar, bu konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür ile ortak bir proje geliştirmişler.

O projede birbirine yakın okullar aynı anda olan giriş ve çıkış saatlerini 15'er dakika farklı olmak şeklinde bugünden itibaren düzenlemeye gitmişler. Bu da bazı bölgelerde bu uygulamaya başlayacak.

Bu uygulama ile de sıkışan trafiğe kısmen çözüm sağlanmış olacak.

Genel Müdür Çapar'a sorduğumuz diğer bir konu ise T2 Hattı ile ilgili idi. "T2 hattında şu an mutfak çalışmalarının trafo çalışmalarının devam ettiğinin muhtemelen 2022 yılının Haziran ayında faaliyete geçmesini beklediklerini ifade etti." Bunu yanı sıra hattın faaliyete geçmesiyle personel ihtiyacının gündeme geleceğini konu ile ilgili olarak kurum içinden rotasyonlarla bunun çözüleceğini bizlerle paylaşan Çapar "personelimizin eğitimine şimdiden başladık" dedi.

*****

Yine ilçelerle entegrasyonun tamamlandığına dikkat çeken Çapar, BUKART'la "Bursa'nın ilçeleri ile Bursa arasından seyahat mümkün" dedi.

BUKART'ın geçmediği yerler arasında köyler ile ilçeler arasındaki ulaşımmış.

BURULAŞ olarak mesleki yeterlilik eğitim belgesi vermeye devam ettiklerini programımızda paylaşan Çapar, "şu an başka illerdeki firmalara da eğitim ve belge vermeye devam ediyoruz" dedi. Bu belgelerin maliyetleri proje kapsamında AB tarafından karşılanıyor. Şartı sınavda başarılı olmak.

Yine çalışanları yolcularla tartışılmaması konusunda uyardıklarını ifade eden araçlarda bulunan kameralarla anında takip ve müdahale edildiğini de Çapar'dan öğrendik.

Kısaca Çapari ulaşımı yönetme ve problemleri çözme adına önemli mesafeler katetmiş. Bu anlamda kafa yormaya ve çalışmaya devam ediyor bizler de kendisini tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz.

TANIR: KAÇAK YAPI İLE MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK...

Cuma günü medyada misafirimiz olan isimlerden biri de Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır idi. Tanır'la sohbetimiz kaçak yapılaşma ile mücadele noktasına geldi. Tanır, bu konuda özellikle net konuştu." Kaçak yapı ile mücadelemiz tavizsiz devam edecek." Tespit ettiğimiz kaçak yapıların yıkımına devam ediyoruz." Bu konuda hemşehrilerimizi uyarıyoruz lütfen kaçak yapı yapmasınlar. Bunlar milli servetimiz" dedi.

Gerçekten de öyle değil mi?

Siz bile bile sokağa para atar mısınız?

Kaçak yapı yapmak da bile bile sokağa para atmakla eşdeğer...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.