Hava Durumu

BURULAŞ karadan, havadan raydan ulaştırmaya devam ediyor

Yazının Giriş Tarihi: 20.11.2021 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.11.2021 08:21

Perşembe akşamı AS TV ekranlarında yayınlanan Politik Bakış programında konuğumuz olan isim Bursa'nın ulaşım ağının başındaki isim olan BURULAŞ Genel Müdürü M.Kürşat Çapar oldu.

Kendisi ile Bursa'da yapılan son çalışmaları konuştuk.

Özellikle bu noktada kamuoyunun merak ettiklerini sorduk o da tüm samimiyeti ile yanıtladı. Özellikle bu noktada yakın tarihte yapımı tamamlanan sinyalizasyon çalışmaları ile başladık.

17 YENİ VAGON ALINACAK

Yapımı tamamlanan sinyalizasyon çalışmaları trafo, makas ve bakım hizmetleri dâhil olmak üzere yaklaşık 150 milyon TL'ye mal olmuş.
Yine bu noktada raylı sistemi ilgilendiren bir başka soru ise yapılması planlanan bitmesi durumunda bir tarafta Görükle'ye diğer tarafta ise Şehir Hastanesi'ne kadar uzayacak hatlarla sorduğum soruya Genel Müdür Çapar "Görükle'ye kadar gidecek hattımızın başlangıç noktası Kestel, Şehir Hastanesine gidecek hattımızın başlangıç noktası ise Arabayatağı istasyonu olacak" dedi.
Öte yandan bu hatların faaliyete geçmesi ile beraber artacak yolcu kapasitesi ile ilgili çalışmalar yaptıklarını açıklayan Çapar" hatların açılması ile ilgili vagon ihtiyacımız olacak bize 17 yeni vagon lazım olacak, bu konu ile ilgili çalışmalara başladık" dedi.

GÜNLÜK TAŞINAN YOLCU 750 BİN

Çapar'a sorduğum diğer bir soru pandemi döneminde yolcu kapasiteleri ve COVİD19 ile nasıl mücadele ettiklerini sordum. O da "Pandemi çıkmadan önce hemşehrilerimiz özellikle besleme hatları kullanarak hafif raylı sistemi kullanarak işlerine gidiyordu. Bu sayede hem toplu ulaşıma ilgi fazla oluyor, hem de yerel de trafik sıkışıklığını azaltıyorduk. Fakat pandemi ile beraber bu azaldı hemşehrilerimiz kendi araçlarını kullanmaya başladı. Bu da yolcu kapasitemizin oldukça düşmesine neden oldu. Şimdilerde normalde 900 bin olması gereken yolcu taşımamız 750 bin civarında" dedi.

TOPLU ULAŞIMDA COVİD19'UN BULAŞMA ORANI YÜZDE 1,4

Öte yanda Çapar, programımızda ilginç bir bilgi verdi. COVİD19 toplu taşıma araçlarında bulaşma oranı yüzde 1,4'müş. Bu sonuç araştırmalardan çıkan sonuç. Diğer bir ayrıntı ise araçların dezenfektesinin düzenli olarak yapıldığı ile ilgili.

Bu noktada dezenfekte gün içinde tabiri caizi ise hareket halinde bile yapılıyormuş.

Vatandaşlarımız maskelerini ağzını ve burnunu kapatacak şekilde gönül rahatlığıyla binebilir.

BURSA'DAN HAVALİMANLARINA KARŞILIKLI TAŞINAN YOLCU SAYISI 1 MİLYON

Merak ettiğimiz konularda biri de İstanbul'daki havalimanlarına Bursa'dan kaç kişinin taşındığına yönelikti. Ulaşımları sağlayan BURULAŞ otobüsleri ile 1 milyon insanımız karşılıklı olarak taşınmış.

Bu da oldukça ciddi bir rakam. Bu verilerin baz alındığını düşünürsek ayrıntılı olarak incelenip Yenişehir Havalimanı'ndan yeni destinasyonlar için güzel bir başlangıç olabilir. Özellikle insanlarımız hangi ayda Bursa'dan nereye uçuyor, ya da nereden Bursa'ya geliyor.

Böyle bir çalışma Bursa'nın hayrına olur diye düşünüyorum

BUDO'YA ZAM YOK...

Bursa'nın İstanbul ile Mudanya üzerinden deniz ulaşımını sağlayan BUDO ile ilgili sorduğumuz soruya Çapar " Özellikle kış mevsiminde zaman zaman bazı seferlerimizde iptaller yaşansa da BUDO'ya ilgi oldukça fazla. İmkânlarımız elverdiğince zam yapmamak için gayret gösteriyoruz" dedi. AS TV'de yayınlanan Politik Bakış programında M.Kürşat Çapar ile BURULAŞ'ın çalışmaları ile ilgili konuştuğumuz birkaç konu daha var. Onları da ilerleyen günlerde kaleme alacağız.

Ama Çapar, mesaisini Bursalıların rahat ulaşımı için harcıyor. Herkes bundan emin olabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.