Hava Durumu

Büyükşehir'de değişimler başladı

Yazının Giriş Tarihi: 17.05.2019 08:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.05.2019 08:24

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde seçim sonrası bazı başkanlıklarda değişim olacağının ipuçlarını Başkan Aktaş önceki haftalarda vermişti.
O değişimler yavaş yavaş başladı. sendikacılıktan belediyeciliğe geçerek Sosyal Hizmetler Daire Başkanı olan Numan Şeker'in yeni görevi İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı oldu. Burada daha önce Muammer Karaduman görev yapıyordu.

Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı'na Nalan Fidan'ın yerine Ahmet Aka getirildi. Aka daha önce Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapıyordu.
Kültür ve Sanat Daire Başkanı Aziz Elbaş'ın yerine Protokol Şube Müdürü Hüseyin Buran atandı. Ulaşım Dairesi Başkanı Hakan Bebek'in yerine Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapan Gazali Şen atandı. Hakan Bebek ise Park Bahçeler Sahil Hizmetleri Daire Başkanı oldu. Kaldırılan Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapan Murat Uşun'un yeni görevi Yerel Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı oldu.
Ar-Ge Şube Müdürü olarak görev yapan Muhammet Kürşat Gürsoy'un yeni görevi Akıllı Şehircilik ve İnavosyon Daire Başkanlığı oldu.
İstimlak Daire Başkanlığı görevine Habib Aslan'ın yerine Cengiz Akyol getirilirken, Zabıta Daire Başkanlığı'na ise Enver Karakoç'un yerine Esat Yalman atandı.
Muammer Karaduman, Nalan Fidan, Habib Aslan ve Aziz Elbaş herhangi bir yere atanmadı. Enver Karakoç ise raporlu.

ÜÇ VEKİLDEN SORUNLARA SIKI TAKİP...

AK Parti Bursa milletvekilleri Mustafa Esgin, Refik Özen ve Zafer Işık'ın Bursa adına birçok yere beraber gittiklerini gözlemleyenlerdeniz.
Özellikle seçildikten sonra bu konuda bir çok ortak çalışma gerçekleştirdiler. O beraber ziyaretlerinden birini de önceki gün yeni göreve başlayan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin'e yaptılar.
Ziyaret esnasında bazı sorunları da dile getiren vekiller bakan yardımcısından destek istediler.


Neydi destek istenen o sorunlar?
Karkas et fiyatlarında üretici lehine değişim, tarım girdi maliyetlerinin düşürülmesi.
Demirtaş mahallemizdeki su kanallarının yerin altına alınması, su baskınları sebebiyle etkilenmenin olduğu Karacabey Yenimahalle ve Tophisar, Mustafakemalpaşa Çeltikçi, Durumtay ve Adaköy bölgelerinde yapılması gerekenler
Bunun yanı sıra ;
Uludağ'da Bakanlığımızca yapılacak otopark ve sosyal tesis projesinin gerçekleşmesini ve yine Uludağ'a yapılacak güvenlik kameraları yatırımlarını ziyarette dile getiren vekiller destek sözü aldılar.

ANKARA'DA BURSALI BÜROKRATLAR İFTARDA BULUŞTU...

Gerçek olan şu: Bursa'nın Ankara'da kuvvetli lobisi olsaydı bazı problemler bugünlere gelmeyebilirdi. Özellikle geçmişten bugüne kadar gelinen süreç içinde bu konuda biraz eksik kalmışız.
AK Parti iktidarı ile bu eksiklik kısmen giderilmeye başlandı. İşte bu süreçte bakanlıklar bünyesinde Bursa'dan giden bürokratların atanmasıyla Bursa'nın sesi kısmen önceki yıllara göre daha fazla duyulmaya başlandı.


Önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin Ankara Kalesi'nin bulunduğu alanda aldığı Bursa Evi de buluşma noktası oldu.
Bu buluşmaları ramazan ayında gelenek hale getirmek için uğraşan siyasiler zaman zaman Ankara'da yaşayan bürokratlarla bir araya geliyorlar.
O buluşmalardan biri de önceki gün AK Parti Bursa milletvekilleri Mustafa Esgin, Refik Özen ve Zafer Işık'ın iftar davetiyle gerçekleşti.
Yaklaşık 50 bürokratın katıldığı iftarda Bursa ve Ankara konuşuldu...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.