Hava Durumu

Büyükşehir'den eğitime tam destek

Yazının Giriş Tarihi: 04.06.2021 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.06.2021 07:59

Gerçek olan şu: Özellikle pandemi sonrası için en hazırlıklı olması gereken kurumlardan biri de Milli Eğitim ve ona bağlı okullar.
Aslında pandemiyi fırsat bilerek bu dönemde birçok okulun eksiklikleri giderildi ve giderilmeye devam ediyor. Bu konuda bakanlığın desteğinin yanı sıra yerel yönetimin ve velilerin desteği de oldukça önemli.
İşte bu konuda Bursa Büyükşehir Belediyesi taşın altına elini koymuş durumda. Bu minvalde Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım,Yenişehir, Gürsu ve Orhaneli'de 11 okulun spor alanlarını oluşturarak önümüzdeki yılın hazırlıklarına başladı.Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş,"Minik Salonlar Dev Sporcular" projesini tanıttığı basın toplantısında salonların büyüklüğü en küçüğü 72 en büyüğü 206 metrekare olduğunu öğrendik.
Salonlardan sadece 10 bin öğrencinin yanı sıra yapılan protokol sayesinde mahalle halkı da bu salonlardan faydalanabilecek.
Aktaş'ın hedefi bu sayıyı 100 okula çıkarmak.

***

Başkan Aktaş'ın basın toplantısında değindiği diğer konu 11 ve 12.sınıf öğrencilerinin katılacağı bir üniversite hazırlık deneme sınavı.
Bu da Türkiye'de ilk.Toplamda 10 bin öğrencinin katılması bekleniyor.
Sınav tarihi 13 Haziran 2021 saat 10.15 ile 12.30 saatleri arasında gerçekleşecek. Meraklıları sınavla ilgili detaylar için Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesine bakabilir.
Bu arada ilk 100 dereceye girecek olanlara Başkan Aktaş'ın özel hediyeleri var.
Onu da hatırlatmış olalım..

Öte yandan Başkan Aktaş'ın anlattığı diğer bir çalışma da geleneksel hale getirilmesi planlanan 1.Bursa Münazara Yarışması.
Yarışmaya 120 takım alınacak. Münazara yarışmasının finali haricinde tüm yarışmalar online olarak gerçekleşecek.
Münazaranın ana teması Bursa olacak.
Şimdiden yoğun bir talep oluşmuş.
Önümüzdeki günlerde yarışma başlayacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal kanallarından da canlı olarak yayınlanacak.

***

Dünkü toplantıdan anladığımız o ki Bursa Büyükşehir Belediyesi ilerleyen süreçte eğitime katkısı imkanları ölçüsünde devam edecek.
Üstüne üstelik Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş başarıyı ödüllendirmeye devam edecek.

İYİ PARTİ'NİN EKONOMİ KURMAYLARI BURSA'DA

Son birkaç aydır Bursa'nın her cuma Ankara'dan misafirleri eksik olmuyor. Geçen hafta Bursa Ankara'dan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı ağırlamıştı. Bu hafta da İYİ Parti'nin kurmaylarını ağırlayacak.
Bugün ve yarın İYİ Parti'nin TBMM Grup Başkanı ve 3 Genel Başkan Yardımcısı, Bursa'da temaslarda bulunacaklar.
Bu minvalde temaslarda bulunmak için Bursa'ya gelen, İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ile Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Kamil Erozan, Erhan Usta ve Prof. Ümit Özlale, bugün önce saat 11.00'de parti binasında basın toplantısı yapacaklar.
Ardından öğlen Kapalıçarşı esnaf ziyareti ile 14.30'da BESOB'da esnaf, 17.30'da da BTSO'da iş dünyası temsilcileri ile buluşacak olan heyetin cumartesi günkü programı da yoğun.
İYİ Partililer cumartesi 10.00'da MARSİFED yönetimi ile kahvaltıda buluşacak, ardından14.00'te İnegöl ilçe ziyareti, 15.00'de de İTSO'da işadamlarıyla bir araya gelecek.
Akşam saatlerinde BAOB'da teşkilat mensuplarıyla bir araya gelecek heyetin geniş bir rapor hazırlaması bekleniyor.
Bize de takip etmek düşer...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.