Hava Durumu

Büyüşehir'de düğüm çözüldü Aktaş'la devam...

Yazının Giriş Tarihi: 24.11.2018 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.11.2018 08:15

Yerel seçim sürecinde merak edilen soruların başında iktidar kanadının Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayının kim olacağıydı.
O sorunun yanıtına ilişkin dünkü köşemizde ibrenin Alinur Aktaş'a daha yakın olduğunu yazmıştık. Yanılmadık!
Aktaş'a tebligat yapıldı.
Bugün Haliç Kongre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek törende Aktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak açıklanmış olacak.
Bir anlamda yoluna devam edecek..
Biz de hayırlı olsun diyoruz.
Şimdi gözler ilçe başkanlıklarında. Onların görüşmelerine de pazartesi gününden itibaren başlanacak.
Onlar da muhtemelen en yakın zamanda açıklanacak.
Bu arada Alinur Aktaş'ın karşısına muhalefet partileri kimi aday çıkaracak?
Bekleyip, takip edelim...

ÇAVUŞOĞLU VE MESTEN ÖZBEKİSTAN'DA

Zaman zaman Bursa milletvekillerinin yurtdışı faaliyetlerini bu köşeye taşımaya gayret ediyoruz. Bugün de TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ve Türkiye Özbekistan Dostluk Grubu Başkanı Osman Mesten'in Özbekistan'da katılmış olduğu toplantıyı bu köşeye taşıyacağız.
İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin 70. yılı dolayısıyla Özbekistan hükümeti Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ve Birleşmiş Milletler'in (BM) çeşitli kuruluşları tarafından organize edilen foruma 100'e yakın ülkeden 120'den fazla yetkili katıldı.
Malum bu bağlamda insan hak ve ihlaline uğrayan başta Afrika ve Asya ülkelerinden gelenlerin ortak buluşma noktası Türkiye.
Kimi Avrupa'ya gitmek için ülkemizi transit geçiş olarak kullanmak istiyor. Kimi de ülkemizde kalıcı durmak için.
Misal olarak Türkiye Suriyeli yaklaşık 4 milyon sığınmacıya ev sahipliği yapıyor.. Yaklaşık 1 milyon insan da farklı ülkelerden illegal olarak Türkiye'de kaçak yaşadığı tahmin ediliyor.
Bu bağlamda ülkemiz önemli bir misyon üstlenmişe benziyor.
Özbekistan'ın Semerkant şehrinde gerçekleşen Asya İnsan Hakları Forumu'ndan Çavuşoğlu'nun konuşmasından alıntılar: Ulusal ve uluslararası çatışmaların insan hakları ve hukuk devleti gibi sağlam temellere dayanmadan sonlandırı-lamayacağını vurgulayan Çavuşoğlu konuşmasına şöyle devam etti "Türkiye, Suriye'den, Afganistan'dan ve Irak'tan gelen çok sayıda mülteciye, sığınmacıya ev sahipliği yaptığı ve insanların en çok ihtiyaç duyduğu zamanlarda taviz vermeden ve zamanında müdahale ederek temel insan haklarını sağladığı için başta BM olmak üzere tüm uluslararası kuruluşların takdirini kazanmıştır.
'Dünyanın Vicdanının Türkiye' dedi.

ÇELİK'İN YAPMIŞ OLDUĞU İCRAATLAR...

Önceki gün AS TV'de yayınlanan Yerel Yönetimler programına Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik'i misafir ettik.
Çelik'le bir saat boyunca yapmış olduğu icraatları konuştuk.
Çelik icraatlarını beş kaleme ayırmış.
Onlardan ilki sosyal projeler. Dile kolay 5 yıla yakın zamanda Çelik toplamda on dört önemli sosyal proje gerçekleştirmiş. Bunun içinde festival de var engelli gençlere destekler de.
Öte yandan toplamda 71 mahalleye hizmet veren Yenişehir Belediyesi kent içinde farklı büyüklüklerde 60 yerde önemli projeleri bitirmiş. Yine köylerde her köye en az bir proje olacak şekilde 61 projeye imza atmış.
Yine merkezi idareyle yapılan ve devam eden 11 projeyi de hesaba katarsanız Çelik, Yenişehir'de önemli icraatlar gerçekleşmiş.
Bunun da toplam maliyeti 250 milyon TL civarında...Şimdi merak edilen ise Çelik'in icraatlarına genel merkezin nasıl baktığı onu da birkaç güne kadar öğrenmiş olacağız...

KARADEMİR TEKRAR ATANDI...

Daha önce bu köşeden Bursa Teknik Üniversitesi'ne rektör atanacağını yazmıştık. O atama önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 üniversiteye rektör atamasıyla gerçekleşti.
Bursa Teknik Üniversitesi Rektör-lüğü'ne yeniden Prof. Dr.Arif Karademir atandı.
Kısaca Karademir bu atamayla bir anlamda güven tazelemiş oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.